Curacao.nu | Koninkrijk moet actiever zijn als het gaat om mensenrechten

Persbureau Curacao

De asielprocedures voldoen niet aan internationaal geaccepteerde mensenrechtennormen en ook het toezicht daarop is niet goed. | Persbureau Curacao

Willemstad – Het Koninkrijk moet actiever optreden als het gaat om mensenrechten en detentie van Venezolanen op Curaçao. Dat valt op te maken uit het rapport van De Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Die keek op verzoek van het Nederlandse kabinet naar Veiligheid en rechtsorde in het Caribisch gebied. De asielprocedures voldoen niet aan internationaal geaccepteerde mensenrechtennormen en ook het toezicht daarop is niet goed.

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | Koninkrijk moet actiever zijn als het gaat om mensenrechten

  1. Net zoals alles hier zijn ook de regels over immigratie en naturalisatie niet transparant. In het verleden waren veel gevallen waar bij immigratie medewerkers omgekocht werden.

    Nu met de situatie van de Venezolanen, zagen heel veel mannen die normaal gesproken niet aan een vrouw kunnen komen, hun kans groot om een relatie met een Veneozolaanse vrouw aan te knopen.

    Laatst hoorde ik een verhaal en dat kan ik niet plaatsen, een Swa heeft een kind (hier geboren) met een illegale hier verblijvende Venezolaanse vrouw.

    Deze vrouw heeft het bericht gekregen dat zij het land moet verlaten en de vraag is, hoe is dat mogelijk?

    Het kind heeft recht op de Nederlandse nationaliteit (hier geboren) dus dan heeft de moeder ook recht op de Nederlandse nationaliteit want de IND kan ouders en kinderen niet scheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *