24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 05:15

Laatste reacties

- Advertentie -

CTO wil herziening visumbeleid

- Advertentie -

CTOWILLEMSTAD — Het Aviation Task Force-comité van de Caribbean Tourism Organization (CTO) heeft een herziening van de visum-regimes aanbevolen in de landen die lid zijn van de CTO. Het comité, dat als doel heeft om het luchtverkeer naar en binnen het Caribisch gebied te faciliteren, meent dat een soortgelijk systeem als het Schengen-visum, dat binnen Europa geldt, uitkomst zou kunnen bieden.

Met een invoering van een dergelijk systeem wordt een verhoging van de bezoekersbeleving beoogd.
shengen-staterBinnen het Schengen-programma kunnen reizigers, nadat ze geklaard zijn in het land van binnenkomst, vrijwel naadloos reizen door bijna geheel Europa.
De aanbeveling vloeit voort uit een bijeenkomst in Antigua, waarbij kwesties werden besproken die van invloed zijn op intra-regionale reizen.
De bijeenkomst had uiteindelijk als doel om met aanbevelingen te komen om aan de toenemende eisen van de consument te kunnen voldoen.

Het comité trekt in overeenstemming de conclusie dat de sub-regionale groep, de Organization of Eastern Caribbean States (OECS), als model voor het bovengenoemde principe genomen zou moeten worden.
De (OECS-) landen zijn namelijk bezig met de implementatie van een zogenoemd ‘single-visa regime’, waarbinnen een ‘aantrekkelijke economische ruimte gecreëerd wordt’.
De CTO-Aviation Task Force stelt de uitwerking van dit visum-regime te willen analyseren, nadat het eenmaal geïmplementeerd is.
Binnen deze analyse zal tevens worden gekeken hoe dit systeem mogelijk overgenomen en toegepast kan worden in de regio van de Caribbean Community (Caricom) en daarbuiten.

Naast het ‘enkele-visum’-principe is de Aviation Task Force voorstander van een gestandaardiseerde ‘entry and exit card’ – ook wel de ED-kaart genoemd – voor het Caribisch gebied.

“Die zou de kosten voor vliegmaatschappijen kunnen drukken en de klantenservice op Caribische vliegvelden kunnen verhogen. De OECS, die ook de ED-kaart wil invoeren, zal ook in deze kwestie als voorbeeld dienen”

- Advertentie -

, aldus het comité.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -