Curaçao boos om samenwerking Slotervaartziekenhuis

Bron: NU.nl
SlotervaartziekenhuisWILLEMSTAD – De aankondiging dat de Curaçaose minister van Volksgezondheid Jacinta Constantia bezig is met een samenwerkingsovereenkomst met het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam stuit op veel verzet op het eiland.

Constantia deed die aankondiging vorige week.

Het Amsterdamse ziekenhuis zou een rol moeten spelen bij de herstructurering van de Inspectie van Volksgezondheid op Curaçao en begeleiding moeten bieden bij de bouw van een nog te verrijzen ziekenhuis op het eiland.

De Curaçaose inspecteurs van Volksgezondheid hebben maandag in een brief aan Constancia erop aangedrongen niet met een afzonderlijk ziekenhuis in zee te gaan, maar samenwerking te zoeken met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Voorpagina
Het dagblad Vigilante meldde maandag op de voorpagina dat minister Constancia zaken wil doen met een voormalige crimineel.
Daarmee doelt de krant op Aysel Erdubak, die mede-eigenaar is van het Slotervaartziekenhuis. Zij is in het verleden veroordeeld wegens belastingfraude en medeplichtigheid aan uitlokking van een poging tot afpersing.
De krant bekritiseert de stap van de minister. Ook binnen de politiek is er verzet tegen de samenwerking die de minister voorstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *