Curacao.nu | Gwendell Mercelina sluit zich aan bij PNP

Persbureau Curacao

De verkiezingen volgend jaar zijn op 19 maart | Persbureau Curacao

Willemstad – Gwendell Mercelina gaat het opnieuw proberen in de politiek. Dit keer bij de PNP. Die partij wist bij de laatste verkiezingen geen zetel te behalen na bijna 70 jaar onafgebroken in de Staten te zijn geweest.

Eerder was Mercelina tweede man achter Omayra Leeflang van Un Kòrsou Hustu. Hij kreeg toen veel stemmen. Meer nog dan enig andere jonge politicus. Mercelina wordt op 23 juli 32 jaar.

De verkiezingen volgend jaar zijn op 19 maart.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Gwendell Mercelina sluit zich aan bij PNP

 1. Larmonie:

  “Alleen ambtenaren die het ministerie van Financiën heeft toegewezen, hebben de bevoegdheid om deze documenten met financiële verplichting te ondertekenen. Het ministerie heeft een lijst van alle ambtenaren die bevoegd zijn om te ondertekenen en op de lijst staan geen ministers.
  In totaal zou het gaan om bijna 700 werkorders met een totale waarde van meer dan 8 miljoen gulden, zo’n US$ 4 miljoen. De grootste boosdoener is de minister van Sociale ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie-Cecilia. In minstens één geval heeft ze de subsidie voor een onderneming die van een partijlid is, verhoogd met 40.000 gulden tot meer dan 300.000 gulden.
  Ook de huidige uitgaande premier van Curaçao, Bernhard Whiteman, heeft de cruciale regel genegeerd. Ambtenaren die de ministers vragen hebben gesteld over het overtreden van deze regel zijn overgeplaatst of gestraft voor ‘onbehoorlijk gedrag’.
  De ministers zijn lid van de partij Pueblo Soberano (PS) onder leiding van Helmin Wiels, die in 2013 is vermoord. Voor zijn dood had hij de massale corruptie op het eiland aan de kaak gesteld.
  De verontwaardiging op Curaçao is groot. Het uitgelekt rapport moet nog officieel worden gepubliceerd, maar nu al stellen boze Kamerleden vragen. Curaçao heeft momenteel een interim-regering sinds de verkiezingen van 5 oktober. Er worden coalitie gesprekken gevoerd en de kans is groot dat Pueblo Soberano twee ministers zal leveren in de nieuwe regering. Een belangrijke kandidaat voor een ministeriële functie is dezelfde Larmonie-Cecilia, die nu als de grootste overtreder wordt bestempeld”.

  En hier wil Gwendell mee samenwerken?

  PNP is Nashonal geworden. Komt niet meer terug

 2. Ach, dit is Curacao.

  Leer een aap een stropdas te strikken en je hebt een politicus.

 3. @Trui
  Zegt: In Nederland vanwege de positieve discriminatie van minderheden (zwart, homofiel). Mercelina zou daarom daar nu alle kansen krijgen.

  Nou, nou dat valt ook wel mee of misschien wel tegen. Bij positieve discriminatie geldt nog altijd bij gelijke geschiktheid. Zonder opleiding kom je in Nederland echt nergens in tegenstelling tot Curaçao, waar je met lagere school of minder nog altijd statenlid kunt worden.

  Wat betreft de huidige PNP partijleidster, partyhopster afkomstig uit PS, geheel mee eens.

 4. Op Curacao komen dit soort intellectueel minder bedeelden bij gebrek aan beter bovendrijven.

  In Nederland vanwege de positieve discriminatie van minderheden (zwart, homofiel). Mercelina zou daarom daar nu alle kansen krijgen.

  Overigens wordt de PNP geleid door mevrouw Larmonie, aan wie al jaren de doordringende stank van vriendjespolitiek hangt.

 5. Ego-tripperij of heeft ook een visie/ missie? Heeft hij nog iets van een opleiding/ werkervaring of is dit weer een gevaltje niveau lagere school? Jammer dat dit soort informatie meestal ontbreekt. Het niveau van deel van de huidige statenleden is op dit moment al om te huilen. Hun statenlidmaatschap kost alleen een hoop belastinggeld, maar levert niets op en al helemaal niet waar het gaat om de erbarmelijke situatie waarin het eiland verkeert te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *