32 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Boek, over diabetes bij kinderen, ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus

HomeLandenArubaCuracao.nu | Boek, over diabetes bij kinderen, ‘Mi mes por’; Biba ku...

Persbureau Curacao

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

Willemstad – Tijdens de wekelijkse lunch op 24 augustus jl. van Rotary Club Willemstad overhandigden Sonja Faries het volledig in het Papiaments geschreven boek: ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus aan Raoul Hooftman (president Rotary Club Willemstad) en Vinod Daswani (Rotary Club Curaçao).

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

Door de prachtige illustraties, de lay-out, en het taalgebruik wordt het lastige onderwerp op een zeer duidelijke en prettige manier uitgelegd. Opvattingen en behandelingen over Diabetes Mellitus Type 1, zijn up-to-date en goed verwoord.

Dokter Marie Louise Croes-Rafael, kinderdiabetoloog in Aruba heeft de behandelingen beoordeeld en is lovend over de uitvoering en wil de publicatie zelf ook gebruiken voor haar praktijk. De uitgave is een aanwinst voor de patiënten.

De uitgave kwam mede tot stand door de inzet van Rotary fellows Pim Blankevoort, Bill Winkel en Chris Winkel en sponsoring door Rotary. Inmiddels heeft het Rotary District Oost-Zuid Caribbean belangstelling getoond voor een vertaalde uitgave van het boekje.

Sonja Faries (medische tekst, DM type 1), Merly Augusta (creatieve tekst en eindredactie en Ariadne Faries (illustratie en grafisch ontwerp)

Bron: Curacao.nu

3 reacties

 1. Diabetes type 1 openbaart zich op verschillende leeftijden.
  Meestal in de kinderjaren. Maar pubers en adolescenten krijgen vaak ook de diagnose.
  Daarnaast bestaat er ook een vorm van diabetes type 1 op latere leeftijd. LADA.

  Waar zou ik het boekje kunnen bestellen?

  Groeten van Grace

 2. @Clapp Ass:
  Ze heeft het boek speciaal voor mensen met een beperking zoals jou geschreven.
  Misschien dat ze nu een over “lange tongen bij criticasters op KKC” gaat schrijven. Ik hoop het. Ik help haar graag daarbij.
  Het zal een boekje met plaatjes zijn, en persoonlijk opgedragen aan een groot aantal van jullie hier.

 3. Een boek over Diabetes Mellitus Type 1, wat hebben we eraan? En voor wie is het bedoeld? Neem aan dat mensen met diabetes type 1 al vanaf geboorte al weten wat ze mee moeten en hoezo “Nos mes por”?.

  Een boek over Diabetes Mellitus Type II lijkt me zinvoller want dat is in vele gevallen te voorkomen en daar kunnen we wel spreken van “Nos mes por”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties