Curacao.nu | Gewonde bij onderschepping Venezolanen

Persbureau Curacao

Elf jerrycans  met vermoedelijke drugs als inhoud.

Gisteravond is een Venezolaanse man, die illegaal de oversteek wilde maken naar Aruba, gewond geraakt. Dat gebeurde toen de kustwacht de motor van de boot waar hij op zat kapotschoot.

Op de boot bevonden zich nog negen Venezolanen.

De kustwacht denkt dat de man geraakt is door een afketsende kogel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en aan zijn verwonding behandeld. De Venezolaan maakt het goed, volgens de Kustwacht.

Aan de schietpartij ging een achtervolging vooraf. De kapitein aan boord van het vaartuig gaf geen gehoor aan de waarschuwingssignalen om de boot te stoppen.

De bemanning van het vliegtuig dat de onderschepping vanuit de lucht assisteerde zag dat de Venezolanen pakketten vanuit de boot in zee gooiden.

Deze pakketten zijn later uit het water gehaald. Het bleken elf jerrycans te zijn met vermoedelijke drugs als inhoud.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Gewonde bij onderschepping Venezolanen

  1. Nix mis met schieten hoor. Ik vind de Philippijnse methode wel effectief. Komen ze zeker niet aan land. En op zee vogelvrij verklaren, zodat iedereen mag oefenen.

  2. Kom op Juan, het is een wonder dat dit niet vaker gebeurt. De enige manier zo’n vluchtend scheepje tot stoppen te dwingen is de motor aan barrels te schieten. Probeer dat maar eens uit een helikopter of naast varende boot. Zoiets heet beroepsrisico als je vlucht.
    Of zie je liever dat levensbedreigende drugs of vaak meevarenden waarvan vaak enkele met corona besmet zijn ongehinderd aan land komen.
    Zou misschien wel verklaren dat geregeld niet bekend is hoe iemand besmet is geraakt.

  3. Gvd, kunnen ze nu ook al niet meer raak schieten?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *