31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | BREAKING: Robbie dos Santos aangehouden op St. Maarten

Met update OM | Persbureau Curacao

Casino en loterijenbaas Robbie dos Santos is al langer verdachte in de Maximus zaak, maar het bewijs kwam tot nog toe niet rond | Antilliaans Dagblad

Het recherche samenwerkingsteam RST heeft zojuist op Sint Maarten Robbie dos Santos aangehouden in de moordzaak op Helmin Wiels.

Dat bevestigt de woordvoerder van het openbaar ministerie, mr. Guillano Schoop.

De loterijkoning van Curaçao is langer verdachte in de zaak. Hij zou opdracht hebben gegeven aan zijn halfbroer en ex- minister George Jamaloodin om Wiels te liquideren.

Robbie dos Santos is al langer verdachte, maar het bewijs kwam tot nog toe niet rond.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

OM | Aanhouding in onderzoek zaak Maximus

R.A.d.S. zal vandaag door de rechter-commissaris in Sint Maarten gehoord worden en zo spoedig mogelijk naar Curaçao worden overgebracht voor het verdere onderzoek

Hedenochtend, 18 november 2019, is in het kader van het onderzoek Maximus de 62-jarige Curaçaoënaar R.A.d.S. aangehouden. De aanhouding vond plaats in Sint Maarten.

Naar aanleiding van het lopend onderzoek heeft het Openbaar Ministerie bij de rechter-commissaris in Curaçao de bewaring gevorderd tegen R.A.d.S..

De rechter-commissaris heeft naar aanleiding van de overgelegde processen-verbaal geoordeeld dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn en heeft de bewaring bevolen. Vanochtend is uitvoering gegeven aan het bevel. De bewaring is voor ten hoogste 8 dagen van kracht.

R.A.d.S. zal vandaag door de rechter-commissaris in Sint Maarten gehoord worden en zal zo spoedig mogelijk naar Curaçao worden overgebracht voor het verdere onderzoek.

Er worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan over de aanhouding en/of het onderzoek.

Bron: Openbaar Ministerie

Artikel delen

17 reacties

 1. G schotte mfk heeft dit project , moord op H Wiels , uit handen gegeven aan zijn maatie jamaloodin. Die wist er geen raad mee, en heeft toen de hulp gezocht van halfbroer robby, monk, wilsoe, amparo.

 2. Ben toch benieuwd welke advocaat deze zaak gaat oppakken, de bekende advocaten hebben allemaal al een verdachte in deze zaak verdedigd.

  Sulvaran was vandaag een uur lang bij radio MAS aan het oreren waarom hij vindt dat deze man op vrije voeten moet.

  Een goede advocaat moet juist verdachten tegen elkaar uitspelen en niet van twee walletjes eten.

 3. De gemiddelde YdK denkt: de Robbie-loterijverkopers verzamelen bij Wilhelminaplein ter ondersteuning van dos Santos, want hun baantje is in gevaar.
  De MFK zal Cooper en Pisas opdragen vooral te benadrukken dat het de Macamba-rechercheurs van de RST waren die de gokbaas hebben gepakt. Hun makker Wilsoe en de illustere bendeleider Schotte komen nu in beeld in deze moordzaak.
  Dit kan leuk wordt, zei Hiawatha!

 4. Dus wat doen we nu met de theorie van de zeer geachte heer Basselmans. Kennen jullie die nog ? Die loco met zijn theorie hoe het is gegaan met de dood van Wiels.

  Waar is Basselmans nou gebleven. Lsng niets vsn hem vernomen.

  En die Dos Santos. Je hebt vele miljoenen . Je kon van het leven rustig genieten. En je pleegt moord.
  Nu heeft die vele miljoenen geen waarde meer. Tenminst niet voor jou.
  Saca burico for di mondi. Pero mondi ta keda den su cabes.

 5. Ik merk en vind dat er weinig negatieve reactie word gegeven op artikelen over koning Robby zouden de angst hazen plasje en co bang zijn om ontdekt te worden door de maffia op curacrim

 6. Is wilsoe ook niet afgereisd naar USA om r d santos z’n witwasgeld veilig te stellen. Waarom de telefoontjes tussen g schotte mfk en fonseca, ‘n compleet boevennest heel die mfk kdnt en ps.

 7. Calimero, alias de boef c cooper mfk vindt ‘t oneerlijk dat k wilsoe nog steeds verdachte is en wil zelfs de wet voor boeven aanpassen. Wilsoe was ‘t toch die Wiels z’n in en uitgaan doorgaf.

 8. Niet te vergeten c monk kdnt, amparo dos santos is jarenlang ondergedoken in st domingo wegens fraude en witwassen, ook met navarro gerotsooid. Dus hij ook centen genoeg bij te dragen moord Wiels.

 9. Dit lijkt een domino effect, als de één veroordeeld wordt kan de andere de das niet ontspringen. Ben benieuwd of ze nu ook achter Kade Wilsoe gaan.

 10. Is Robbie dos Santos nu crimineel genoeg voor de MCB om daar weer een rekening te mogen openen?

  Of moet MCB er eerst zoveel aan kunnen verdienen als aan de Grynsteins?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...