mobile

desktop

NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...

Column Den Cayente | Say his name

Column Arien Rasmijn De openbare bijeenkomst eerder deze week waarin uitleg werd gegeven over het forensisch rapport over Refineria di Aruba was, zoals te verwachten viel, boven alles...

PBC | Kan iemand op het strand Fort Amsterdam even corrigeren?

Redactioneel Commentaar | Dick Drayer De stranden van Curaçao zijn sinds vandaag weer toegankelijk voor het publiek. Dat waren ze eigenlijk al vanaf het begin van de Coronacrisis,...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | DUO geeft voorlichtingen en opent tijdelijk service loket op Curaçao

HomeLandenArubaCuracao.nu | DUO geeft voorlichtingen en opent tijdelijk service loket op...

Persbureau Curacao

Naast Curaçao zal DUO in de maand november ook aanwezig zijn op Aruba en Sint- Maarten.

Willemstad – De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bezoekt geregeld de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk om voorlichting te geven aan toekomstige studenten en oud-studenten. Op dit moment vinden er al persoonlijke gesprekken plaats, en vanaf komende maandag geeft DUO ook algemene voorlichtingen op Curaçao.

Voorlichting voor aankomende studenten en hun ouders

DUO zal op 28 oktober 2019 een voorlichtingsbijeenkomst organiseren over studiefinanciering voor aankomende studenten en hun ouders die vanaf studiejaar 2020-2021 in Nederland willen gaan studeren.

Deze bijeenkomst vindt plaats van 6.30 pm – 8 pm in het Auditorium van World Trade Center Curaçao. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Voorlichting voor oud- studenten

Ook oud-studenten die in 2020 moeten beginnen met het aflossen van hun studieschuld krijgen voorlichting, waarbij ze onder meer worden gewezen op het tijdig aanvragen van een draagkrachtmeting.

Deze voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 29 oktober van 6.30 pm-8 pm in het World Trade Center Curaçao (zaal Wayaká).

De oud-studenten krijgen voor deze voorlichtingsavond een persoonlijke uitnodiging van DUO.

Oplossing op maat voor aflossers met problemen

Sinds 14 oktober zijn DUO-medewerkers al aanwezig op het eiland om persoonlijk in gesprek te gaan met oud-studenten met grote betalingsachterstanden. Inmiddels zijn er met tientallen oud-studenten gesprekken gevoerd die hebben geleid tot een oplossing op maat.

De gesprekken vinden plaats op afspraak. Oud-studenten die voor een dergelijk gesprek in aanmerking komen hebben hiervoor van DUO een persoonlijke uitnodiging gekregen. Oud-studenten die nog niet zijn ingegaan op de uitnodiging kunnen nog steeds een afspraak maken door een e-mail te sturen naar:[email protected] met vermelding van het DUO correspondentie-of burgerservicenummer, naam, adres en telefoonnummer.

Serviceloket

Mochten (oud) studenten na de voorlichtingssessie nog vragen hebben, dan kunnen zij van 29 oktober tot en met 8 november terecht bij een tijdelijk serviceloket.

Het loket is gehuisvest bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, locatie: Scharlooweg # 55 en zal op werkdagen geopend zijn van 9.00 am-11.00 am en 1.00 pm – 4.00 pm.

Andere eilanden

Naast Curaçao zal DUO in de maand november ook aanwezig zijn op Aruba en Sint- Maarten. Ook hier zal voorlichting gegeven worden aan nieuwe studenten en oud-studenten. De voorlichting op Aruba zal plaatsvinden op 11 en 12 november en op Sint-Maarten 25 en 26 november 2019.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostiging van onderwijsinstellingen, het verstrekken van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het innen van studieschulden, en het beheer en de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer.

Bron: Curacao.nu

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties