33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

CTO wil herziening visumbeleid

HomeNieuwsCTO wil herziening visumbeleid

CTOWILLEMSTAD — Het Aviation Task Force-comité van de Caribbean Tourism Organization (CTO) heeft een herziening van de visum-regimes aanbevolen in de landen die lid zijn van de CTO. Het comité, dat als doel heeft om het luchtverkeer naar en binnen het Caribisch gebied te faciliteren, meent dat een soortgelijk systeem als het Schengen-visum, dat binnen Europa geldt, uitkomst zou kunnen bieden.

Met een invoering van een dergelijk systeem wordt een verhoging van de bezoekersbeleving beoogd.
shengen-staterBinnen het Schengen-programma kunnen reizigers, nadat ze geklaard zijn in het land van binnenkomst, vrijwel naadloos reizen door bijna geheel Europa.
De aanbeveling vloeit voort uit een bijeenkomst in Antigua, waarbij kwesties werden besproken die van invloed zijn op intra-regionale reizen.
De bijeenkomst had uiteindelijk als doel om met aanbevelingen te komen om aan de toenemende eisen van de consument te kunnen voldoen.

Het comité trekt in overeenstemming de conclusie dat de sub-regionale groep, de Organization of Eastern Caribbean States (OECS), als model voor het bovengenoemde principe genomen zou moeten worden.
De (OECS-) landen zijn namelijk bezig met de implementatie van een zogenoemd ‘single-visa regime’, waarbinnen een ‘aantrekkelijke economische ruimte gecreëerd wordt’.
De CTO-Aviation Task Force stelt de uitwerking van dit visum-regime te willen analyseren, nadat het eenmaal geïmplementeerd is.
Binnen deze analyse zal tevens worden gekeken hoe dit systeem mogelijk overgenomen en toegepast kan worden in de regio van de Caribbean Community (Caricom) en daarbuiten.

Naast het ‘enkele-visum’-principe is de Aviation Task Force voorstander van een gestandaardiseerde ‘entry and exit card’ – ook wel de ED-kaart genoemd – voor het Caribisch gebied.

“Die zou de kosten voor vliegmaatschappijen kunnen drukken en de klantenservice op Caribische vliegvelden kunnen verhogen. De OECS, die ook de ED-kaart wil invoeren, zal ook in deze kwestie als voorbeeld dienen”

, aldus het comité.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties