Curacao.nu | 25 procent korting voor ambtenaren in hoogste schaal

Persbureau Curacao

Dit is officieel schaal 17, maar al jarenlang worden de hoogste ambtenaren meer betaald | Persbureau Curacao

Willemstad – Politieke gezagdragers en ministers in de hoogste ambtelijke schaal worden gekort met 25 procent. Het gaat om een korting in de hoogste ambtenarenschaal.

Dit is officieel schaal 17, maar al jarenlang worden de hoogste ambtenaren meer betaald. Eigenlijk zou dit een schaal 18 moeten zijn, maar die bestaat officieel niet.

Volgens de regering gaat het om de meest maatschappelijk aanvaardbare oplossing. De hoogste ambtenaren komen nu wel te vallen in een schaal 18, maar een loonsverhoging blijft daarmee uit.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | 25 procent korting voor ambtenaren in hoogste schaal

 1. Dit is een goede zet. Correctie vindt plaats alle partijen in de juiste schaal omdat er een per onmiddelijk een nieuwe schaal komt met het gekorte inkomen als uitgangspunt.
  Dus in de toekomst geen salarisverhoging voor niemand. Of niet?

 2. De zgn oppositie heeft ook gezwegen vonden ze helemaal goed ze keken ernaar en vonden het goed, liever bij KVK snuffelen voor Alcala Walle om formaliteitsfoutjes te zoeken. Maar nu proberen ‘n wit voetje te halen bij de bevolking, jullie zijn van binnen inktzwart, roversbende.

 3. Abraham Mossel

  Met deze regering gaat het net zo als vroeger bij de slager op de weegschaal, mevrouw ‘mijn moeder’ mag het een onsje meer zijn!.

 4. En zo belazer je dus je eigen bevolking. Er gewoon een schaal bij bedenken ( wellicht 20.000.- meer) en dit niet officieel regelen want dan zou het bekend worden en niet in goede aarde kunnen vallen.
  Wat zijn we toch een derde wereld land. En dan wil onze opperkabouter ons ook nog vergelijken met een ontwikkeld westers land.

 5. Maar de vraag blijft, wat levert dit de schatkist op? Is dit een bezuiniging conform de gestelde voorwaarden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *