27.2 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Wiels moet leren leven met assertiviteit

HomeNieuwsIngezonden: Wiels moet leren leven met assertiviteit
Door Redactie Versgeperst

Versgeperst.com Versgeperst Omayra Leeflang NIEUWS INGEZONDEN helmin  formatie Curaçao  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een brief van Statenlid Omayra Leeflang die vindt dat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels moet leren leven met haar assertiviteit.

Wiels geïrriteerd over facebook commentaren Omayra Leeflang, voor tijdens en na ondertekening intentieverklaring. (Amigoe 7 december 2012)

Feiten: 9 november 2012 verklaart Wiels aan de Amigoe dat samenwerking met de PAR geen optie is omdat de verschillen tussen PAR en PS e groot zijn.
Dit terwijl de informateur de PAR op 7 november heeft uitgenodigd voor een tweede formatie gesprek.
Dus twee dagen nadat PAR aan de formatie tafel is uitgenodigd, verklaart Wiels in de media dat PAR geen optie is.

Op 29 november 2012 verklaart Wiels voor het tv-journaal dat PAR niet meer mee kan doen in het formatie proces terwijl er een gesprek met PAR voorzitter gepland staat voor 30 november om juist over dat onderwerp te praten naar aanleiding van een brief van de PAR aan de formateur van 21 november waarin gesteld werd dat PAR bereid is te participeren aan het formatie proces. Pas vijf dagen daarna op 26 november krijgt PAR een antwoord waarin staat dat de formateur stelt dat de PAR met partijen moet praten over een mogelijke participatie. Volstrekt onlogisch dat een formateur tegen een partij zegt, ga maar buiten mij een eigen formatie proces doen.

Op 30 november verklaart Wiels aan de ochtendkrant Antilliaansdagblad dat pas na zes maanden, als de periode van het transitiekabinet voorbij is, andere partijen kunnen aansluiten. Dit terwijl er een gesprek met de partijvoorzitter van de PAR voor 2 uur gepland is om te praten over deelname van de PAR aan het formatieproces.

Blijkbaar mag Wiels van alles roepen en iedereen schofferen maar moeten anderen stil blijven, omdat ‘Helmin Wiels geen politicus is maar een door ‘’god’’ geroepen profeet’.

Helmin Wiels heeft meer dan tien jaar iedereen die hem niet goed zat, gedemoniseerd en is in de afgelopen twee jaar medeplichtig geweest aan de financieel-economische ondergang van Curaçao. Nu hij kennelijk tot inkeer is gekomen, moet iedereen een diepe buiging voor hem maken en vooral stil blijven. Not me!

Ik heb goed nieuws voor Helmin Wiels: hij zal moeten leren leven met de assertiviteit van Omayra Leeflang. I will NOT be silent en oppositie is voor mij geen straf maar eerder een manier op Curaçao te dienen. Iemand moet immers de boel blijven controleren.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties