Curacao.nu | Enquête: Giselle Mc William of Steven Martina

Persbureau Curacao

Adviesbureau Linkels & Partners neemt, samen met Curaçao.nu, het initiatief tot een opinie-onderzoek. Hoe kijkt Curaçao aan tegen het functioneren van Mc William? En hoe wordt aangekeken tegen de terugkeer van Martina op zijn oude positie?

Sinds 27 augustus 2019 is Giselle Mc William minister van Economische Zaken, als (tijdelijke) vervanger van de -inmiddels- beoogd politiek leider van de MAN, Steven Martina.

Martina moest zijn functie vorig jaar neerleggen toen het Openbaar Ministerie (OM) besloot een onderzoek te doen naar mogelijk strafbaar handelen; een feit waarvoor hij uiteindelijk niet werd veroordeeld.

Op 22 mei a.s. zal Martina zijn rol als Minister van Economische Zaken weer oppakken.

Mc William kreeg als minister zo’n beetje de grootste economische crisis ooit voor haar kiezen, terwijl de economie van het eiland er -bij haar aantreden- al niet zo rooskleurig voorstond.

Adviesbureau Linkels & Partners neemt, samen met Curaçao.nu, het initiatief tot een opinie-onderzoek. Hoe kijkt Curaçao aan tegen het functioneren van Mc William? En hoe wordt aangekeken tegen de terugkeer van Martina op zijn oude positie?

Doe je ook mee? Het invullen van de enquête, die is opgesteld in het Nederlands en Papiaments duurt zo’n 5 – 7 minuten. Je antwoorden zijn anoniem. De enquête staat 48 uur online, ofwel tot zaterdagochtend

Curaçao.nu zal de resultaten binnenkort op haar site presenteren.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Enquête: Giselle Mc William of Steven Martina

 1. Curacao revisited

  begrijp mij niet verkeerd: ik vind McWilliam er niet slecht uit zien, en zou er ook totaal geen bezwaar hebben als zij mij als verpleegster zou verzorgen en onder handen zou nemen. Ik zou haar echter nooit mijn financiële administratie laten runnen, laat staan die van Curacao

 2. John Bash

  McWilliams heeft het goed gedaan. Al die maanden geen MOU’s.

 3. McW heeft zich niet gehouden aan good governance dus die mag onmiddellijk afgeserveerd worden.
  3xniks.
  Martina mag ook bij de sushibak.
  Gijsbertha kan volgen en dan de rest nog. De deur mag Rhuggenaath dichtdoen. Die ziet er ook niet uit.
  A ship of dann fools

  @William: vanaf nu worden al je posts waarin een of andere kutpipo of andere emoticon in voorkomt, rücksichtslos verwijderd.
  Ik heb vaak genoeg gevraagd om geen emoticons te plaatsen. Dit geeft mij alleen maar extra werk.

  Commentpolis

 4. Joep Meloen

  @ Bert,

  Nu ben ik toch benieuwd wat McWilliam dan wel niet zo goed heeft gedaan in jouw ogen, want ik kan werkelijk niets verzinnen. Of zou je het hulp vragen aan de bevolking voor het oplossen van de economische problemen willen scharen onder “goed gedaan” ?
  Voor zover ik het kan beoordelen zijn haar 2 voornaamste wapenfeiten het benoemen van haar vriendin in de rol van adviseur en het plaatsen van haar dochter bij crisis management. Oh ja, en nog een snoepreis naar Nederland van enige weken.

 5. McWilliam verkoopt zich beter, is een vlottere verschijning, enthusiaster ook dan Martina. Actiever op b sociale media.

  Martina heeft het voordeel van veel zwaardere opleidingen en functies (directeur Aqualectra en Fatum).

  Ik zou daarom voor Martina kiezer, maar met een compliment voor McWilliam die het Als minister heel aardig gedaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *