Curacao.nu | Kustwacht Caribisch Gebied gaat intensiever bewaken

Persbureau Curacao

De landsgrenzen zijn op dit moment dicht in verband met maatregelen om het coronavirus in te perken. Derhalve is het vaarverkeer naar het eiland verboden.

Afgelopen week kreeg het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht diverse meldingen binnen van pogingen om vanuit Venezuela illegaal naar de ABC eilanden te varen.

Een boot is recent aangehouden voor hij de eilanden kon bereiken en een andere boot is vermoedelijk in Venezolaanse wateren gezonken.

De Venezolaanse Kustwacht en de Kustwacht Caribisch Gebied hebben naar aanleiding van dit incident een zoektocht georganiseerd. Helaas zonder positief resultaat.

Het is bekend dat de boten die voor deze overtochten worden gebruikt, bijna zonder uitzondering, niet zeewaardig zijn en dat opvarenden een serieus risico nemen. Veelal worden teveel mensen aan boord genomen en zijn er geen of onvoldoende veiligheidsmiddelen aan boord. De Kustwacht waarschuwt mensen dan ook om niet aan deze tocht te beginnen.

De landsgrenzen zijn op dit moment dicht in verband met maatregelen om het coronavirus in te perken. Derhalve is het vaarverkeer naar het eiland verboden.

Daarom heeft de Kustwacht extra maatregelen genomen en gaat zij samen met Defensie de kustlijn de komende periode nog intensiever bewaken.

De Kustwacht verzoekt ook de hulp van alle burgers die op zee en de kustlijnen verdachte situaties waarnemen, bel 913. Vaartuigen op zee kunnen via VHF kanaal 16 met het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht contact opnemen bij het waarnemen van verdachte en/of gevaarlijke situaties.

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | Kustwacht Caribisch Gebied gaat intensiever bewaken

 1. Ja claps.
  Er steken ook nog steeds mensen over in de middellandse zee.
  En gemiddeld 20% verzuipt
  Maar dat interesseert de westerse landen niks meer.
  De 15.000 per dag die aan van alles en nog wat ziekten overlijden interesseert ons ook niet.
  We zijn te druk met ons eigen dingetje.

  In 2018 overleden in Nederland 153.363 mensen. Dementie, longkanker, beroerte, coronaire hartziekten en hartfalen vormden de top vijf van doodsoorzaken die leiden tot de hoogste sterfte.
  https://www.volksgezondheidenzorg.info/ranglijst/ranglijst-doodsoorzaken-op-basis-van-sterfte

 2. Is er wel een organisatie, die vinger aan de pols houdt dat in deze dagen dat er geen sprake is van mensenrechten schending als het gaat om bootvluchtelingen?

  Soms lijkt een ongeluk te veel op een voordeel voor anderen, Ik kan me niet voorstellen dat de Curaçaose kustwacht en die van Venezuela, drenkelingen uit het water gaan halen met dit Corona virus.

  Dat ze met een gezamenlijke verklaring naar buiten zijn gekomen is dan ook verdacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *