31 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Militairen nemen ijsbad in de tropen

HomeMediaCuracao.nu | Militairen nemen ijsbad in de tropen

Persbureau Curacao

Een ijsbad voor miltairen  | Foto Menno Tames

Het lijkt wat tegenstrijdig maar ruim 70 militairen hebben de afgelopen week op marinekazerne Suffisant kennis gemaakt met de zogenaamde Cold training & Tactical breathing methode van Andre Hof, tweelingbroer van The Iceman Wim Hof.

Dit is een initiatief van de afdeling Innovatie van het Korps Mariniers, die onderdeel uitmaakt van de afdeling ‘Verandermanagement & Innovatie’ van de Koninklijke Marine. Een onderdeel van deze training is maximaal vijf minuten in een ijsbad van 2 graden Celsius zitten.

Daar waar bij innovatie vaak gedacht wordt aan technologische ontwikkeling zoals automatisering, drones of robotica, staat bij de innovatie Cold training & Tactical breathing juist de mens – of beter gezegd – de mindset en het menselijk lichaam centraal.

Minset

“Het optimaliseren van het lichaam en mindset betekent het optimaliseren van de gevechtskracht. Wanneer techniek faalt of achterblijft, valt een militair automatisch terug op de basis skills & drills, de kernkwaliteiten van het Korps Mariniers. Deze individuele training focust zich dan ook op de basis van ons bestaan: ademhaling, bewustwording, focus en mindset. De mens centraal!” aldus initiatiefnemer majoor der mariniers Van den Heuvel van Varik, stafofficier Innovatie bij het Korps Mariniers.

Deze Cold training & Tactical breathing methode was initieel bedoeld voor de mariniers die op dit moment op Curacao de sniperopleiding aan het afronden zijn. Echter, ook de bootgroep, sportinstructeurs, keukenpersoneel, Caribische militairen vanuit Aruba en Curacao en de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin hebben de methode doorlopen en een ‘duik’ genomen in het ijsbad. Reacties van de deelnemers is lovend en positief: ‘we hebben deze training als zeer leervol ervaren. Voor sommigen hebben het als grensverleggende activiteit ervaren, maar waren na afloop enorm enthousiast en positief.’, aldus CURMIL luitenant William Plaate.

Drie pijlers

De methode is gebaseerd op drie pijlers: Ademhalingsoefeningen, training in mindset/focus en koudeblootstelling. Hierdoor verhogen je fysieke prestaties, immuunsysteem wordt geactiveerd en wordt de mind getraind en versterkt. Daarnaast neemt je weerstand toe wat maakt dat je minder snel vatbaar bent voor ziektes. Door het toepassen van ademhalingsoefeningen ben je beter in staat om stress te reguleren.

Elke sessie duurde ongeveer 1,5 uur waarbij de trainers, Andre Hof en Marcel Mulder de theorie en het gedachtegoed van Wim Hof toelichtte. Daarna moesten de deelnemers een ademhalingsoefening doen bestaande uit het nemen van 30 gecontroleerde ademteugen. Hiermee gaat de zuurstof dieper in het bloed. Na deze ademhalingstechniek stapten de militairen om en om het ijsbad van 2 graden Celsius in om er maximaal 5 minuten in te blijven zitten. Na het ijsbad moesten de deelnemers een rondje om de kazerne lopen om de doorbloeding langzaam weer op gang te krijgen.

Bron: Curacao.nu

2 reacties

  1. Laten we hopen dat deze militairen geen relatie hebben want een kennis van mij die atleet is, neemt ook een ijsbad en die zei dat hij daarna zeker een week niet in bed kan presteren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties