32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Isla mag alleen olie raffineren om lokale rekeningen te betalen

HomeMediaCuracao.nu | Isla mag alleen olie raffineren om lokale rekeningen te betalen

Persbureau Curacao

Onder de nieuwe licentie mag Isla haar producten op de markt brengen, maar uitsluitend om personen of instanties op Curaçao te betalen | Foto Bea Moedt

Curaçao heeft een nieuwe licentie gekregen van Amerika om beperkt gevrijwaard te blijven van de Amerikaanse sancties tegen Venezuela. Dat meldt Eugene Rhuggenaath.

De Curaçaose regering had in september het verzoek voor de uitbreiding van de bestaande licentie ingediend. Door de sancties is er kans dat de Refineria Isla, dochter van het Venezolaanse PdVSA, haar financiële verplichtingen niet meer kan nakomen.

Onder de nieuwe licentie mag Isla haar producten op de markt brengen, maar uitsluitend met het doel om personen of instanties op Curaçao te betalen.

De opbrengsten van de verkoop mogen niet naar Isla zelf of PdVSA gaan. Betalingen zijn alleen toegestaan aan lokale instanties die nog geld moeten krijgen van Isla.

Curaçao had in mei van dit jaar al een licentie gekregen om de gevolgen van de sancties enigszins op te kunnen vangen. Maar die bleek onvoldoende in staat om het risico weg te nemen dat Isla haar lokale rekeningen niet meer zou kunnen betalen. Sluiting nog voor de geplande datum van 31 december dreigde daarom.

Bron: Curacao.nu

10 reacties

 1. Tja Marlon, wie blindelings russische propagandapraatjes gelooft is voor ieder karretje te spannen. Beetje naief ? Denk zelf eens na ?

 2. Marlon, laat je niet wijs maken door een stuk die geschreven is door een Russin, nml Senora Tsvetana Paraskova.
  En toevallig of niet, de naam Cova komt ook hierin voor.
  De tijd zal et leren.
  Ajo.

 3. Well Roy Rogers en Lion Fish, the internet is full of it. You don’t even have to search via google. You won’t find it if you only read the Telegraaf or watch the Fox news. By the way, don’t , but don’t watch the Fox news. Try BBC. It’s a bit more objective. Even Al Jazeera is better.

  https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Rosneft-To-Sell-Oil-Products-In-Euros-To-Avoid-Possible-New-US-Sanctions.html

  https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Russias-Largest-Oil-Company-Ditches-Dollar-In-New-Oil-Deals.html

  De sancties van de VS zijn grotendeels om hun eigen gas en olie industrie te beschermen. Maar ik heb slecht nieuws voor hun. Het zal niet lukken. Want de productiekosten van Rusland en het midden oosten zijn veel maar veel lager. In die zitten dichter bij Europa en Azie. Dus hun transportkosten is een fraktie van die van de VS. Waste of time people.

 4. Tja Marlon, ooit wel eens van Google gehoord ? Da’s een zoekmachine die al een tijdje bestaat en waar je dit soort dingen zonder veel moeite kan opzoeken. En paria’s die hun ogen sluiten en toch zaken doen met dictators heb je altijd wel, maar om je daar nou gelijk als beschaafd land bij aan te sluiten ?

 5. Marlon, gaarne meer uitleg wat voor zaken er in euro’s plaatsvinden tussen Rosneft en PDvSA.
  Onderbouw op zijn minst dat zaken doen, Ben benieuwd. Iets in de lucht gooien zonder uitleg kan Buchi tras di seru ook en jamer genoeg zijn er een hoop van ons YDK die dat ook gewoonweg geloven.

 6. Niet waar. Europa heeft geen Euro’s sancties tegen venezuela.
  En Europa doet nooit aan derden sancties.
  En Rosneft doet nog steeds zaken met PDVSA, maar in Euro’s.

 7. Wel wel. Dus wij moeten ook naar de pijpen van de VS dansen.
  Hoe eerder de hegemonie van de USD wordt verbroken hoe beter.

  Laat isla proberen om handel in Euro’s te drijven ipv de USD.
  Net als wat Rosneft heeft gedaan. Het vergt moed om dit te doen. Maar probeer het tenminste.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties