26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Klesch komt nog niet naar Curaçao

Persbureau Curacao

In een persbericht zegt RdK, de eigenaar van de raffinaderij dat Klesch ervan uitgaat dat er vóór de jaarwisseling alsnog wordt begonnen. Maar garanties zijn er niet.

Willemstad – De Klesch Group neemt vooralsnog de raffinaderij niet over. De coronacrisis gooit roet in het eten. Afspraak was om de exploitatie van Isla en Bullenbaai vóór 1 juli te beginnen.

In een persbericht zegt RdK, de eigenaar van de raffinaderij dat Klesch ervan uitgaat dat er vóór de jaarwisseling alsnog wordt begonnen. Maar garanties zijn er niet.

- Advertentie -

Wat er gaat gebeuren met de doorbetaling van lonen op kosten van de overheid, is niet bekend.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

11 reacties

 1. @Dislect
  Zegt: “Kan klesh ergens voor aansprakelijk gesteld worden? Is er sprake van een boete beding? Kan er aanspraak gemaakt worden op garanties?”
  Geloof je het zelf? Wat denk je van “overmacht” als gevolg van een wereldwijde pandemie? Lijkt mij bovendien niet strategisch gezien niet erg slim om nu claims te gaan neerleggen, mochten de onderhandelingen met Klesch later in het jaar worden hervat.

  @Curacao Independiente
  Zegt: “Misschien tijd om te heroverwegen om zelf de Raffinaderij te runnen, over het start kapitaal gewoon lenen op de kapitaal markt en ja we komen niet onderuit om met een IMF, Wereldbank en Nederland te onderhandelen om dit voor elkaar te krijgen.”
  Dit meen je toch niet? Weer lenen? De overheid had en heeft nu al nul reserves om deze Corona (economische) crisis op te vangen. Curaçao is failliet. De raffinaderij voldoet bovendien nog steeds niet aan de wereldwijd geldende milieu-eisen. De vraag naar olie is naar nul gedaald en de prijzen zijn gekelderd. Plus waar denk je die olie vandaan te halen? Er schijnt wel vraag te zijn naar olie opslag. Logisch als er geen vraag is, moet die zooi ergens kwijt. Bullenbaai zou hier een rol in kunnen spelen, maar daar heb je echt geen 900 voormalige Isla werknemers voor nodig die nu op de payroll staan van RdK.

 2. Klesch is een ordinaire boef die ongetwijfeld niet van plan was investeringen te doen, zeker niet als je moet voldoen aan de internationale milieunormen.
  Voor hem kwam COVID-19 als een geschenk.

 3. Jammer weer een gemiste kans, maar was wel te verwachten gezien de laatste ontwikkelingen met de olie prijs oorlog voordat de Coronacrisis in zicht was. Puur door geruzie tussen olie producerende landen als Saudi Arabia en Rusland. Maar wel bijzonder dat het overheid samen met de adviseur van projectteam Arawak niet ISLA de kans hebben gegeven om zoals verzocht nog 1 jaartje te blijven, zogenaamd omdat er al een deal met Klesch was, achteraf gezien gaan we bijna zeker met lege handen achterblijven. Misschien tijd om te heroverwegen om zelf de Raffinaderij te runnen, over het start kapitaal gewoon lenen op de kapitaal markt en ja we komen niet onderuit om met een IMF, Wereldbank en Nederland te onderhandelen om dit voor elkaar te krijgen. Een pluspunt de lokale kennis hebben we al, wat nog nodig is het aandurven! Want het blijft wel kapitaalvernietiging om zoveel mensen met kennis en kunde van een raffinaderij betaald maar thuis te laten zitten, de tijd van aanpakken is nu.

 4. Is er ook een forse “ex gratia” donatie gedaan door alle werknemers van de ISLA, en in het bijzonder de TOP directie van de ISLA.

  E.e.a uit solidariteit met de bevolking, die hun salariskosten momenteel in meer of mindere maten dragen?

 5. @ Dislect, Er is helemaal nada niks nopes op papier gezet en afgesproken met Klesch en de overheid wat betreft een datum van overnamen. Het is en was een groot lul verhaal om de bevolking zoet te houden, Die roestbak word gewoon gesloopt door Klech en dat brengt genoeg miljoenen aan oud ijzer en nog meer wat van waarde heeft op. Hierna zal het te rein worden schoon gemaakt, waar ook weer een paar vrienden van de dan regerende regering miljoenen aan verdienen, en dan komen de aannemers en project ontwikkelaars aan de beurt om hun zakken te vullen gezamelijk met corrupte bestuursleden de de werken mogen uit besteden. Het zou trouwens wel een op steker zijn voor de opbouw van de werkgelegenheid zijn op het eiland, maar wel met de plicht dat alleen YDK er mogen werken, duurt dan wel 20 jaar maar dat nemen we erop de koop bij toe.

 6. Het had fijn geweest als de Klesh deal openbaar was, het raakt iedereen op het eiland. Nu blijft ook met die roestbak de vraag, wat nu? Was er een harde datum? Kan klesh ergens voor aansprakelijk gesteld worden? Is er sprake van een boete beding? Kan er aanspraak gemaakt worden op garanties?

 7. Ik dacht altijd dat de cesantia betaling bedoeld is om na ontslag en bij geen nieuwe baan toch te kunnen leven.
  Dus waar praten de ontslagen 900 mensen over.
  Lekker dubbel incasseren. Doorbetaling en cesantia

 8. De enigen op Curacao die ongeacht of ze werken doorbetaald worden zijn de Isla werknemers en Tilly Pikerie.

  De eersten al een jaar, de laatste al bijna 20 jaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

ParadiseFM | Last minute vakantie Curaçao goedkoper

Wie in juli nog op vakantie wil komen naar Curaçao vanuit Nederland kan op koopjesjacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van onderzoek van vakantievergelijker Weflycheap. Reizen...

ParadiseFM | ACU opent deuren voor oud-Girobank klanten

Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie ACU zet de deur open voor oud-Girobank klanten. Dat meldt de Extra vandaag. De klanten kunnen niet alleen een rekening openen bij ACU,...

DH | Former security service chief sentenced for embezzlement

PHILIPSBURG--The Joint Court of Justice on Tuesday sentenced former head of the Security Service St. Maarten VDSM James Adolphus Junior Richardson to eighteen months, nine of which...

AntilliaansDagblad | ‘Toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde’

Den Haag - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro’s die naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en...

AntilliaansDagblad | Scheepswrakken Mullet Pond verwijderd

Philipsburg - Een half gezonken woonboot, een gekapseisde catamaran en vele andere stukken stormafval zijn onlangs verwijderd uit Mullet Pond in het kader van het Emergency Debris...
- Advertentie -