27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Curacao.nu | ‘Akkoord deze week lijkt uitgesloten’

Persbureau Curacao

Staatssecretaris Knops zei gisteravond in de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties dat dat nog wel weken gaat duren | Persbureau Curacao

Den Haag – Het lijkt uitgesloten dat er vrijdag in de Rijksministerraad een akkoord wordt gesloten over nieuwe coronaleningen aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Staatssecretaris Knops zei gisteravond in de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties dat dat nog wel weken gaat duren. De tijd begint wel te dringen: Aruba en Curaçao kunnen mogelijk aan het einde van deze maand al niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen zoals het betalen van ambtenarensalarissen.

Geld uit Nederland komt er alleen maar als de landen akkoord gaan met de voorwaarden van Nederland.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

9 reacties

 1. …..”Een punt is wel dat door alle lagen van de bevolking een heel groot gedeelte voor wat en hoort wat en ikke ikke ende rest kan…. in zijn genen heeft”……@Gerrit

  En die corruptie gedoogt zolang ze aan de “ontvangende kant” van het corruptie proces staan.

  En ja dit gaat zeker niet alleen om het stemvee, die trek je over de streep met een Vreetfestijn met luide muziek. Of met kratje bier en wat haatpraat over de schuldige van alles, moeder Nederland en haar onderdanen.

  Maar vooral over ratvokaten en accountantskantoren, die net zo hard meedoen met het corruptie en leegroofproces.

  Ingehuurd door vriendjes, maar soms ook uit nood, om dat de instanties vol met onkundige familieleden zitten van bewindslui die daar allemaal neefjes, nichtjes etc hebben geplaatst
  Die de meest basale zaken niet snappen.

  UTS was zo een bedrijf die losse juristjes/consultants inhuurde om allerlei nalatig werk te verrichten .

  Deze losse juristjes/consultants zagen hun kans vrij om er goed te “urenfacturen” in deze chaos en iedere keer weer een mooi aanknopingspunt te orkestreren bij hun makkelijk om te praten opdrachtgever om verder te kunnen urenfacturen tegen de woekerhoofdprijs.

  Een van die jursistjes /consultants heeft nu ,jawel, een mooi grachtenpand in Amsterdam onder het motto: Pakken wat je pakken kunt.

 2. @ H au court,

  Hou aub op met excuses te verzinnen voor dit gedrag. Het land mag dan wellicht 10 jaar oud zijn, maar het gedrag van de politici is meer dan 50 jaar oud. Al zolang wordt de tent leeggeroofd en vroeger kon men daar mee wegkomen omdat Nederland ieder jaar 250 miljoen overboekte naar de Nederlandse Antillen. Dat is opgehouden en in 10-10-10 moest men ineens echt de eigen broek ophouden, doch al snel bleek dat men dit niet kon.

  Het is ook geen gedrag dat alleen bij politici te vinden is, integendeel, zeer velen op dit eiland leven alsof er ergens in de tuin een boom met geld staat. Hoeveel stichtingen, overheids instellingen en NV’s zijn er wel niet waar ieder jaar vele miljoenen achterover worden gedrukt ?
  Het is niet voor niets dat de ARC sprak over 352 miljoen aan onrechtmatige uitgaven.
  Velen zien de overheid nog altijd als een schier onuitputtelijke bron van geld en wanneer die droog valt is daar altijd Nederland nog om de boel weer aan te vullen.
  Echter, nu komen ze er achter dat het geld uit Nederland niet langer vrijblijvend wordt overgeboekt en dus moet men nu ineens leren om met geld om te gaan. Je hebt geen glazen bol nodig om te mogen concluderen dat dit dus nooit gaat lukken in 6 jaar tijd, dit heeft vele generaties strakke discipline nodig om dit er weer uit te slaan. En zelfs dan betwijfel ik of het gaat lukken. Men zal zich wellicht weten te gedragen wanneer de pakkans 100 % is en met torenhoge straffen. Wanneer die ontbreken dan zal men het nooit leren. Klinkt hard, maar wel de realiteit.

 3. RE Ook verkiezingen zullen geen uitkomst brengen want we komen dan hooguit van de regen in de drup.

  What about in plaats van “van de regen in de drup” een keuze voor “na regen zonneschijn” ? Zou het niet zo maar kunnen dat na vijf jaar geen politikeria, geen nepotisme, geen vriendjespolitiek, een zonnige doorstart mogelijk blijkt ? Want wat nu voor autonomie door gaat, heeft meer weg van een broodje aap dan van wat autonomie echt zou moeten zijn: zelf beschikken ten dienste van het algemeen belang.

 4. H.au Court,
  Ik hoop dat je gelijk hebt en ik te somber ben.
  Een punt is wel dat door alle lagen van de bevolking een heel groot gedeelte voor wat en hoort wat en ikke ikke ende rest kan…. in zijn genen heeft.
  We mogen dan een jong land zijn maar deze mentaliteit helpt niet om een integer bestuur te formeren en lijkt me geen excuus voor de huidige chaos.
  Helaas kunnen de huidige partijen en personen zich uitstekend handhaven door mooie praatjes en het uitdelen van moderne kralen bij verkiezingen en verandert er dus niets. Hoe krijg je dan integere personen aan het roer. Een voor een werkt zeker niet en al helemaal niet via bestaande corrupte partijen.

  Als je nou wel het roer tijdelijk uit handen geeft en een welvaart/toekomst perspectief voor een ieder weet te realiseren staan er ongetwijfeld integere personen op om een solide partij op te zetten die ook een gerede kans heeft na verkiezing invloed uit te oefenen.
  Als de inwoners ondervinden dat het ook anders kan zullen ze toch wel wakker worden

  Eerst onze financier nog een weekje zwart maken en dan gewoon bij het kruisje tekenen.
  Vervolgens zullen we ervaren of we integere uitvoerende ambtenaren voor de projecten hebben terwijl de bestuurders over de rug mee kijken.
  Het is algemeen bekend dat corruptie in de top de arbeids- piramide aantast tot in ieder geval halverwege.

 5. @gerrit | 10 september 2020 om 12:16 |
  Is dit niet wat erg somber gedacht?
  Het is een jong land. Men leert met vallen en opstaan.
  Op een eiland van deze omvang is nagenoeg alles met elkaar verbonden. Politici hebben steun nodig om een positie te bereiken. Men is er aan gewend dat die steun een wederdienst oplevert en dat de positie persoonlijke voordelen biedt.
  Iemand kan van nog zo goede wil zijn bij de start van de politieke carriere, uiteindelijk wordt die toch meegezogen in het heersende klimaat of op een zijspoor gezet. Op eigen kracht komt men hier niet uit.
  Een instantie als het beoogde CHE kan volgens mij dit proces keren. Als de geldstromen goed worden bewaakt vallen er veel minder buitensporige voordelen uit te delen. Dat maakt de politiek minder interessant voor de geldwolven en geeft de integere personen kans om het roer om te gooien.
  Zo kan er na een aantal jaren een gezond politiek klimaat ontstaan.
  Succes is vaak doorgaan waar een ander zou afhaken.

 6. “De tijd begint wel te dringen: Aruba en Curaçao kunnen mogelijk aan het einde van deze maand al niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen zoals het betalen van ambtenarensalarissen.”

  Gobierno & Sons B.V. would rather see the island burn in hell instead of accepting much needed professional and financial assistance. The reason is quite simple : it would mean a much needed end of their nepotistic and corrupt practices.

  Ik zie het al aankomen dat deze bozos met kreten en leuzes gaan komen zoals : “Autonomie is gekozen door de bevolking en Nederland respecteerd de wil van het volk op de eilanden niet ! Het is neo-kolonialisme !”

  Terwijl de autonomie, in waarheid, slechts een middel is om de persoonlijke belangen en geldzucht van Gobierno & Sons B.V. te behartigen. Het heeft niets te maken met democratie en het wil van het volk.

 7. Mischien maar beter voor Curaçao en zijn bevolking dat er überhaupt niet getekend wordt. Dan kan er rigoureus schoon schip gemaakt worden.
  Gezien de instelling/mentaliteit van onze bestuurders kan het nooit iets worden.
  Een aanzienlijk gedeelte van de bevolking zit toch al in de shit. Veel erger kan het niet worden.
  Ook verkiezingen zullen geen uitkomst brengen want we komen dan hooguit van de regen in de drup.
  Je vraagt je af of onze mentaliteit de droom van 2010 heeft laten ontploffen.

  Nederland zit hier vast niet op te wachten maar als ze toch bereid zijn geld, kennis en kunde beschikbaar te stellen zijn ze sneller klaar en met veel minder frustraties.

 8. Rekken en rekken terwijl er geen rek is.
  En schermen met de autonomie terwijl er geen geld is om “autonoom” te zijn.
  Maar het is Curaçao, en dus is er pas een probleem als het probleem accuut geworden is. En een noodoplossing is een oplossing want het probleem is niet meer accuut. En een niet accuut probleem is geen probleem.
  Dat is ons autonoom beleid en waarom moet daar van afgeweken worden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -