Curacao.nu | Knops: alleen steun als regeringen eigen problemen aanpakken

Persbureau Curacao

raymond knops | Persbureau Curacao

Staatssecretaris Raymond Knops heeft 16,5 miljoen euro humanitaire hulp toegezegd aan de drie eilanden Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de drie Bes-eilanden voor de komende drie maanden.

Met dat geld kunnen voedselpakketten en hygiënische middelen gekocht en gedistribueerd worden voor mensen in nood. Op Curaçao alleen al zijn door de corona-crisis naar schatting 50.000 mensen afhankelijk van voedselhulp.

De hulp zal via bestaande kanalen van lokale organisaties die nu al operationeel zijn worden gegeven en niet via de eilandelijke overheden.

Knops is bereid om daarna de steun aan de eilanden flink uit te breiden, ruimhartig zelfs, maar stelt daar wel voorwaarden aan. Zo vindt hij dat de bestuurders en politici een signaal moeten geven door iets te doen aan bijvoorbeeld de eigen salarissen.

Nederland is niet bereid om hulp te blijven geven als de landen hun problemen met belastinginning en overheidsfinanciën niet oplossen. Landen moeten de tering naar de nering zetten, aldus Knops.

Bron: Curacao.nu

45 Reacties op “Curacao.nu | Knops: alleen steun als regeringen eigen problemen aanpakken

 1. Volgens @Mossel, “Johan, pietje puk!. wat voor bedrijf heb jij op gericht en hoeveel man / vrouw heb jij aan het werk gehouden, ben benieuwd van je antwoord?.” Ben geen @Johan maar de vraag zette mij wel aan het denken, moet intussen half Colombia en Sto. Domingo aan het werk hebben gehouden.

 2. Curacao revisited

  “andino zou PERFECT passen in de Ministerraad of parlement waar de vinger EERST naar de voorganger of Nederland gewezen wordt.”
  klopt het ligt nooit aan jezelf, altijd aan een ander

 3. @Abraham toch,
  je hoeft echt niet uit te leggen waarom je problemen met je grammatica hebt. Nobody’s business naar mijn idee.
  Verder is het ongepast, ondanks dat je het toch nogmaals hebt uitgelegd dat dezelfde mensen in hun laatste alinea alsnog de draak ermee steken.

 4. Net als in de bijbel wijst Knops ons de weg naar het beloofde land zoals God de Israëlieten de weg naar het beloofde land heeft gewezen. Ook toen ging het niet zonder slag of stoot de israëlieten moesten veertig jaar door de woestijn dolen tot dat er een generatie was zonder zondes.

  Het is duidelijk dat wij in het beloofde land het klein beetje wat we hebben eerlijk zullen moeten delen en daar zal geen plaats zijn voor de Chubu Sluizen, de De Geuzen, de Betrians en de Camelia Römers.

 5. Hey Mosselman, nu niet boos worden, ik heb alleen maar respect voor jou.

  Jauw taalfaute worduh jouw fergeeve!

 6. @Curaçao Revisited (LOL, Het volledig uittyp decreet van @KKC vergt bijna meer letters dan de boodschap zelf) , Jandino is het type YdK dat miljonair wordt in een spier wit land, en vervolgens, als hij afgaat als een gieter en daar terecht keihard voor wordt afgerekend in de media, de rassenkaart trekt.

  Alles, inclusief zijn sportgala afgang zou de schuld zijn van de raszuiverheid begerende en nastrevende Nederlander, en nooit van Jandino’s komische falen.

  Jandino zou PERFECT passen in de Ministerraad of parlement waar de vinger EERST naar de voorganger of Nederland gewezen wordt.

 7. Abraham Mossel

  @ Johan je hebt gelijk, maar voor jouw zal ik het nog een keer zeggen, ik ben op mijn 10 jaar mijn beste vriendje kwijt geraakt aan bloedkanker, heb daarna bijna of niet meer naar school gegaan, ondanks mijn ouders hun best deden. En daarom kan ik slecht lezen en schrijven dat noemen ze dealectie geloof ik. Maar heb wel een aanneming bedrijf op gericht en plus minus 500 werknemers aan het werk gehouden ( jaren lang, nu mijn zonen ) aan het vreten gehouden, ben je nu tevreden Johan, pietje puk!. wat voor bedrijf heb jij op gericht en hoeveel man / vrouw heb jij aan het werk gehouden, ben benieuwd van je antwoord?.

 8. Curacao revisited

  “Hard roeoen en schelden is zijn sterkste troef en er door heen blaten. In het begin nog wel grappig met”
  Jandino vertoont hetzelfde gedrag als onze toppers die bekend staan om schreeuwers zonder inhoudelijke diepgang

  “Wellicht heeft hij vrienden/familie ed binnen de regering of anderszins, dus hij gaat wijselijk niet erop in.
  Zo zijn de mensen.”
  Ja dat zou mij niets verbazen. Of Jandino zit zelf ergens in een goedbetaalde commissie, of hij heeft ergens familie leden of vrienden op overbetaalde functies. Kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat je eigen familie of vrienden de duppe worden van hervormingen

 9. …..”Jandino was al door het ijs gevallen tijdens het sport gala maar liet gisteren ook weer zien dat hij een uitermate beperkte blik heeft en zich beter bezig houdt met grapjes maken”…[email protected] Curaçao Revisited.

  Jandino ging volledig af om als sportgala host “Je moeder” te roepen. Geen gevoel voor satirische finesse of detail heeft deze simpeldenkende ziel.

  Bij de slimste mens viel dat ook helemaal niet op, dat hij niet zo scherp is. Maar petje af..ere die ere toekomt…hij heeft het gemaakt in de showbizz..alleen gaat hij nu iets te vaak hard af.

  Hard roeoen en schelden is zijn sterkste troef en er door heen blaten. In het begin nog wel grappig met
  dat Kip programma, maar werd al gauw te veel van hetzelfde.

  Zou me niets verbazen als hij ooit nog maakt tot Minister van Economische zaken op Curaçao.

 10. geappenmakerd leggen geen verantwoording af, dat hoort bij hun grappenmakerij,
  Wellicht heeft hij vrienden/familie ed binnen de regering of anderszins, dus hij gaat wijselijk niet erop in.
  Zo zijn de mensen.

 11. Curacao revisited

  “Jandino die over elke witte Nederlander wel wat lulligs te zeggen heeft, maar over de miljoenensalarissen van zijn kleurgenoten in alle talen zwijgt…..”
  eens dat ontbrak volkomen in het verhaal van Jandino, geen enkele zelfreflectie, geen enkele kritiek op de huidige bestuurslaag die het ok vindt dat het onderwijs, de wegen, de gezondheids zorg etc allemaal beneden de maat is zolang zij maar goed verdienen. Jandino was al door het ijs gevallen tijdens het sport gala maar liet gisteren ook weer zien dat hij een uitermate beperkte blik heeft en zich beter bezig houdt met grapjes maken

 12. ….”Als Jandino echt zo betrokken is bij de hardwerkende Curacaonaar waarom zou je dan die miljoenen salarissen niet afkeuren?”….

  Dat vergt een bepaalde klasse en ethos @ “Curaçao Revisited”

  Een kostbaar goed, het hebben van een beetje klasse en zuivere ethos!
  Verwacht ze niet van goedkope cabaretiers als Jandino.

  Jandino die over elke witte Nederlander wel wat lulligs te zeggen heeft, maar over de miljoenensalarissen van zijn kleurgenoten in alle talen zwijgt…..

  Maar wel eisen dat een ander volk “zijn” mensen gaat helpen….

  Salonidealist pur sang

 13. Abraham Mossel, je maakt meer taalfouten dan Anthony Godett (nou ja, bij wijze van spreken dan) maar je hebt een goed hart.

  Keep up the good work!

 14. Abraham Mossel

  Ps Mijn kinder, dochter , directeur van eigen op gezet vrachtwagen bedrijf over de hele wereld en twee zoons eigenaar van overgenomen wereld aanneming bouw bedrijf doen het goed, als je maar naar papa luistert kom je er wel. maar ja dan moet je wel een papa hebben, en daar mist het op curacrin nog al eens aan???.

 15. Abraham Mossel

  @ ben niet altijd met je eens Cr ( bijna nooit ) maar nu heb je het aan het rechte eind, goed gesproken. Ik zal zelf niks te klagen $£ krijgen en mijn kinderen ook niet maar ik denk mijn buren in de omgeving wel waar ik met plezier woon ( slaven huisje met veel grond erom heen) wel heb ik al het een en ander uit gedeeld aan gewoon geld, en eten aan de alleen staande vrouwen met kinderen, heb er zelf 3 kinderen met vallen en op staan goed kunnen op voeden, weet hoe belangrijk het is, als een kind dat mis liefde en orde van ouders, kom er vaak niks van te recht, of niet dan advocaat Struger jr. van H d R groetjes

 16. Curacao revisited

  @knoek-koe: wat vooral van jandino tegen viel is dat hij niet inging op het verhaal van Knops over big spending punt. Als Jandino echt zo betrokken is bij de hardwerkende Curacaonaar waarom zou je dan die miljoenen salarissen niet afkeuren? Jandino gaat liever voor de makkelijke oplossing waarbij iemand anders de rekening mag betalen

 17. ……”Jandino kwam weer met het standaard huil verhaal over hulp bieden voor de “hardwerkende Curacaoenaar”…[email protected]çao Revisited ( compleet?)

  Jandino @lias Judèska , die altijd loopt te pochen over zijn villa, woonplaats en miljoenen? Typische salonfanatist, die altijd vindt dat anderen met een oplossing moeten opdraven en over de brug moeten komen voor “hun” mensen. Jandino wat doe jij écht voor jouw Curaçaoënaar? Hoeveel ontspoorde Antillianen heb je in je luxe “mansion” opgenomen? Wat heb jij al overgemaakt?
  Gewoon een oprechte vraag, voor hetzelfdeg3ld heeft hij idd al een ton of wat overgemaakt naar een noodfonds..

 18. Wacht niet totdat NL genoodzaakt is in te grijpen.

  Nederland heeft al ingegrepen knops maakt een duidelijke statement; niets meer.
  De enige ruimhartige hulp voor de bevolking van alle overzeese gebieden 16.5 miljoen en dat nog onder voorbehoud. Het is niets meer en nu je eigen broek ophouden. En dat konden we al niet voor de crisis en nu dus zeker niet. Geld dat uitgegeven is heeft geen dekking wat gaat lijden tot devaluatie. Ondernemers die er waren zijn in faillissement gedwongen. Buitenlandse ondernemers/investeerders zullen wel op hun hoofd krabbelen. Hoog risico, laag rendement. En dus geen investeringen geen mogelijkheid tot economisch herstel.
  Een duidelijkere manier van ingrijpen is er niet.
  Welkom op Haïti.

 19. Piet Heniger

  Jaren geleden leerden we Rhuggenaath kennen als een integere hardwerkenkende gedeputeerde van economische zaken. Tevens een man met ballen, die in 2009 zijn ontslag indiende nadat hij met zijn partij in conflict kwam over slechte benoemingen bij naar ik meen het DOK.
  Het was dus een man die keuzes wist te maken. Behoudens de keuze voor een verkeerde kapper heb ik hem de afgelopen weken daarop niet kunnen betrappen. Ondanks de weerstand die hij zal ondervinden van Romer, Gijsbertha en de op de achtergrond meedraaiende Martina zal nu toch echt met voorstellen moeten komen die Curacao in een ander vaarwater brengen.
  Zorg dat de Noodwet wordt vastgesteld.
  Maak een Rhuggenaath norm voor ministers en directeuren van overheids nv’s.
  Regel dat personen die in 1e of 2e graad bloed- of aanverwant zijn van een minister of directeur daar geen functies kunnen bekleden. Pas dan is Knops bereid ruimhartig over de brug te komen. Wacht niet totdat NL genoodzaakt is in te grijpen.

 20. Curacao revisited

  vond wel dat Knops gisteren bij Jinek om de hete brei danste. Jandino kwam weer met het standaard huil verhaal over hulp bieden voor de “hardwerkende Curacaoenaar” en Knops vertelde dat de inkomens ongelijkheid zo groot is op Curacao. Waarom vertelt Knops de Nederlanse belasting betaler niet en public dat er op Curacao overheids directeuren zijn die meer dan 1mln per jaar verdienen, met als tegenprestatie banken en verzekeraars die failliet gaan, stroomuitval en een veel te dure gezondheidszorg?

 21. Curacao revisited

  “Het valt op dat Ruggenaath geen enkele poging onderneemt om bezuiniging door te voeren.”
  Ruggenaat is inderdaad een van de grote verliezers van het corona gebeuren: van Suzy, Gijsbertha, en Steven Martina wisten wij allemaal al dat zij niet integer zijn, maar nu blijkt ook een stem op Ruggenaat een verloren stem te zijn om een leider die nergens te bekennen is als de tering uitbreekt.

 22. Abraham Mossel

  @ [email protected] onder welke Grafsteen ben je uit gekropen, onder die met het opschrift MFK?

 23. Het valt op dat Ruggenaath geen enkele poging onderneemt om bezuiniging door te voeren.

  Knops heeft Aruba een compliment gegeven voor de maatregelen die de Arubaanse regering heeft ingevoerd maar Ruggenaath blijft nu hopen op geld uit Brussel? Het lijkt alsof de grootverdieners en ambtenaren in dit land Ruggenaath behoorlijk in de tang hebben.

  Gezien al het goud aan de nek van mevrouw Daisy tirol Carola, is het wel duidelijk dat ze geld kan uitgeven, de vraag is kan ze ook rekenen hoe te bezuinigen?

  Blijkbaar beseft de bevolking van Curaçao niet dat zolang een kleine groep misbruik van gemeenschapsgeld blijft maken, zij aan de bedelstaaf veroordeeld zijn.

  Laten we hopen dat alle voedselpakket uitdelers nu realiseren dat ze de armoede juist in stand houden en structurele oplossing in de weg staan.

  Ik moet zeggen dat ik geen hoge dunk heb van een bevolking die liever thuis zit en zich laat voeren zodat Chebu Sluis en consorten miljoenen kunnen opstrijken. Wellicht moeten we de mevrouw uit Kanga minister president maken.

  Waar wacht de bevolking op om de straten op te gaan? Profiteurs als Cooper en Sheldrey Osepa om hen op te roepen om te demonstreren? De mevrouw uit Kanga heeft een aanzet gedaan maar helaas

 24. LaStiwz.
  Geld drukken Ik weet we hadden deze discussie eerder en ik moet toegeven het ligt iets genuanceerder.
  Ja inderdaad technisch kan je bij Tramm geld gaan drukken.
  Maar je legt nu zelf uit wat het gevolg is.
  NL zal overigens direct ingrijpen. Die zijn ook niet gek.

  Deviezen komen maar op een paar manieren binnen.
  Toeristen, alles wat hier per boot of vliegtuig binnekomt.
  Marine basis
  Pensionado’s met buitenlands pensioen
  Rijke buitenlandse huizen en of boot bezitters, die we ook weggejaagd hebben door verblijfs vergnningen te beperken (stomme idioten)
  Stagiaires.
  Trusts en facilitaire bedrijven voor het buiten land.
  Internet hubs en gaming bedrijven.
  Illegale export.
  Freezone
  Nederlandse landgenoten die geld sturen voor familie.
  Haven gelden voor booten
  verder ken ik geen curacao export producten van betekenis.

  olie en gas. is locura.
  verkeerde plaat.

  Dus..
  Voordeur.

 25. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 26. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 27. Toerisme 100%

  @ Curacao independiente
  Ik weet niet op welke wolk jij leeft maar neem toch aan dat een ruime meerderheid van ons eiland er achter is dat 10-10-2010 EEN grote fout is geweest!!!
  We hebben aangetoond dat het Eiland Curaçao niet in staat is zijn/haar eigen broek op te houden door mismanagement, graaiers, corruptie en “waarom iets vandaag doen als je het morgen of overmorgen kan doen”
  Mensen laten we onder ogen zien dat we ten onder gaan aan deze mentaliteit en drastisch moeten gaan nadenken over hoe nu verder.
  Er wordt een paar dagen ophef gemaakt over absurde overheids salarissen en nu horen we er niks meer van. Een Eiland zo mooi maar tegen faillissement aan en er worden geen drastische stappen ondernomen om iedereen van de afgrond af te houden!!!
  Toerisme wat het enige is wat ons eiland op de been hield kapot en deze sector moet op hun knieën om hun hoofd boven water te houden! Honger is erg, maar nu tijdelijk voedselpakketten uitdelen terwijl je op je vingers kan natellen dat wanneer het eiland hier economisch niet uit gaat komen het uitdelen permanent gaat worden. Gewoon te erg voor woorden!!!
  Maarja het einde van de maand komt er weer aan dus de salarissen en bonussen omdat we in zóoooo”n moeilijke tijd verkeren worden weer netjes uitbetaald en het volk mag met z”n bonnetjes naar de aangewezen supermarkt voor rijst, kip en hopelijk melk en babyvoeding
  Lieve mensen, denk na over jullie toekomst!!!

 28. Als je de economische wetten volgt, zal dit, denk ik, zich ongeveer als volgt oplossen.
  – Ambtenaren krijgen hoge salaris doorbetaald.
  – Overheid krijgt geen geld meer binnen. Noch uit belastingen, noch uit schenkingen, noch uit leningen
  – Wat ze wel kunnen doen is guldens bijdrukken. Het buitenland wil ze niet maar de ambtenaen moeten ze aannemen.
  – Het gevolg is een giga inflatie.
  Stel een Polarretje kost nu 2 gulden. Als ambtenaar verdien ik 5.000,- gulden. Dat zijn 2.500 Polarretjes.
  Doordat we heel veel geld hebben bijgedrukt onstaat er een giga inflatie. Een Polarretje gaat 100,- piek kosten. De ambtenaar verdient nog steeds 5.000,- gulden. Dat zijn nog maar 50 Polarretjes.

  Alleen dan krijgen we een revolutie op dit eiland. Dit is namelijk al vaker gebeurd.
  – Duitsland
  – Brazilie
  – Chili
  – Argentinie tig keer
  – Hongarije
  – Venezuela still going on.

  Doet één keer pijn, en of het dit waard is?

 29. Voordat het doek definitief valt graait men er nog even goed oplos…nood breekt wet…..wilde uitgaves….en niemand levert 1 cent in….de grote noodfondszak komt er toch wel aan….

 30. Dat is duidelijke taal. Maar wat nu? Het eiland is per direct failliet. De schulden zijn zo hoog dat ze met geen mogelijkheid afbetaald kunnen worden. Initiatieven om de economie een nieuw impuls te geven zijn er niet. Ambtenaren kunnen niet meer betaald worden (de groot graaiers ook niet) maar wat nu?
  Kan een land faillissement aanvragen?
  En dan?
  Ik vind het idee van een nieuwe Caraïbische provincie wel een idee. Maar de bezwaren blijven.
  De Caraïbische bestuurders zullen niet willen. Ik betwijfel of Nederland wil en een groot deel van de burgers zal achter de politieke partijen blijven staan.
  En dus welkom op Haïti.

 31. De waarschuwing van Knops is al een paar keer gegeven. En nog steeds geen actie van deze regering. Willen de ongekroonde koning en koningin niet meewerken?

 32. …….“Deze manier van handelen geeft gewoon weer hoe Nederland neerkijkt op de eilanden.”……

  De enigen die neerkijken op de burgers van dit eiland zijn de eigen leiders…..

  Geen burger in het koninrijk wordt zo armoedig behandelt door haar leiders als de burgersop deze rots…waar 30% rond de armoedegrens leeft…op armoedige scholen les krijgt, en m8nimale voorzieningen heeft…..je we zijn defacto een 3e wereld land…

  Maar wel met hoogwaardigheidsbekleders met 1e wereld allures…en eerste wereld salarissen, voorrechten en pensioenregflingen.

  Geen leider is zo slecht voor haar burgers als onze eigen….ja nu komt het….dit zal niet gewaardeerd worden…..Mea Culpa…maar het moet gezegd worden: “Onze eigen gekleurde leiders”…..

 33. @dysonsphere

  “Deze manier van handelen geeft gewoon weer hoe Nederland neerkijkt op de eilanden.”

  Geeft denk ik aan dat Nederland wel ziet wat overheid hier doet en juist toont dat ze bereid is om daadwerkelijk steun te geven.

  Nog niets gezien op Curacao bij regering en overheid om orde op zaken te stellen!

 34. Duidelijke taal, helemaal eens met Knops cs. De NL belastingbetaler heft niet op te draaien voor wanbeleid, wanbestuur en wanbeheer van dit land, dat deel uitmaakt van het Kon.
  Eerst proberen intern je eigen zaakjes op orde te brengen, maar helaas is dat het grote probleem en sedert 101010 niet gelukt.
  Het zgn “Urgentieprogramma 2017-2021” waar vooral het armoede effect van belang was. Juist ja, hulporganisaties zien vanaf 2018 de armoede alleen maar toenemen en er is nog geen einde aan de tunnel gekomen.

 35. Ik vind de uitleg van @LastiwZ heel plausibel.
  Doek de graaiend nepotische roversbende van dit eiland op.

  Zij, en niemand anders zijn de hoofdoorzaak van alle budgetoverschreidingen en falende overheidsbestuur vol domme onderontwikkelde of listige en uitgekookte consultants, vrienden en familieleden.

 36. @dysonsphere zegt: “…Je kunt achteraf geen eisen stellen aan inkomens van de ambtenaren…”

  Waarom kunnen ze dat een eilandje verder wel?
  Of waarom richting KLM wel. (Mijnheer de president-direkteur van KLM: je ziet af van je bonus, anders geen overheidsgeld.

  @Dysonsphere: heb jij je ooit afgevraagd waarom Curacao hoge rentes moet betalen? Zou dat aan het betalingsgedrag en/of het bestedingspatroon van Curacao kunnen liggen?

  Vind je het overigens gek dat aan de bedelaar eisen worden gesteld? Als je dat niet doet gaat deze er toch maar bier van kopen.

  Doe niet zo zielig en kijk in je eigen huis. Zorg eerst eens dat de roversbende hun eigen volk niet telkenmale besteelt.
  Maak eens schoon schip en stel eisen aan een functie/beloning. Kun je niet aan die eisen voldoen, dan mag je niet op die plaats zitten en zul je een demotie moeten accepteren.

 37. @Curacao Independiente :

  “voor elke inwoners een mooie bedrag van max. €116,5e6/33,5e4/3= €16,4/ maand beschikbaar is wat overeenkomt op het ruimhartige donatie van €0,55/dag per inwoner voor de komende 3 maanden.”

  90 miljoen lening voor Curacao over een periode van 3 maanden voor 50.000 mensen in nood. Komt neer op 600 per maand to cover the basic needs voor deze groep in nood.

 38. Dysonsphere

  Onzin.
  Je kunt achteraf geen eisen stellen aan inkomens van de ambtenaren. Dit doen we ook NIET in Nederland. Stel je voor dat we tegen Rutte zeggen, je moet salaris inleveren voordat we de mensen in Nederland helpen. Of tegen Conte, jij moet prive inleveren anders geven we geen hulp. We gaan er allemaal aan voorbij maar de eilanden zijn gewoon onderdeel van Nederland. Punt.

  Deze manier van handelen geeft gewoon weer hoe Nederland neerkijkt op de eilanden.

  Zoals eerder gesteld, de eilanden moeten dit gewoon naar Brussel brnegen. Laat daar een uitspraak komen. Wat dat ook is, maar dan kun je in ieder egval vooruit. In plaats van steeds bedelend een stap vooruit te doen en 3 naar achter doordat je terug moet betalen tegen hoge rentes waar je nooit aan kunt voldoen.

 39. Curacao Independiente

  Het is gegeven dat sinds NL ±17,4 miljoen inwoners heeft, krijgt Antillen 2.0 (ACS en BES eilanden) van elke inwoner de ruimhartige noodhulp van max. €0,95 euro cent/inwoner. Sinds de aantal inwoners van Antillen 2.0 ± 335000 zijn, zou het betekenen dat er voor elke inwoners een mooie bedrag van max. €116,5e6/33,5e4/3= €16,4/ maand beschikbaar is wat overeenkomt op het ruimhartige donatie van €0,55/dag per inwoner voor de komende 3 maanden. Ik denk dat we zelf zoveel beter kunnen, dus hopelijk iets meer realisme bij de regering(en) van de eilanden, lockdown opheffen en iedereen aan het werk, dat is de beste manier om vooruit te komen. Deze almoes kan NL beter doneren aan zijn eigen voedsel banken die op dit moment ook grote tekorten hebben. De eilanden hebben gegokt en gewoon verloren, die verlies nemen en laten we deze crisis iets praktischer aanpakken. Om te beginnen werk maken om een zelfvoorzienend eiland(en) te worden, daarin is er ook genoeg werk voor de groep die nu geen werk heeft. Wat een manier om een volk te vernederen, ik kan er het niet mooier maken dan het is. Prettig weekend allemaal, dus aanstaande maandag is er niks om te vieren, wel tijd om de tij te keren ten beste voor de economie van de eilanden!

 40. De echte eilands topper & politicus zoals momenteel op het pluche zit, wil alles doen voor zijn volk, zolang hij/zij er geen cent op achteruit gaat.

  Klasseloze, Egocentrische figuren.
  Geen manieren, geen integriteit, geen leiders

 41. Terecht, laat eerst zien dat met de gestrekde middelen die zijn gegeven, renteloos, dat ze het volk in nood in bereiken.

 42. Oeps, dat was de bedoeling niet, alleen nood hulp als we niet meer uitgeven dan dat we binnen krijgen. Dat kan er gelijk gestopt worden met ambtenaren salarissen. En moeten we over naar fase 2, de vakbonden en volksmenners. Het moet duidelijk worden dat wij het beste met het volk voor hebben en de problemen alleen aan corona te wijten zijn.

 43. ……”Knops is bereid om daarna de steun aan de eilanden flink uit te breiden, ruimhartig zelfs, maar stelt daar wel voorwaarden aan. Zo vindt hij dat de bestuurders en politici een signaal moeten geven door iets te doen aan bijvoorbeeld de eigen salarissen”……

  Ben benieuwd wat de door depolitiek geplaatste directeuren en vakbondschreeuwers nu over hebben voor hun volk ….

 44. Duidelijke taal.

  Heeft Ruggenaath Philip Martis en Franklin Sluis al ingelicht dat het afgelopen is met hun misbruik van algemene middelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *