Curacao.nu | Curaçao niet langer ‘corona veilig’ volgens Engeland

Persbureau Curacao

Dushi Curacao | Persbureau Curacao

Vanaf vandaag moeten reizigers naar het Verenigd Koninkrijk, afkomstig uit Curaçao twee weken in quarantaine. Net als Denemarken, IJsland en Slowakije is Curacao verwijderd van de lijst met reiscorridors.

Gegevens van het Joint Biosecurity Centre en Public Health England hebben een significante verandering aangetoond in zowel het niveau als het tempo van bevestigde gevallen van coronavirus (COVID-19) in al die bestemmingen , waardoor Engeland deze van de huidige lijst met reiscorridors hebben verwijderd.

Er is een toename van 481 procent in nieuw gemelde gevallen gedurende zeven dagen per 100.000 inwoners tussen 2 en 23 september 2020 op Curaçao.

Tegelijkertijd heeft het Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) ook zijn reisadvies bijgewerkt om alle noodzakelijke reizen naar Denemarken, IJsland, Curaçao en Slowakije af te raden.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao niet langer ‘corona veilig’ volgens Engeland

  1. Misschien hadden ze eerst even met onze dr. Izzy moeten gaan praten. Met zo’n 250 mensen die thuis zitten te hoesten en te kuchen (hoe vervelend ook) en slechts 1 persoon in ons hospitaal (!!) en precies 0 in de IC is het een wat overdreven maatregel. Angst is een slechte raadgever, zo blijkt ook hier weer . Je verstand er bij houden in deze tijden van corona is kennelijk niet eenvoudig

  2. Ik neem aan dat het omgekeerd ook is, aangezien ze in het VK bij bosjes neervallen ..,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *