Curacao.nu | Aruba kort op salarissen ministers en ambtenaren

Persbureau Curacao

De zogenoemde ‘Wever-Croes norm’ houdt in dat niemand in overheidsdienst meer dan 130 procent van het loon van de minister-president verdienen

Oranjestad – De Arubaanse regering gaat de salarissen van alle ministers per direct tot het eind van het jaar met 20 procent verlagen.

De ambtenarensalarissen worden gekort met bijna 13 procent. Daarnaast mag niemand in overheidsdienst meer dan 130 procent van het loon van de minister-president verdienen, de zogenoemde ‘Wever-Croes norm’.

Het land heeft door de Coronacrisis nauwelijks nog geld. De inkomsten voor de overheid zijn met 80 procent gedaald en het is de vraag hoe lang het nog de gezondheidszorg, de pensioenen en de ambtenarensalarissen kan uitbetalen.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Aruba kort op salarissen ministers en ambtenaren

  1. Mooi, Gordijn oprollen en bij shut te water laten !

  2. Blijkbaar doen ze iets verkeerds op Aruba want op Curaçao kan het allemaal niet op, de onderstaand trekkers krijgen consumptiebonnen en de directeuren van overheid nv’s, de top van de centrale bank en ambtenaren krijgen nog 100% doorbetaald inclusief toeslag voor politieagenten..

    Komt nog bij dat de vakbond nu al begint te morren over de loontrede van ambtenaren die betaald moet worden.

  3. Ik denk dat de ambtenaren op Aruba hiermee niet mogen mopperen, in de private sector waren ze veel slechter afgeweest.

    Op Curacao zou Terror Cova ongetwijfeld in de gordijnen zijn gevlogen bij zo’n voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *