27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 14:22

Laatste reacties

- Advertentie -

CTO wil herziening visumbeleid

CTOWILLEMSTAD — Het Aviation Task Force-comité van de Caribbean Tourism Organization (CTO) heeft een herziening van de visum-regimes aanbevolen in de landen die lid zijn van de CTO. Het comité, dat als doel heeft om het luchtverkeer naar en binnen het Caribisch gebied te faciliteren, meent dat een soortgelijk systeem als het Schengen-visum, dat binnen Europa geldt, uitkomst zou kunnen bieden.

Met een invoering van een dergelijk systeem wordt een verhoging van de bezoekersbeleving beoogd.
shengen-staterBinnen het Schengen-programma kunnen reizigers, nadat ze geklaard zijn in het land van binnenkomst, vrijwel naadloos reizen door bijna geheel Europa.
De aanbeveling vloeit voort uit een bijeenkomst in Antigua, waarbij kwesties werden besproken die van invloed zijn op intra-regionale reizen.
De bijeenkomst had uiteindelijk als doel om met aanbevelingen te komen om aan de toenemende eisen van de consument te kunnen voldoen.

Het comité trekt in overeenstemming de conclusie dat de sub-regionale groep, de Organization of Eastern Caribbean States (OECS), als model voor het bovengenoemde principe genomen zou moeten worden.
De (OECS-) landen zijn namelijk bezig met de implementatie van een zogenoemd ‘single-visa regime’, waarbinnen een ‘aantrekkelijke economische ruimte gecreëerd wordt’.
De CTO-Aviation Task Force stelt de uitwerking van dit visum-regime te willen analyseren, nadat het eenmaal geïmplementeerd is.
Binnen deze analyse zal tevens worden gekeken hoe dit systeem mogelijk overgenomen en toegepast kan worden in de regio van de Caribbean Community (Caricom) en daarbuiten.

Naast het ‘enkele-visum’-principe is de Aviation Task Force voorstander van een gestandaardiseerde ‘entry and exit card’ – ook wel de ED-kaart genoemd – voor het Caribisch gebied.

“Die zou de kosten voor vliegmaatschappijen kunnen drukken en de klantenservice op Caribische vliegvelden kunnen verhogen. De OECS, die ook de ED-kaart wil invoeren, zal ook in deze kwestie als voorbeeld dienen”

- Advertentie -

, aldus het comité.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -