Curacao.nu | ‘Covid special’ bij betalen boete Curaçao

Persbureau Curacao

Volgens het OM hebben veel mensen moeite om aan al hun financiële verplichtingen te voldoen vanwege Covid-19.

Het Openbaar Ministerie biedt speciale betalingsregelingen aan voor mensen die door Covid hun boet niet meteen kunnen betalen. De ‘Covid Special’ wordt de maatregel genoemd.

Volgens het OM hebben veel mensen moeite om aan al hun financiële verplichtingen te voldoen vanwege Covid-19.

Om de betalingen enigszins te verzachten kun je nu een ‘Covid 19 special’ regelen. Minimum inzet is 19,- gulden en de rest kan voldaan worden in 24 termijnen van een maand.

Het Openbaar Ministerie doet een dringende oproep aan alle personen die nog openstaande boetes hebben, om deze zo snel mogelijk te komen betalen of om daarvoor een betalingsregeling te treffen. De special geldt tot 30 november.

De cel in

Voor in ieder geval één inwoner van Curaçao komt de Covid Special te laat, de man bleek bij het raadplegen van het registratiesysteem meer dan 10.000,- gulden aan openstaande boetes te hebben staan. Hij is in het verleden aangemaand om deze boetes te betalen, maar heeft nagelaten dat te doen, aldus het OM. Hij moet nu 155 dagen vervangende hechtenis ondergaan.

Het loket van Paga bo But ligt aan het Waaigat, ten oosten van Curoil aan de Abraham Chumaceiro Boulevard. Contant geld wordt niet geaccepteerd.

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | ‘Covid special’ bij betalen boete Curaçao

  1. Tico Martina

    ” de man bleek bij het raadplegen van het registratiesysteem meer dan 10.000,- gulden aan openstaande boetes te hebben staan. ” Slowblink!
    Hoe, ik vraag u, hoe is dit mogelijk dat iemand meer dan 10.000 gulden aan boetes verzameld? Is er dan werkelijk niemand bij die instantie die dacht “hm misschien toch even actie ondernemen”? Is er dan geen enkel automatiserings systeem die bij een bepaald bedrag aangeeft “jongens tijd voor actie”? Tja als ik vaak kijk wat voor figuren daar op de airco gekoelde afdeling rondwaggelen of hun vetkwabben over de zwaar belaste bureau stoelen drapperen weet ik het antwoord al. Incompetent

  2. “Het Openbaar Ministerie biedt speciale betalingsregelingen aan”. Mag het OM dit zomaar doen? Bedrijven gaan failliet in dit land, mensen hebben niets te vreten en het OM biedt een corona special aan.

    Het is juist de tijd om de boetes te verhogen om te voorkomen dat die achterlijke weggebruikers ziekenhuisbedden en IC bedden bezet houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *