26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:34

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | ‘Dikke voldoende’ voor Giselle

Curacao.nu | ‘Dikke voldoende’ voor Giselle

Persbureau Curacao

71% van de respondenten geeft aan dat Mc William haar rol tot nog toe goed tot zeer goed heeft vervuld. 17% denkt hier neutraal over | Persbureau Curacao

Willemstad- Minister van Economische Zaken, Giselle Mc William (MAN) scoort een dikke voldoende in een opinieonderzoek dat is uitgevoerd door bureau Linkels & Partners, in samenwerking met onder meer Curaçao.nu. Wat men name opvalt is dat de minister het in de ogen van respondenten veel beter doet, dan vooraf verwacht.

71% van de respondenten geeft aan dat Mc William haar rol tot nog toe goed tot zeer goed heeft vervuld. 17% denkt hier neutraal over (noch goed, noch slecht) en maar 11 procent vindt dat het minister het slecht of zeer slecht doet.

Fig. 1: Het overgrote deel van de respondenten oordeelt positief over de performance van Mc William. Illustratie: Linkels & Partners.

De online enquête werd in totaal 1128 keer ingevuld in een periode van 48 uur. Het gaat hierbij om 543 mannen en 527 vrouwen; 58 respondenten gaven het geslacht niet aan.

Bij een vervolgvraag geeft 65,8% van de respondenten aan dat Mc. William het beter doet dan vooraf verwacht, voor 25,8% van de respondenten doet zij het ongeveer even goed als verwacht, terwijl zij het voor 8,4% van de respondenten minder goed doet dan vooraf verwacht.

Rapportcijfer

Gevraagd naar een ‘rapportcijfer’, scoort de MAN-minister gemiddeld een 6,7. De gemiddelde score wordt negatief beïnvloed door enkele respondenten die haar een relatief laag cijfer geven. De meeste respondenten beoordeelden haar evenwel met een 7,5.

Maar liefst 507 respondenten namen de moeite om hun beoordeling van de minister nader toe te lichten. In positieve zin werd het vaakst gewezen op haar zelfverzekerde uitstraling, het feit dat ze duidelijk uitlegt en in algemene zin haar kennis van de materie.

Bron: Curacao.nu

26 reacties

 1. ….”Wij van Wc-Eend adviseren Wc-Eend”…..

  @Sate Batata , wij van saka pupu kompanie, helpen graag om de porkeria van WC eend te “bergen”.

 2. “Steven Martina beschuldigt Ruggenaath van gebrek aan daadkracht”
  Eens ik kan niet wachten op 1000 koeien, spacetravel en andere droomkasteel projecten. als Martina eenmaal aan de macht is, is alle daadkracht (behalve het aanstellen van vriendjes) opeens weg

 3. MAN heeft intussen afstand genomen van dit onderzoek, het bleek dat het onderzoek vol met suggestieve vragen zat en meer bedoeld was om tweespalt binnen MAN te zaaien. Boze tongen beweren dat het ministerie van economische zaken voor dit onderzoek betaald.

  Steven Martina beschuldigt Ruggenaath van gebrek aan daadkracht maar durft niet om een motie van wantrouwen in te dienen. De verkiezingsstrijd is on.

 4. Dus hou de eer aan jezellf Mcshiiit, wegwezen en zo snel mogelijk nog wel en ga dan maar uit eigen naam chinootjes lastigvallen en zieltjes winnen met je derderangs missverkiezing gelaat!

 5. Óók ik heb mijn bescheiden mening gedeeld in het onderzoek van van winkels&wilgen en de uitkomst is ook niet echt serieus te nemen:
  Men kon kiezen tussen ofwel Giselle of een ander piece of shiiit die de MAN sushi vertgenwoordigt, het lijken de statenverkiezingen wel waarbij we óók slechts kunnen kiezen uit een vertegenwoordiging van smeerlappen en nepotisten.

 6. @Dislect :

  Om een accuraat statistisch beeld te vormen over haar populariteit onder de bevolking zouden er 9,026 meegedaan moeten hebben aan haar miss populatity enquête over een bevolking van 150,000.

 7. @Dislect, de MAN , zie Amigoe van gisteren, was zwaar tegen dit onderzoek.
  Je weet de MAN, eilandcultuur eigen , houdt niet van zichzelf in de spiegel te bekijken, en zeker niet als een ander deze spiegel voorhoudt.

  Ze wilden geen transparantie inzichtof mening of peiling van het volk hebben.

  Geeft goed aan hoe deze politieke figuren inherent “gewired” zijn.

  Alle politici hebben hun vingers gebrand aan deze despotische mores van atransparant hovernment van ze.

  Maar partijen als MAN vind ik extra hypicriet, omdat ze pretenderen je te redden van een groter kwaad, Nederland, terwijl ze zelf de grootste vernielers zijn van dit eiland zijn geweest, de rest heeft net zo hard meegedaan of weggekeken

 8. Ik stand corrected. Het schijnt alleen een raar formulier met rare vragen en vergelijk met Steven Martina geweest te zijn waar je wel een hoge pet van haar op moest hebben anders was je af ge haakt
  Dus niet van geef haar een rapport cijfer en klaar

 9. Heeft iemand eigenlijk van dit onderzoek gehoord voor dat de uitslag in de publiciteit verscheen?
  Of heeft iemand van dit forum hier aan mee gedaan?
  Ik haal meestal tussen de 4 en 4.5 duizenden positieve waarderingen van de 5 duizenden gevraagde mensen voor me zelf.

 10. @Knoek-koe:

  Gelijk heb je en wat mij zorgen baat is dat per woensdag de toekomst van het eiland bepaald gaat worden. Mocht deze bagger zooi dan bepalen tegen het belang van het eiland in omdat het zegt geen “Mucha Manda” te zijn … dan gaat het richting Haiti.

  Met welke fondsen, met welk beleid met welke visie gaat deze crisis dan overbrugd worden ?

 11. @Bolivar, I concur!!

  Ik probeerde slechts alle facetten mee te nemen.
  De eerijkheid gebiedt mij dat perspectief mee te nemen, en dat heb ik gedaan.

  Onder resp. Martina, Gijsbertha en vervolgens Mc William was het bagger, bleef het bagger en werd het vervolgens nog baggerder!

  Ze heeft me niet verbaasd, ze heeft bevestigd wat ik vermoedde. Zie ook een eerder comment van mij net voor of na haar aantreden, weet niet meer waar hij staat.

  Ze mist de economische en managerial gravitas voor deze functie, maar deed wat ook alle andere schaamteloze ministers deden, zonder blikken of blozen zichzelf, eigen familie leden, of vrienden bevoorrechten.

  Zie ook Zita, Schotte, Emily, Pourier, Leeflang, Gijsbertha, Wielsen, Goddets, Martina, Zus etc etc

  Allemaal een pot nat uiteindelijk
  Een beetje corrupt is net zo erg als heel erg corrupt., het een is het gevolg van het ander

 12. Als je iedereen die jou ‘welgevallig is’ laat stemmen, family friends etc dan is de uitslag duidelijk.
  Maw de uitslag kan linea recta de sushibak in.

 13. @Knoek-koe:

  “Eerlijk is eerlijk, het was al een bagger situatie voordat ze aanzet was.”

  Eerlijk is eerlijk … she perpetuates de bagger situatie. Dat is feit, jou eigen dochter met een bachelor degree benoemen tot Directielid Risicobeheersing & Rampenbeleid in deze crisistijd.

  Economische krimp of unheard proportions, werkloosheidspercentages die nooit eerder gezien waren tijdens hun zogenaamd “beleid”.

  In plaats van miss popularity te spelen, how about met concrete oplossing op de tafel te komen ? How about giving a damn about the future of Curaçao ipv throwing a tantrum wanneer er steun wordt geboden ?

  Als verantwoordelijkheden dragende moet je het eiland zetten voor jou eigen Bling Gucci belangen.

 14. ……”De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) heeft haar groeiprojectie voor 2020 drastisch naar beneden bijgesteld. Voor Curaçao een krimp van de economie met 25 % …”……

  Werkeloosheidsaantal 21 % en stijgend …

  Dikke voldoende ?

  Precies @Bolivar, feiten zijn niet zo fraai., en pleiten zeker niet voor een dikke voldoende.

  Eerlijk is eerlijk, het was al een bagger situatie voordat ze aanzet was.

  Maar heeft ze binnen haar capaciteiten en mogelijkheden zich zo goed mogelijk ingezet als MEO, behalve in winkels rondlopen?

  Moeilijk te weten, zonder concreet en goed te meten, heb ook niets concreets gezien behalve een ideeën busje…..

 15. Normaal gesproken ben ik niet kritisch op de commentpolis want ik vind dat sommige dingen niet door de beugel kunnen maar in dit geval zijn maar een beperkt aantal manieren om de temperatuur te meten.

 16. Dikke voldoende voor de miss Nepotism , zogenaamde : “Minister van Economische Zaken”

  Realiteit is :

  De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) heeft haar groeiprojectie voor 2020 drastisch naar beneden bijgesteld. Voor Curaçao een krimp van de economie met 25 % …

  Werkeloosheidsaantal 21 % en stijgend …

  Dikke voldoende ?

 17. Hoeveel adviseurs heeft ze om zich heen gehad? Wat hebben die gekost? Wat heeft dat opgeleverd?

  Wat gaat haar ministerperiode de bevolking kosten? Hoeveel pensioenrechten heeft ze opgebouwd?

  Wat is baten-lasten analyse van Mc William als min meo?

  Hoeveel schade heeft ze de economie toegebracht met het roekeloos sluiten van de zaterdagmiddag happy hours zonder eerst een constructief gesprek te voeren voor comprehensive oplossingen?

  Wat is het prijskaartje geweest van al haar acties,
  Wat waren haar acties?
  Wat voor effect hebben die acties gehad

  Uren analyse van huur gebezigde tijd?
  Waar heeft ze de meeste uren aan besteed
  concrete meetpunten graag..
  Geen gevoelsmatige vragen

  Op curaçao beoordelen mensen ministers op fotoshoots, kleding haar, en tv momenten…, chit chat momenten, handje schudden etc

  Wat voor concrtete en objectief meetbare vraagpunten zijn er gesteld.

 18. Dikke voldoende, proficiat Mc William!

  Maar voor wat kreeg zij een dikke voldoende?

  Tegen welke prestatienormen zijn haar handelingen afgezet?

  Bv prestatienormen zoals:
  Wat heeft ze concreet bereikt?
  Hoeveel geld heeft ze uitgegeven asn reizen?
  Wat vonden ze van de 3 miljoen aan ajax?
  Hoe heeft ze de economie geprikkeld?
  Welke acties van haar hebben onder de huidige situatie risicomitigerend gewerkt?

  Was er ook een vraag bij die nepotisme en reisgedrag aanstipte?

  Hoe is ze met kritiek omgegaan?
  Waarom wilde de MAN in eerste instantie geen onderzoek?
  Bang voor de feiten?

  Hoe heeft ze de economie verbeterd?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties