Curacao.nu | Elf nieuwe coronabesmettingen op Curaçao

Persbureau Curacao

Sinds het begin van de coronacrisis zijn 884 mensen besmet geraakt,

Curaçao telt er vandaag elf nieuwe coronabesmettingen bij. Vier daarvan zijn gelinkt aan eerdere cases. Zeven zijn in onderzoek, daarvan is nog niet vastgesteld hoe de besmetting heeft plaatsgevonden.

Er liggen nog steeds vier patiënten vanwege Covid19 in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn 884 mensen besmet geraakt, Eén patiënt overleed, 26 moesten behandeld worden in het ziekenhuis, 606 herstelden en 277 van hen zijn nu actief besmet.

Bron: Curacao.nu 

10 Reacties op “Curacao.nu | Elf nieuwe coronabesmettingen op Curaçao

 1. @William. Daarom wordt er in de statistieken ook rekening gehouden met een foutmarge.

 2. @John Bash
  De cijfers lopen vaak achter omdat de info een hele route moet afleggen. De gegevens worden verzameld door de GGD en vervolgens gaat het verder ri epidemiologie. Soms worden patienten later gemeld en worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.
  Verder worden niet alle COVID-19 patiënten getest dus liggen de aantallen vaak hoger dan de genoemde aantallen. Verder is in veel gevallen sprake van verschijnselen die passen bij het corona virus. De verdachte en bevestigde corona gevallen worden geteld, en blijkt achteraf een aanzienlijk deel daadwerkelijk het virus te hebben.
  De statistieken worden evenwel niet aangepast waardoor de verhouding bevestigd/verdacht vaak achteraf scheef blijkt.

  @John
  Verder zijn de bekende corona sceptici die het corona virus nog steeds vergelijken met een griep. Dus daar ga ik niet verder op in.

 3. Commentpolis

  @William zegt: “KKC loopt achter.”

  Je snapt het principe van de Knipselkrant niet. De knipselkrant plaatst artikelen van anderen.
  Dut artikel was van Curacao.nu. loopt dus achter.

  Commentpolis

 4. KKC loopt achter
  De stand van vandaag is niet mis!

  https://www.curacaochronicle.com/home/

 5. Dat Aruba, Cur en SXM hun grenzen nog steeds openhouden voor de VS is een zeer slechts idee. Kijk hoe het daar gaat. En nu de grenzen voor Colombia etc openen ? Waar zijn ze mee bezig ?
  Ik vind het zelf crimineels.

 6. @John: ja hoor. We hebben weer een nieuwe @Ambulant.

 7. aam griep overlijden er ieder jaar gemiddeld bijna 100 mensen. waarom zijn de griep doden geen nieuws? influenza heeft mortaliteit van 0.1 tot 0.2 procent. covid heeft een mortaliteit van 0.1 tot 0.4 procent en is iets besmettelijker. ik stem om t eiland dicht te gooien als influenza langs komt, en om iedere dag in t nieuws het aantal influenza besmettingen te publiceren.

 8. @William. Waarom niet?

 9. Gek hè statistisch gezien kloppen de cijfers ban geen kant.

 10. Mooi! Gaat de goede kant op. Slechts 4 in ons CMC, minder ‘actieven’ en nog steeds geen inwoner die is overleden. We moeten nog even volhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *