28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | Minister wil beter openbaar vervoer

Persbureau Curacao

Nog eens 7 miljoen subsidie gaat naar het schoolvervoer.

Willemstad – Minister Zita Jesus Leito wil een betere besteding van subsidies voor het Openbaar Vervoer. Vooral omdat de 400 chauffeurs van de kleine busjes, slechte routes links laten liggen.

Nu stopt de overheid negen miljoen gulden in ABC Busbedrijf om de tarieven laag te houden, maar nog steeds kun je niet op ieder uur overal komen. In totaal ontvangt het Openbaar Vervoer 16 miljoen gulden.

Nog eens 7 miljoen subsidie gaat naar het schoolvervoer.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

12 reacties

 1. Ben het niet helemaal met Fred Schiedam eens.

  Je moet soms helaas soms gelukkig leven met de cards you are dealt with, en er maar het beste van maken.

  Amerigo Thode wilde misschien fotomodel worden, maar met zijn hoofd kon hij alleen vogelverschrikker worden. Geluk bij dit ongeluk waren zijn Stella van Rijniaanse kontlikkwaliteiten, waardoor hij toch nog een mooie carriere kon maken, met 1 arm helemaal int het hol van Gerrit Schotte.

 2. La Stiwz vaart op een niet door enige moraliteit gehinderd kompas.

  Deed hij eerder op dit medium niet trots kond van zijn joyrider activiteiten?

 3. @LaStiwz:
  natuurlijk (???) kan er geen rekening worden gehouden met een klein groepje! Ook niet met ouderen, kinderwagens etc. Dat wél rekening houden met hen heet nou fatsoen/solidariteit/beschaving. Vandaag ben je het niet, maar morgen behoor je misschien tot een van die groepen. Iedereen heeft het recht om te participeren in de samenleving, en openbaar vervoer is daarbij een voorwaarde.
  Goed toegankelijke busjes (gelijkvloers) zijn over de hele wereld verkrijgbaar!!!
  En dit argument van een klein groepje verder doortrekkend: hoe zou je het vinden als in Europa zo zou worden geredeneerd over bijv. Antillianen?

  O ja, nog een leuke bewering dat Curacao een 2,5 wereld eiland is. Ik lees elders niet anders dan dat men elkaaar volle 1e wereld-salarissen toekent!
  Een stukje daarvan doorleiden naar de gemeenschapspot kan dus geen kwaad.

 4. De Minister weet ook net zo goed als iedereen dat fonds wegen belasting. De snoeppot is.
  Je doet niks maar toch geld.
  Dus er valt iets te stelen.
  Mensen moeten bewust worden van stelende politici.
  En ja het zijn allemaal dieven.
  Met een Pensioen van meer dan een miljoen,

 5. @Fred Schiedam: “openbaar” in deze betekent: openbaar waar je gebruik van MAG maken, niet waaAr je gebruik van MOET KUNNEN maken.

  Je kunt van een 150k inwoners groot 2,5e-wereld eiland niet verwachten dat er rekening gehouden wordt met een klein groepje minder validen. Hoe cru dat ook klinkt.

 6. Eerst de vergunning intrekken van de chauffeurs van de kleine busjes, die als wegpiraten over de weg scheuren en zonder richting aan te geven, dan wel plotseling midden op de weg stoppen om een of andere luiwammes in te laten stappen of uit te laten stappen.

 7. Beter openbaar vervoer , dat is een oude plaat die overnieuw wordt afgedraaid .
  Nou er is misschien een vervoer beurs ergens vast wel .
  Dat wordt vast de oplossing .

 8. Er bestaat zoiets als parel voor de zwijnen, als ik aan denk hoe wij vroeger niet voorin de bus mochten maar achterin de bus plaats moesten nemen en hoe sommigen van ons toch hun leven riskeerden en voorin gingen zitten.

  Wij deden het allemaal voor de volgende generatie en dat maakt het zuur als we zien dat velen nu neerkijken op rijden in de bus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...