28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Martina vandaag beëdigd

Persbureau Curacao

Het OM moet uiterlijk 1 juli verslag doen aan het Hof. Daarna beslist de rechter of Martina toch moet worden vervolgd vanwege belangenverstrengeling.

Willemstad – Steven Martina wordt vanmiddag om half vier bij de gouverneur verwacht. Dan wordt hij opnieuw beëdigd als minister van Economische Ontwikkeling.

Intussen heeft Carlos Monk het Hof gevraagd om het Openbaar Ministerie te dwingen toch tot vervolging van Martina over te gaan. Het OM moet uiterlijk 1 juli verslag doen aan het Hof. Daarna beslist de rechter of Martina toch moet worden vervolgd vanwege belangenverstrengeling.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

Steven Martina aandeelhouder van Guardian Corporation Curacao inzake mogelijke belangenverstrengeling | Richeron Balentien

- Advertisement -

Artikel delen

22 reacties

 1. Corona zou zich kunnen ontpoppen als de grootste zegen voor het eiland. Het zou het begin van het einde, voor de black jetset kunnen worden.
  Maar stel dat het eiland *onafhankelijk” blijft.
  Wie zouden dan het bestuur moeten vormen?
  Het systeem bevoordeelt de zittende macht. Hierbij reken ik ook de oppositie, de bestuurders van de overheidsentteiten en de vakbonden. Welke mensen, zonder connectie met de elite, zouden een regering kunnen vormen die sterk genoeg is om de overheidsentteiten op orde te brengen en voldoende maatschappelijk draagvlak om de vakbonden te beteugelen? Als die regering komt dan was corona het beste wat het eiland is overkomen sinds mei 1969.

 2. Ja @ Bolivar, misschien is corona wel de grootste zegen die hetbeiland heeft gehad, in termen van ” korte metten maken met de in en in verrotte gevestigde orde.

  Geen leiders meer obv loyaliteit, politieke of biologische kleur of familiebanden (zie onlangs nog, hoe Don Martina er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Koeiman ruimte maakt voor zoon lief S. Martina)

  Kijk hoe Cocochi prins, de grote sponsor van Pueblo Poberano, er op heeft gestaan dat Asjes politiek naar voren geschoven werd.

  Teveel om op te noemen

 3. @Knoek-koe :

  “Het gaat idd niet om de huidskleur, corruptie kent geen kleur.

  Maar de politiek kent wel kleur, en speelt graag met de sentimenten van kleur.”

  Je slaat de spijker op de kop. Verdeel en heers, het is eeuwenoud berip en voor de hedendag niet meer van de tijd.

  Ga slechts een jaar terug en niemand had zich deze nieuwe wereldwijde realiteit voorgesteld. Het is allemaal in rap tempo verlopen. The US bijvoorbeeld heeft te kampen met een economische crisis die ongeziend is since the great depression.

  En in de tussentijd op het eiland dat wel lijkt verankerd te zijn in het verleden : Geel, Blauw, Roze, Groen, Rood etc … verdeel en heers op basis van kleur.

  Hoog tijd dat deze verouderde cultuur plaats maakt voor een nieuw begin.

  Economische steun en de eis voor transparantie om de corruptie tegen te gaan die geen kleur kent, ten goede van het volk en de toekomst van het eiland.

 4. ….”Black jet -set Het gaat niet om de huidskleur”….

  Het gaat idd niet om de huidskleur, corruptie kent geen kleur.

  Maar de politiek kent wel kleur, en speelt graag met de sentimenten van kleur.

  De politiek wil een bepaalde kleur alle historische en huidige schuld en ellende in de schoenen schuiven, terwijl een andere kleur net zo hard verantwoordelijk is voor de huidige ellende.

 5. @ Bolivar. Luister de oude podcasten van wijlen Helmin Wiels terug, en je weet waar het woord Black JetSet vandaan komt. In die context is dit correct en het heeft niks met flowerpower gedoe van we zijn allemaal gelijk te maken

 6. “Black jet set” … het heeft niets te maken met huidskleur.

  We zijn allemaal humans at the end of the day, ongeacht van de kleur van onze huid, ongeacht van de kleur van ons haar, ongeacht van de kleur van onze ogen, ongeacht van ons geslacht.

  Je zou er versteld van staan hoe awesome humans zijn, be it black, white, asian, latino when you have an open mind.

 7. ….”Black jet set”…..

  Contradictio in terminis…

  Discriminatie en racisme roepende politici…maar wel een significante black Jet set…

  Dat is een hele mooie passende term, om aan te geven dat dat hele slavernij, kolonialisme, we worden onderdrukt etc door NL, allemaal goedkope populistische retoriek is van goedkope politici als Martina, Cooper, Cova, ” Empty the Bank Tromp ( die houden we erin) om het manipuleerbare volk acher zich te krijgen.

 8. @tico Martina: inderdaad Steven Martina die voortdurend over de coalition of the willing spreekt en daarmee aangeeft dat de enige stem optie MAN is. Aqualectra was geen succes, Guardian ook geen succes, meo geen succes maar dat maakt voor onze Black jet set niets uit

 9. Een in het oog springend voorbeeld van een black jet set politici.

  Die door welig tierende corruptie en nepotisme van de DON Martina familie dynastie, overal banen, machtsposities en deals heeft kunnen verkrijgen.

  Dit is een van de zakkenvullende kleine elite families waar de VVD spreker het over had.

  Part of the problem.

  Kan ik mijn future boete case ook bij hetzelfde OM laten seponeren?

 10. Steven Martina de afschuwelijke ijdeltuit. Verslag meo 2018 had 120
  Pagina’s met 60 pagina’s van deze ego tripper

 11. halleluja Martina is er weer. Martina die de boel samen met zijn broer hebben vernageld bij Kodela/aqualectra. Maar vooral blijven stemmen op hem, want we moeten koste wat koste MFK/PS en KdNT buiten de deur houden want hun zijn de badguys. Zometeen komt de Mafia naar Curacao toe, dat wil je toch niet. Goed dat Carlos Monk blijft aandringen op vervolging. Sluit Steven op en smijt zijn vader in dezelfde cel

 12. Wij van Martina, adviseren Martina
  Jullie willen Martina, jullie krijgen Martina
  Kiekeboe, daar ben ik weer, jawel hoe is de naam…. Martina
  Willen we een ego, dan krijg je een ego
  He’s back…Martina
  Hebben we trouwens al vermeld, wij van Martina adviseren Martina

 13. Hoi Lapas, jouw vriendje eh eh eh Balentien is weer van de partij.

  V.w.b. Martina overigens, die heeft zelfs geen schijn van decorum.

  Beschaafdheid is daar echt nergens te bekennen.

 14. Waar rook is, is vuur: iemand die wordt aangeklaagd zou geen minister economie moeten zijn tijdens een recessie

  Martina heeft met zijn 1000 koeien en space travel niets bereikt dus heb totaal geen vertrouwen in hem

 15. Kom maar in Knops ! De inkt is nog vers en het corrupte gedonder begint alweer. Over zes weken de eis om alle politici welke een verdenking tegen zich hebben lopen voorlopig aan de kant te zetten.

 16. Kijk hem daar, mooie fotokiekjes maken!
  Allemaal ter eer en meerdere glorie van zichzelf.

  Verder komen ze niet.
  Allemaal symbool politici.

  Met een heleboel “volgers”.

  Dezepolitici bouwen niet aan nieuwe keiders, ze kweken volgers, voir het zekerstellen van hun volgende ” regeer” zitting

 17. De beste manier op deze man te beschrijven is; snobistisch en verwaand. De man sterft voor persoonlijke aandacht straks hebben we de overdreven handgebaren en pretentieus gedrag weer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Kansspelautoriteit gaat harder optreden tegen illegale goksites

Jeroen Piersma | Financieel Dagblad De Kansspelautoriteit wordt per 1 oktober strenger voor aanbieders die zich niet aan de wet houden. De toezichthouder verhoogt de boetes en gaat...

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Willen succesvolle Caribische studenten even opstaan? ‘Enorme behoefte aan positieve verhalen’

John Samson DEN HAAG – Minder dan een kwart van de Caribische studenten in Nederland haalt binnen vijf jaar een hbo-diploma. Juist daarom is het belangrijk om vooral...

DH | Police show how to deal with bullying in schools

PHILIPSBURG--“If you turn and face the other way when someone is being bullied, you might as well be the bully too.” That is the message St. Maarten...
- Advertentie -