33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Eis van 12 jaar voor tweetal die Haaksbergse van Curaçaose rots gooiden

HomeMediaCuracao.nu | Eis van 12 jaar voor tweetal die Haaksbergse van Curaçaose...

Persbureau Curacao

Uitspraak is 6 november | Persbureau Curacao

Willemstad – Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen de man en de vrouw die verdacht worden op 25 augustus vorig jaar een 17-jarige stagiaire uit Haaksbergen ontvoerden, beroofden, aanrandden en vastgebonden van de rotsen in zee gooiden.

De Haakbergse overleefde die nacht als door een wonder. De politie wist camerabeelden veilig te stellen waarop te zien was hoe zij gedwongen werd te pinnen voor de twee.

De 30-jarige Shelomi P. en de 34-jarige vrouwelijke buschauffeur Azanahil M. meldden zich vlak daarna zelf op het politiebureau. Beiden bekenden hun betrokkenheid bij de misdaden tot in detail.

Tijdens de eerste regiezitting in januari dit jaar maakt Sara, het slachtoffer, gebruik van haar spreekrecht. Ook nu is ze bij de zitting, samen haar vader. Maar op Curaçao mag een slachtoffer niet twee keer spreken.

Verdachten worden tijdens de zitting gescheiden gehoord.

Beide verdachten hebben gedetailleerde verklaringen afgelegd die aansluiten bij de verklaring van het slachtoffer. Zij beloofden ter zitting meer details te geven.

Groot is de schok als Shelomi en Azanahil hun eerdere verklaringen grotendeels weer intrekken. Hij was die avond dronken en onder invloed van drugs. Het slachtoffer wilde drugs bij hen kopen, maar had geen cash geld bij zich. Toen pinnen niet lukte, heeft Shelomi haar pas genomen en meer geld opgenomen dan afgesproken. “Verder was er niks gebeurd.”

Sara zit naast haar vader en heeft het bijzonder moeilijk. Schudt herhaaldelijk haar hoofd van ongeloof. Tranen lopen tijdens de hele zitting over haar wangen. Haar vader die ook mee is gekomen ondersteunt haar en kijkt vertwijfeld de zaal in.

Shalomi zegt tegen de rechter met zijn eerdere bekentenis te hebben gehoopt zijn vriendin vrij te kunnen pleiten. Op die manier zou zij naar huis kunnen gaan om de zorg voor hun kinderen op zich te kunnen nemen. Anahazil verklaart omgekeerd hetzelfde om haar vriend vrij te kunnen pleiten.

Op de vraag van de rechter hoe zij zo gedetailleerd kennis hebben van een voorval waar ze niet bij zouden zijn geweest, verklaren beide verdachten dat de politie die aan hen verteld heeft.

De officier van justitie zegt dat de verdachten bij een reconstructie de hele route nauwkeurig hebben gevolgd en de plaatsen hebben aangegeven, tot aan de rotsen, waar zij met het slachtoffer die bewuste avond zijn geweest. Uitspraak is 6 november.

Bron: Curacao.nu

9 reacties

 1. Door een volstrekt gebrek aan geweten, het ontberen van normen en waarden en gevoed door hebzucht zijn deze twee idioten een hel geweest voor deze dame uit Haaksbergen. Het maakt het des te ernstiger dat de beide daders hun verklaring intrekken en dan ook nog het slachtoffer beschuldigen. How low can you go…
  Dit toont des te meer dat het dushi Korsou aan de rand van een afgrond staat met een moreel kompas dat volstrekt op hol geslagen is. Ik zie geen demonstraties op het eiland tegen dit zinloos geweld en lees geen reacties van afwijzing richting de daders onder ‘the brothers and sisters’ van deze konjo’s. Dit maakt het eiland gevaarlijk. Het kostte overigens meer dan een jaar voordat de zaak in behandeling wordt genomen door de rechtbank….dit is een regelrechte hel voor het slachtoffer. Buitengewoon ernstig dat deze poging tot moord zo zwak wordt bestraft. Mijn diepe verontwaardiging richting het land en mijn diepe respect dat het slachtoffer ter zitting verschijnt om haar leed te kunnen verwerken. Ook de kinderen van beide daders zijn hierdoor slachtoffer van deze zaak…5 mensenlevens verkloot…en dat om hebzucht. Gebrek aan opvoeding is een sluipmoordenaar in een rechtvaardig land.

 2. Dat is flink, in NL zou de strafmaat lager zijn uitgevallen.
  Hopelijk kan het slachtoffer ooit enige closure vinden.
  Overigens de opmerking van @eclapas slaat weer nergens op. Jammer toch dat dit figuur iedere keer weer de mist ingaat. Wat een type zeg.

 3. Ook al was het een negerin YDK, 12 jaar vind ik nog mild. Deze meid moet nog een jaar of 60 mee met deze trauma in haar verleden.

 4. Het is veel meer dan een beroving; ontvoering, aanranding, mishandeling en poging tot moord. Bovendien was het naast een trauma voor het slachtoffer ook schokkend voor velen en de maatschappij. Ras, kleur, sexe of godsdienst doet hier volstrekt niet ter zake. Een hele nare gebeurtenis waarvan iedereen hoopt dat dit nooit weer zal gebeuren. Hopelijk komt de jonge meid er weer poco a poco bovenop.

 5. Een eis van 12 jaar voor een beroving en dit terwijl voor moord meestal 8 jaar wordt gegegeven. Blijkbaar maakt het een verschil als de slachtoffer een blanke is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties