30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Daily Meal Programma stevent na een maand af op 10.000 maaltijden

HomeMediaCuracao.nu | Daily Meal Programma stevent na een maand af op 10.000...

Persbureau Curacao

De maaltijden worden bereid in de grote keukens van onder andere Het Avila en Baoase Resort en verspreid onder mensen die geen eten hebben en dat ook niet klaar kunnen maken | Manon Hoefman-Picture This

Willemstad – Het Daily Meal Program van Berry Wouters draait sinds gisteren precies een maand. In totaal zijn er al meer dan 9.000 maaltijden bereid.

Het programma is een samenwerking van lokale groothandels in levensmiddelen en verschillende horecabedrijven.

De maaltijden worden bereid in de grote keukens van onder andere Het Avila en Baoase Resort en verspreid onder mensen die geen eten hebben en dat ook niet klaar kunnen maken.

Bron: Curacao.nu

18 reacties

 1. @Lastiwz. Je hebt gelijk. Ik had het hele verhaal niet goed gelezen. Dus trek mijn woorden terug. Het eigen belang is hier niet van toepassing. Dacht dat iedereen moest betalen. Ook de doelgroep.

 2. @LaStiwz
  Eens!
  Ik vind het een mooi initiatief naar de vele mensen toe die zij van een maaltijd kunnen voorzien en daarbij ook nog het “eigen” personeel die door de ontslaggolf ook niets zouden krijgen. Mocht de situatie verbeteren dan hebben zij alle recht om weer geld te verdienen.
  Dit initiatief gebeurt niet alleen op Curaçao maar ook in NL en is het overgewaaid uit de US.
  De voedselbank an sich die krijgt enorm veel geld binnen en nog – zoals ik eerder aangaf – is het zaakje niet op orde.
  Wij richten ons in geval van nood dan ook liever tot het Rode Kruis die wekelijks +250 voedselpakketten uitdeelt en wel telefoontjes en apps beantwoorden.

 3. @John Bash: mooi dat je dit voor je buren doet, maar dat laat onverlet waarom ik niet begrijp dat een restaurateur die gratis maaltijden verstrekt als hij niet kan verkopen, er van jou niet mee mag stoppen als hij weer geld kan verdienen.

  Dat noem ik geen eigenbelang.
  Het is een restaurateur, geen filantroop.

 4. @Lastiwz. Geen maaltijd gekocht van die zakkenvullers. Wel geld doneren aan voedselbank via boodschappen doen bij Tweel. Tevens betaal ik de wekelijkse boodschappen, de gasflessen van mijn 2 oude buurtjes en heb ze 2 airco’s kado gedaan, waarbij ik de elektra rekening voor mijn rekening neem. Dus doe genoeg met mijn eigen hulpproject. Deze mensen zijn tenminste dankbaar. Terwijl ik van een van mijn huurders de huur heb opgezegd wegens misbruik van mijn goedheid. Daar heb ik al eerder over geschreven, dus ga het niet herhalen.

 5. @John Bash: natuurlijk stoppen ze meteen als alles weer open mag. Hulde voor die ondernemers voor wat ze gedaan hebben.
  Wat heb jij gedaan?

 6. Eigen belang van de horeca ondernemers. Ze stoppen direct als alle restaurants weer volledig draaien. Een horeca ondernemer klaagt altijd. In goede en slechte tijden.

 7. Volgens mensen als Clapas
  Die nooit iets voor iemand heeft gedaan behalve zeiken hier op het forum, in herhalingen vallen heeft het helpen van mensen een negatief effect.
  als ‘socialist’ zijnde heeft hij zijn ‘bedenkingen’ maar hij vergeet er in te vertellen dat armoede onder het socialisme een gegeven was. Caritas vierde hoogtij in de vm oostbloklanden, Cuba zelfs etc etc.
  Zelfs enig historisch besef heeft die vogel niet.

 8. …”de regering is de schaamte allang voorbij. Alles wat vrijwilligers en donateurs doen is niets meer of minder dan het ( nagelaten) werk van de regering”…..

  Dat is idd een markant attentie punt @ Dislect, @ Eric. De arrogantie waarmee dit normaal gevonden wordt blijkt wel uit het gemak waarmee regeringsleden dommigheden en leugens uitkramen@ Minister Begina.

  Maar ook het gemak waarmee de regering het zwaartepunt alweer bij de burger neerlegt@Suzy, @Gijsbertha @ Rheuggenaath, maar zelf als laatste schoorvoetend gaan inleveren

  En het gemak waarmee ze zichzelf ontzien@ Alle directeuren die nog een jaar mogen nadenken over hun vol uitbetaalde miljoenen salaris.

  Wat een moreel ethisch uitgeholde en abjecte leiders hebben we toch@Kabinet Camelia Römer, Gijsbertha en Rhuggenaath…

  #Notmygovernment

 9. @ericlapas. Amen. Dat geldt voor alle “hulp” alle hulp gegeven zorgt voor een voortzetting van de status quo of minimaal tot het oprekken van de status quo.
  En mag het wel zo zijn dat de bevolking gekozen heeft voor de regering, en daarmee verandwoordelijk is voor hun eigen sosiaale positie en honger.
  Maar dat gaat een stukje te ver. Ik ben blij met mensen die, vrijwillig, die dingen doen die de regering had moeten doen. En daarom vind ik het jammer dat de regering de schaamte allang voorbij is. Alles wat vrijwilligers en donateurs doen is niets meer of minder dan het werk van de regering. Nog groter is de schande als je weet dat de regering dit gemakkelijk zelf had kunnen financieren maar prioriteit heeft bij het over betalen van vriendjes in de top van de overheids NV’s of het doorbetalen In dienst houden van schandelijke top ambtenaren zoals Fer en Begita. Ik vind het jammer dat het electoraat dit niet zo wil zien en al zagen ze het wel er is geen partij die geen banden heeft met de profiteurs van de misstanden.

 10. Volgens @William,@Zon,@Martin,@Dislect,@Bolivar, is dit een goed initiatief maar soms hebben dingen juist een negatief effect te hebben.

  Als socialist heb ik mijn bedenkingen bij dit soort initiatieven, laat de mensen wat voor doen, desnoods borden wassen, of daar schoonmaken, hebben ze dan toch een gevoel van eigenwaarde.

  Voedsel gratis uitdelen geeft de overheid carte blanche om gemeenschapsgeld te blijven verkwanselen aan directeuren en consultants.

 11. Slier had bv hier ook aan mee kunnen doen, ipv jullie huilie in het Antilliaans Dagblad.
  Petje af voor het Avila (waar ik alweer een tijdje, op afspraak aan het trainen ben) en Baoase. Dat heet sociaal bezig zijn!

 12. @Zon :

  “Klasse van Wouters, Avila en Baoase !”

  Überhaupt. These are some of the real heroes during these times of crisis.

  Petje af !

 13. Het verhaal verteld niet of het eten gratis wordt uitgedeeld, als dat zo is lijkt het mij geen goed idee. Als ik elke ochtend de grote groep die zegt het moeilijk te hebben voor de deuren van San Marco casino zie, denk ik dat een kwestie van prioriteit stellen is.

 14. Het is zeker goed werk.
  Het is alleen jammer dat de regering de schaamte allang vergeten is. Is er méér bewijs nodig dat de elite hun prioriteiten bij de elite heeft liggen en niet bij hun maatschappelijke taak? En daar moeten we dan op stemmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties