29 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 13:21

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Enquête: “Liever Mc William behouden als Minister”

Curacao.nu | Enquête: “Liever Mc William behouden als Minister”

Persbureau Curacao

Het grootste verschil tussen de kandidaten is te zien op de aspecten ‘Heeft voeling met het volk’ (Martina 24,3%, Mc William 75,7%), ‘Is energiek’ (Martina 24,7%, Mc William 75,3%) , ‘Is integer’ (Martina 25,6%, Mc. William 74,4%) | Antilliaans Dagblad

Willemstad- Een enquête uitgevoerd door het bureau Linkels & Partners geeft aan dat een ruime meerderheid van respondenten Minister van Economische Zaken Giselle Mc William graag zag aanblijven.

De minister, die populairder bleek dan vooraf door velen gedacht, wordt conform interne afspraken bij de MAN deze week afgelost door voormalig minister Steven Martina. Saillant detail daarbij is dat Martina afgelopen weekend ook werd gekozen als nieuwe leider van de blauwe partij.

Gevraagd naar wie respondenten zouden kiezen als het gaat om een minister van Economische Zaken voor de komende periode, gaf 62% aan te kiezen voor Mc William, 27% voor Martina en 11% voor een andere kandidaat.

Illustratie: Linkels & Partners

Onder stemmers voor de blauwe partij liggen de meningen iets dichter bij elkaar: 52% heeft een voorkeur voor Mc William tegen 47% voor Martina. Hier kiest maar 1% voor een geheel andere partij.

Vergelijking

Een directe vergelijking tussen de beide kandidaten voor de post Economische Zaken in de enquête, die door 1128 respondenten werd ingevuld, pakt bepaald niet gunstig uit voor Martina.

Het grootste verschil tussen de kandidaten is te zien op de aspecten ‘Heeft voeling met het volk’ (Martina 24,3%, Mc William 75,7%), ‘Is energiek’ (Martina 24,7%, Mc William 75,3%) , ‘Is integer’ (Martina 25,6%, Mc. William 74,4%).

De kandidaten liggen, volgens de respondenten, het dichst bij elkaar als het gaat om het aspect ‘Heeft visie’. 515 respondenten (47%) vinden Martina de sterkste kandidaat op dit punt, terwijl 581 respondenten (53%) van mening is dat Mc William de sterkste kandiaat is.

Gepikeerd

De MAN zelf reageerde gepikeerd op de enquête. De partij stelde in een persverklaring niet om een meting te hebben gevraagd en haar eigen keuzes te maken als het gaat om de benoeming van haar bewindspersonen. Hoewel het partijbestuur enerzijds verklaarde zich niet te hebben verdiept in de enquête meende zij anderzijds wel kritiek te kunnen uiten op de manier waarop deze was opgezet en uitgevoerd.

Bron: Curacao.nu

12 reacties

 1. Ministerpost bekleden is als aan een miss Universe titel invulling geven, interviews, tv momenten, in de micrifoon praten, monoligen houden, openingsceremonies bijwonen en veel diplomatieke reizen maken…met een dozijnnfotografen, assistenten, adviseurs, kledingdames, en moeders en zussen, dochters

 2. Ik heb begrepen dat onder deze dame (Portefeuille “Economische Ontwikkeling”) het zgn. groei-akkoord is vastgelopen in haar bureaucratie. Hulde!!!! (maar niet echt)
  Visie? Kundigheid? Doorzettingsvermogen?

 3. Wanneer je de lat maar laag genoeg legt zul je altijd wel een paar menen vinden die menen dat ze het goed heeft gedaan.
  Ik zou geen argument weten te bedenken, dus ben heel benieuwd hoe laag de lat heeft gelegen.

 4. wij van WC eend adviseren WC eend.

  onze “toppers” vinden vooral zichzelf nogal goed. Wel vreemd dat er nooit buiten Curacao om hun mening of diensten wordt gevraagd

 5. Als McW ook maar een beetje klasse had zou zij dit nooit gepubliceerd hebben willen zien.
  Maar ja, klasse en “politici” op C dat is me wat hoor…

 6. “Een enquête uitgevoerd door het bureau Linkels & Partners geeft aan dat een ruime meerderheid van respondenten Minister van Economische Zaken Giselle Mc William graag zag aanblijven.”

  Wat ontbreekt aan deze enquête en nergens vermeldt staat, voordat je aan een enquête begint moet je vier factoren in rekening nemen qua accuracy …

  1. Population size. Hoeveel moeite om dat als professional aan te geven ? Population size Curaçao 2020 : 164,093

  2. Margin of error: Hoe accurraat zijn de antwoorden ? Heb je 4% van de bevolking meegedaan of 90% ?

  3. Confidence level : Als margin of error hoog zou zitten, bijvoorbeeld op 90% is de conifidence level hoger. Als het lager zou zitten dan ook de conifidence level.

  4. Estimated response rate : Hoeveel mensen heb je de enquête naar toe gestuurd ? Niet een ieder heeft zin om mee te doen aan een enquête. Dus ook response rate ontbreekt aan dit resultaat.

  Dus het miss popularity enquête, gefinancierd door “minister Economische Ontwikkeling” geeft niet eens aan wat de population size, margin of error, confidence level or estimated response rate waren aan het begin van dit zogeheten “project” om aan te tonen hoe goed ze haar taken vervuld als : minister Economische Ontwikkeling.

  Ze zou echt miss popularity zijn als 15,065 mensen hadden geantwoord op een survey die was verstuurd naar 18,832 inwoners. Maar hard facts, nowhere to be found. Consultants betaald om zonder enige cijfers om haar fragile ego te strelen without any facts to support that feeble claim. Hou idereen voor de gek, maar vooral niet jezelf.

 7. Liever geen van beiden als MEO.

  Ze hebben allebei politieke, economische en ethische brokken gemaakt en evident aangetoond dat ze een deel van het probleem op Curaçao zijn, en niet zo zeer een deel van de oplossing.

  Gooi de zak met rotte appels op de vuilnishoop.
  We vervallen bij elke verkiezingsronde in herhaling…

  Wie mag nu weer 4 jaar stage lopen en brokken maken?

  Nederland stel de boel onder curatele..

  De graaiers zijn degene die nu zoete broedjes bakken in de regering maar al decennia het kand naar de afgrond werken..

 8. Ik zou niet blind varen op de mening van stemmers die jarenlang op Charles Cooper gestemd hebben als parrtijleider.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties