Curacao.nu | Hotels Curaçao herstellen moeizaam

Persbureau Curacao

In totaal verwelkomde Curaçao 9227 bezoekers | Bea Moedt

De hotelbezetting in augustus op Curaçao was iets meer dan 25 procent. Vergeleken met augustus 2019 dramatisch. Toen was de bezetting, volgens CHATA, bijna 76 procent.

De belangenvereniging van de hospitality sector baseert de cijfers op gegevens van negen hotels. In totaal verwelkomde Curaçao 9227 bezoekers, waarvan 7518 (89%) uit Europa kwamen. Van deze Europese bezoekers verbleef 19% in een groot hotel, terwijl 45% in een alternatieve accommodatie verbleef.

Het herstel blijft volgens Chata een uitdaging. Met hotelbezettingscijfers in augustus variërend van zeventien tot 33 procent en sommige zelfs bij een bezetting van nul, worden boekingen nog steeds geannuleerd.

De top drie redenen voor het annuleren zijn gesloten grenzen voor reizigers uit de VS, reisangst en een combinatie van de verplichte PCR-test en ticketprijzen.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Hotels Curaçao herstellen moeizaam

 1. Zo te zien komen de meeste toeristen uit Europa dus Nederland. Wij weten allemaal dat Nederlanders gek op een koopje zijn. De vraag is waarom vragen sommige hotels nog $5000,00 voor 2 weken verblijf? Uiteindelijk gaat het om 4 muren, een dak, een bed, een douche en toilet.

 2. Momenteel hoor ik v veel vrienden dat ze echt geen risico nemen en ergens vast komen te zitten. Ik moet ook nodig naar SF omdat een naast familielid erg ziek is. Ik zie het eventjes niet zitten nu via allerlei omwegen de US binnen te komen.
  Mercera, ach die bazelt maar wat in de rondte.

 3. Ze snurken nog steeds .
  Z z z z z pero ja nos mes por .

 4. Aelbrecht yvan

  Eerst de reizen naar Curaçao zijn veel te duur voor wat men krijgt.Je betaalddirekt zo 1200 euro zondereten of drinken.Voor dat zelfde bedrag ga je naar andere Caraïbische eilanden.Met mooie hotels en All incl formule.

 5. 19 % sliep in een hotel en 45 % sliep in een alternatieve accomodatie…………..

  De rest sliep op straat ?
  Of was het al zoals voorspeld voornamelijk veel vrienden en kennissen die bij anderen thuis sliepen ?

  Maar goed, ik kan me nog herinneren dat Mercera wist te beweren dat de hotels gered zouden kunnen worden wanneer de grenzen open zouden gaan. Nu is wederom bewezen dat ook dit niet waar is, zelfs wanneer de grenzen wagenwijd open zouden gooien komen we niet op de benodigde bezettingsgraad.
  Mercera en de hotels weigeren te accepteren dat een verblijf in een hotel een enigzins achterhaald concept is. Veel toeristen willen gewoon een appartement, zodat ze meer comfort, een keuken en soms een zwembad voor de deur hebben en ook nog eens tegen een lagere prijs.

 6. Curacao revisited

  En wat is nu het plan Miles mercera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *