Curacao.nu | Boek, over diabetes bij kinderen, ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus

Persbureau Curacao

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

Willemstad – Tijdens de wekelijkse lunch op 24 augustus jl. van Rotary Club Willemstad overhandigden Sonja Faries het volledig in het Papiaments geschreven boek: ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus aan Raoul Hooftman (president Rotary Club Willemstad) en Vinod Daswani (Rotary Club Curaçao).

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

Door de prachtige illustraties, de lay-out, en het taalgebruik wordt het lastige onderwerp op een zeer duidelijke en prettige manier uitgelegd. Opvattingen en behandelingen over Diabetes Mellitus Type 1, zijn up-to-date en goed verwoord.

Dokter Marie Louise Croes-Rafael, kinderdiabetoloog in Aruba heeft de behandelingen beoordeeld en is lovend over de uitvoering en wil de publicatie zelf ook gebruiken voor haar praktijk. De uitgave is een aanwinst voor de patiënten.

De uitgave kwam mede tot stand door de inzet van Rotary fellows Pim Blankevoort, Bill Winkel en Chris Winkel en sponsoring door Rotary. Inmiddels heeft het Rotary District Oost-Zuid Caribbean belangstelling getoond voor een vertaalde uitgave van het boekje.

Sonja Faries (medische tekst, DM type 1), Merly Augusta (creatieve tekst en eindredactie en Ariadne Faries (illustratie en grafisch ontwerp)

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | Boek, over diabetes bij kinderen, ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Clapp Ass:
  Ze heeft het boek speciaal voor mensen met een beperking zoals jou geschreven.
  Misschien dat ze nu een over “lange tongen bij criticasters op KKC” gaat schrijven. Ik hoop het. Ik help haar graag daarbij.
  Het zal een boekje met plaatjes zijn, en persoonlijk opgedragen aan een groot aantal van jullie hier.

 2. Een boek over Diabetes Mellitus Type 1, wat hebben we eraan? En voor wie is het bedoeld? Neem aan dat mensen met diabetes type 1 al vanaf geboorte al weten wat ze mee moeten en hoezo “Nos mes por”?.

  Een boek over Diabetes Mellitus Type II lijkt me zinvoller want dat is in vele gevallen te voorkomen en daar kunnen we wel spreken van “Nos mes por”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *