29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 19:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Hato verhoogt airport tax

Persbureau Curacao

Naast de verhoging van passagiersgelden, introduceert de overheid – via CAP – een zogenaamde grensbeveiligingstarief van $ 1.32 per passagier | Persbureau Curacao

Curaçao Airport Partners verhoogt per 1 januari de airporttax op de luchthaven van Hato. Op internationale vluchten moet je dan drie dollar per passagier meer betalen en komt het tarief uit op 45 dollar.

Op de route Bonaire betaal je straks 16 dollar. Dat is nu nog 15 dollar. Aruba en Sint Maarten gaan van 30 naar 32 dollar per passagier.

- Advertentie -

Passagiers in transit moeten vanaf 1 januari in plaats van 10 dollar 11 dollar betalen.

De nieuwe tarieven gelden voor twee jaar.

Passagiersfaciliteitentoeslag

De passagiersfaciliteitstoeslag is een vergoeding die internationaal inbegrepen is in de ticketprijs, maar voor regionale bestemmingen moet je vaak apart betalen op de luchthaven.

De vergoeding gaat naar het onderhoud van de luchthaven en haar faciliteiten en is onderdeel van het Landsbesluit methodiek bepaling passagiersfaciliteitengelden en landings- en parkeergelden.

Grensbeveiliging

- Advertisement -

Naast de verhoging van passagiersgelden, introduceert de overheid – via CAP – een zogenaamde grensbeveiligingstarief van $ 1.32 per passagier. Dat is nieuw en bedoelt om de grensbewaking te optimaliseren.

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

  1. Hermana isla Aruba heeft ook haar defecten, maar is in vele opzichten, waaronder de luchthaven, de grote “zus” van Curaçao.

  2. Van Aruba kan het land C toch nog wel wat leren. Het hele signaleringen system werkt slecht, kusten die al geland zijn staan vaak nog op ‘ETA’ idd scans die er niet zijn, voor wachtende nauwelijks zitplekken en is Hato nog steeds op categorie II.
    Schaamteloos deze verhoging. Wiens zakken moeten nu weer worden gevuld???

  3. Grensbewaking optimaliseren?

    Defecte bodyscans en criminele ministers en Statenleden die zonder enige controle op hun koffers (vol illegaal geimporteerde auto onderdelen: Schotte en Thode) het land binnenkomen.

  4. Prima idee. Vooral doen !Concurenten (Bahamas, DomRep, SMX en Cuba) door bad publicity, opbouw na onstuimig weertje of de lunatic at 1600 Penn hebben even iets anders aan het hoofd.
    Aruba was ook maar 4e op wereld fav go-to places list, maar men rekent zich op het kiezelsteentje CuraCrim rijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -