32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Kick-off meeting Sint Elisabeth District

Persbureau Curacao

,,Sint Elisabeth District zal de brug vormen tussen het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC) en Otrobanda”

Willemstad – Met het bezoek deze week van Sylvia Pijnenborg, adjunct directeur van BOEi – een maatschappelijke onderneming dat zich inzet voor behoud en hergebruik van cultureel erfgoed – aan het Sint Elisabeth Hospitaal, is een start gemaakt met de voorbereidingen voor het Sint Elisabeth District.

De Raad van Bestuur heeft de plannen daartoe al begin september 2019 aangekondigd. BOEi zal SEHOS ondersteunen in de ontwikkeling en herbestemming van het ziekenhuisgebouw.

- Advertentie -

Het Sint Elisabeth Hospitaal heeft ruim 160 jaar een centrale rol vervuld in de Stadswijk Otrobanda. Na de patiëntenverhuizing van SEHOS naar CMC, en na restauratie en herbestemming, zal het Sint Elisabeth District – met nieuwe functionaliteiten – opnieuw een centrale, verbindende rol moeten gaan innemen in Otrobanda. Ten aanzien van nieuwe functionaliteiten moet gedacht worden aan o.a. zorghotel, (kleine) horeca, onderwijs en (begeleidend) wonen.

SEHOS zoekt voor de ontwikkeling van het Sint Elisabeth District de connectie met de wijk. Een goede afstemming op de behoeften van de stadwijk Otrobanda, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is essentieel. In dat kader vond er dinsdag 8 oktober 2019 een eerste overleg plaats tussen SEHOS, BOEi en de vertegenwoordigers van alle belangengroeperingen in Otrobanda, waarin met veel enthousiasme is gereageerd op de voorgenomen herontwikkeling van het vastgoed.

De belangengroeperingen hebben aangegeven dat het belangrijk is dat de historie rondom het Sint Elisabeth Ziekenhuis niet verloren gaat. Leegstand, teloorgang van de gebouwen en sloop moeten worden voorkomen. De focus moet ook gericht zijn op het vergroten van de leef- en woonbaarheid van Otrobanda, dus er moet een goede integratie komen met de wijk. Sint Elisabeth District moet in nauwe samenwerking met de wijk worden vormgegeven.

In navolging op deze eerste meeting met de belangengroeperingen zal er op korte termijn ook een informatiebijeenkomst worden gepland voor alle bewoners van Otrobanda, waarbij zij zullen worden betrokken om mee te denken over de wijze waarop het oude ziekenhuisgebouw ontwikkeld en herbestemd zal kunnen worden.

- Advertisement -

Bron: Curacao.nu 

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Oude poep in een nieuw toilet!
  Mooie metafoor voor het SEHOS management , zorg personeel ( inclusief specialisten) inbegrepen.

 2. goede samenvatting van torenhoge ambities maar verkeerde prioriteiten. Zolang wij basis voorzieningen (onderwijs, stroom en water, een veilig verkeer, gezondheidszorg) niet op dit eiland kunnen regelen, heeft het helemaal geen zin al dit soort ambitieuze droomkastelen na te jagen.

 3. Ze kunnen een ziekenhuis niet eens runnen en nu willen ze dat oude gedrocht een nieuwe bestemming geven en projectontwikkelaar gaan spelen.?
  Van welk geld? Nederlandse subsidie?
  Duurste ziekenhuis uit de regio en als iets ernstig wordt moeten ze toch naar Colombia of Nederland van de verpleging en artsen zijn nog steeds dezelfde en de leiding ook. Old shit in a new toilet.
  Curacao is failliet de isla gaat dicht, banken vallen om, Ennia pensioenen weg en alles wat iets van waard had is verkocht, inclusief Post Electra en telecommunicatie.
  Het Sehos is een bouwval het is dat de muren zo dik zijn maar alles lekt , en dat “College” ding op de binnen plaats stort met de volgende storm vanzelf in.
  Het staat nog steeds op de verkeerde plek en als het hard regent loopt het water nog steeds door de voordeur en door de bibliotheek. Alles met bedrading of bekabeling is rot. En het lekt met een klein regenbuitje overal. Na dik honderd jaar ziekenhuis moet je het bestempelen als een chemisch Biologische hazard. Afdelingen kregen ze nu al niet meer schoon. En gevaarlijke bacteriën, zijn allene nog weg te krijgen als je het in de fik steekt.
  Connectie zoeken met de “wijk” waar het instaat is ???? Welke wijk. In de omgeving eromheen is niks.
  Alleen gebouwen van medische specialisten. Professor Duits zal wel tranen met tuiten huilen nu de achter deur naar het Sehos dicht gaat. De bloedbank dief.
  Een zorg begeleid zorg centrum, horeca? Het was als ziekenhuis nergens geschikt voor. De meeste horeca op Curacao draait niet. Kijk naar Punda. … En het stukje otra banda aan de overkant draait ook niet.
  We staan al meer dan 650 miljoen en meer in het rood. En dat is wat we weten. en dat komt er nooit meer uit. Met een vergrijzende bevolking op een failliet leeggeroofd eiland.
  Ja we zitten vol met Casino.s die voornamelijk draaien op de lokale bevolking. In otrabanda is er ook zo een. Ding wordt gerenoveerd voor bedden om de vergunning te houden om de slots te laten blijven draaien.
  En in NL gaat de kraan dicht.
  Ja je kan ze gelijk geven maar ja je kan ze ook verwijten dat ze de kleine kinderen een koekjestrommel gegeven hebben, waar van je weet dat ze er niet van af kunnen blijven. Ja Nederland heeft maffia. En corruptie Goh. Maar ze kunnen wel alles dubbel en dwars betalen. Miljarden fondsen oprichten e ze weten nog niets eens precies waarvoor. In de top 5 van de beste economieën ter wereld. Dat kleine landje daar. En maar jammeren.

  Het is ook te gek voor woorden dat ze niet gewoon hun verantwoordelijkheid nemen en een keer ingrijpen. Of het volledig dumpen. Maar niet dat halfslachtige van nu. Net Srebrenica. Je kijkt toe dat mensen naar de verdommenis gaan en je doet niks. Maar je blijft wel jaren lang na jammeren over trauma.s Zelfs Indonesië betalen ze nu. En het SEHOS veeg het. Het is een ziek huis.
  Maak er een park met bomen van.
  Maar dat kan natuurlijk niet omdat het van de stichting SEHOS is die natuurlijk apart weer leeggestolen kan worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -