29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Centrale Bank bouwt Girobank gecontroleerd af

HomeMediaCuracao.nu | Centrale Bank bouwt Girobank gecontroleerd af

Persbureau Curacao

De rekeninghouders van Girobank kunnen onverminderd gebruik blijven maken van hun vrij opneembare tegoeden | Persbureau Curacao

De Girobank wordt gecontroleerd afgebouwd. Dat zegt de Centrale Bank. In het kader van die afbouw werkt de Bank samen met de minister van Financiën toe naar een oplossing voor de rekeninghouders.

Deze oplossing zal gedurende een overgangsfase worden geïmplementeerd. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de belangen van het personeel van Girobank.

Details van de afbouw zij niet vrijgegeven, maar de Centrale Bank zegt dat binnenkort wel te doen.

Bevriezen

De Centrale Bank bevroor in december 2019 alle tegoeden bevroren die aan het einde van die dag in de boeken van Girobank stonden.

Bedragen tot maximaal 10.000 gulden zijn vrij beschikbaar gebleven. Ook alle bedragen die na het instellen van het moratorium zijn gestort, zijn vrij beschikbaar gebleven.

Hierdoor is het aantal rekeningen waarop tegoeden zijn bevroren teruggebracht van ongeveer 27.000 tot ongeveer 2000.

De rekeninghouders van Girobank kunnen onverminderd gebruik blijven maken van hun vrij opneembare tegoeden.

Bron: Curacao.nu

5 reacties

 1. William, we hebben een peperdure toezichthouder, de Centrale Bank, waar tiran Tromp 1.8 miljoen per jaar verdiende maar toch nog zijn Aqualectrarekeningen door de Centrale Bank liet betalen.

  Hij nam de absolute nitwit Taco Tara Asjes om politieke redenen aan tegen een megesalaris en zijn nicht Zus de Lannooy tegen een nog veel hoger salaris. Zij mocht meteen na aantreden ook in Nederland, met behoud van haar idiote salaris, gaan ‘studeren’. Taco Tara en Zus werden beiden aangenomen zonder vacatures en zonder sollicitatieprocedures.

  Ook onderdirecteuren verdienen Franklin Sluisiaanse salarissen bij CBCS en wat levert het op?

  Girobank is omgevallen omdat CBCS de Grote Giro Graaiers Garcia, Capella en Isenia straffeloos hun gang liet gaan. Rekening voor ons belastingbetalers: honderden miljoenen guldens!

  Ennia idem dito, CBCS als toezichthouder volledig gefaald!

 2. Wanneer wordt de “danki, gracias, merci, thank you ” directeur voor het falend noodregelingenbeleid eens aangesproken?

  En pas op met bysides, ze houden van geld, heb je geen geld meer, heb je haar ook niet meer!

 3. “Samen met de min v Financiën”, sorry hoor maar ook in Gijsbertha heb ik geen enkel vertrouwen.
  Een beetje goede MvF had allang ervoor moeten zorgen dat dit zootje wat verantwoordelijk is voor dit schandelijke debacle voor de rechter hadden moeten verschijnen.
  Kom op zeg, of hebben we hier uitsluitend met MAN adepten te maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties