29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 14:43

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Curaçaoënaars bij repatriëring ten onrechte naar huis

Curacao.nu | Curaçaoënaars bij repatriëring ten onrechte naar huis

Persbureau Curacao

Volgens Dr. Gerstenbluth zitten intussen alle veertien nu wel in een hotel. | Persbureau Curacao

Willemstad – Een groep van veertien Curaçaoënaars is dinsdag aangekomen op Hato en ten onrechte naar huis gegaan.

Dat bleek vandaag op de persconferentie. Iedereen die aankomt moet verplicht veertien dagen in quarantaine in een hotel. De groep was niet ingelicht en dacht dat ze naar huis mochten voor hun quarantaine.

Daarop ontstond een heftige discussie op Hato met de GGD. Volgens Dr. Gerstenbluth zitten intussen alle veertien nu wel in een hotel.

Bron: Curacao.nu

13 reacties

 1. Goed gezegd: “eventuele besmettingen” en meer kan ik er niet aan toevoegen. Omdat we het niet weten. En mag er gesteld worden dat er nu niets meer is? Of dat het er maar 12 waren? Meten is weten

 2. Precies @ Wim. Doordat andere landen hun grenzen hebben gesloten, lag de grootste boost van de economie( toerisme) al op zijn gat.
  Dat moeten degenen die over de lockdown zeuren maar eens doorkrijgen.
  Die lockdown was nodig om de eventuele lokale besmettingen te kunnen beheersen.

 3. Curaçaoënaars bij repatriëring ten onrechte naar huis

  Wat en blunder pipo’s. Hoe kan dat nou ?
  Dit soort info had men al in Nederland moeten ontvangen.
  Increible.

  Daar gaat twee maanden lockdown naar de knopen.
  Opnieuw.

 4. Zonder lock-down. Hadden we nog de locale economie en 3 miljoen besparing op de politie kosten. Volgens mij had gerstenbluth het zelf verleden week nog over pockets van besmetting. En die (aanname) zijn nu in een keer weg? Of is dat weer een aanname? Meten is weten. Niet weten is gokken. En dat is wat er gedaan is. We hebben geen idee of het goed of slecht is geweest. Wat we wel weten is niet positief .

 5. Als ik het zo lees, dan is een en ander ter plaatse door de ggd rechtgetrokken. Blijf erbij dat de voorlichting al voor het boarden had moeten plaats vinden. En daarna bij de paspoort controle al moeten isoleren.
  @Dislect. De roddel machine is op dit eiland zo snel, dan hadden we het al lang geweten.

 6. Dislect lijkt me een vaste bezoeker van de MFK sede.

  Door de maatregelen van dr. Izzy hebben we geen besmettingen gehad hier.

  Dus er valt niets te meten.

  En als er besmettingen waren zaten ze niet thuis Tilly Pikeriaans te Netflixen maar lagen ze creperend voor de ingang van het ziekenhuis.

  En dat nog los van het feit dat we zonder lockdown ook geen inkomsten gehad omdat het vliegverkeer volkomen stil ligt, internationaal.

 7. Maar Wim, hoe weet je dat? We hebben niet gemeten en dus weten we niet hoeveel besmettingen er waren. Zou het kunnen zijn dat alle besmettingen in het ziekenhuis terecht zijn gekomen en dat we dus allemaal voor Jan tjoema thuis hebben gezeten? Er kan geen oordeel gegeven worden over de effectiviteit van de maatregelen om dat er geen metingen gedaan zijn.
  Wat we wel kunnen meten is het verlies in inkomsten.

 8. Joep, inderdaad een fout van het crisisteam, een grote fout zelfs, helemaal mee eens, maar mogen zij potdomme ook eens een fout maken nadat zij erin geslaagd zijn de besmettingen met het Coronavirus tot een minimum te beperken?

 9. …”Onterecht naar huis”……Daar heb je het nou precies. Mooie theoretische reglement en procedure praatjes achter de microfoon, met meeknikkende Ministers. Maar in de praktijk is er geen “contro” over de processen.

 10. Dat is dan weer heel fijn, want er hoeft er maar 1 corona te hebben en in de tussentijd hebben ze alweer een aantal mensen besmet.

  Was het nou GVD zo moeilijk om hen voor de vlucht in te lichten, dat tijdens de vlucht ook nog een keer te doen en vervolgens hen bij het binnenkomen op Hato niet door te laten. Het is toch niet zo heel erg moeilijk om dit te organiseren. Ieder klein kind kan dit regelen, maar voor onze ‘helden’ op Hato was dit weer eens veel te moeilijk.

  Trieste vertoning

 11. Dat is toch wel een heel slordige fout, maar het zij Gerstenbluth vergeven.

  Laten we de schuld maar geven aan Nivea, of was het Chanel?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties