26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Boek, over diabetes bij kinderen, ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus

Persbureau Curacao

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

Willemstad – Tijdens de wekelijkse lunch op 24 augustus jl. van Rotary Club Willemstad overhandigden Sonja Faries het volledig in het Papiaments geschreven boek: ‘Mi mes por’; Biba ku diabeste mellitus aan Raoul Hooftman (president Rotary Club Willemstad) en Vinod Daswani (Rotary Club Curaçao).

Het boek, over diabetes bij kinderen, is een informatie bron voor patiënt, gezin, familie, vrienden, school en anderen die te maken hebben met kinderdiabetes.

- Advertentie -

Door de prachtige illustraties, de lay-out, en het taalgebruik wordt het lastige onderwerp op een zeer duidelijke en prettige manier uitgelegd. Opvattingen en behandelingen over Diabetes Mellitus Type 1, zijn up-to-date en goed verwoord.

Dokter Marie Louise Croes-Rafael, kinderdiabetoloog in Aruba heeft de behandelingen beoordeeld en is lovend over de uitvoering en wil de publicatie zelf ook gebruiken voor haar praktijk. De uitgave is een aanwinst voor de patiënten.

De uitgave kwam mede tot stand door de inzet van Rotary fellows Pim Blankevoort, Bill Winkel en Chris Winkel en sponsoring door Rotary. Inmiddels heeft het Rotary District Oost-Zuid Caribbean belangstelling getoond voor een vertaalde uitgave van het boekje.

Sonja Faries (medische tekst, DM type 1), Merly Augusta (creatieve tekst en eindredactie en Ariadne Faries (illustratie en grafisch ontwerp)

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

2 reacties

  1. @Clapp Ass:
    Ze heeft het boek speciaal voor mensen met een beperking zoals jou geschreven.
    Misschien dat ze nu een over “lange tongen bij criticasters op KKC” gaat schrijven. Ik hoop het. Ik help haar graag daarbij.
    Het zal een boekje met plaatjes zijn, en persoonlijk opgedragen aan een groot aantal van jullie hier.

  2. Een boek over Diabetes Mellitus Type 1, wat hebben we eraan? En voor wie is het bedoeld? Neem aan dat mensen met diabetes type 1 al vanaf geboorte al weten wat ze mee moeten en hoezo “Nos mes por”?.

    Een boek over Diabetes Mellitus Type II lijkt me zinvoller want dat is in vele gevallen te voorkomen en daar kunnen we wel spreken van “Nos mes por”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | DNB in de fout bij aanstellen curator trustkantoor BK Group

Martijn Pols | Financieel Dagblad De Nederlandsche Bank heeft een gevoelige nederlaag geleden in de aanpak van misstanden in de trustsector. De toezichthouder ging in de fout bij...

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

AntilliaansDagblad | Patstelling tussen VMSC en CMC

Willemstad - De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) hoeft niet bang te zijn dat het Curaçao Medical Center (CMC) de 27 vrijgevestigde medici de toegang tot het...

AntilliaansDagblad | ‘Staten moeten niet eigen loon behandelen’

Willemstad – ,,Het is altijd ongemakkelijk om onderwerpen als je eigen salaris te gaan behandelen. Wij zijn juist gekozen en geroepen om de bevolking te vertegenwoordigen en...

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het...

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...
- Advertentie -