27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ctex heeft hoogste certificering

Ctex-8-7-2013WILLEMSTAD — Het datacentrum Curaçao Technology Exchange (Ctex) heeft vorige week de hoogste certificering voor datacenters verkregen, de zogenaamde Tier 4 design certificering, uitgegeven door het Uptime Institute. Ctex is het eerste en grootste ‘multitenant’-datacenter in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Dat laat Ctex-ceo Anthony de Lima weten.
Het in aanbouw zijnde CU-1 datacenter van 5700 vierkante meter is het eerste van in totaal vier datacenters die op Curaçao verrijzen.

“We voelen ons vereerd om het eerste ‘Uptime Certified’ Tier 4 multitenant-datacenter in de regio te zijn”

- Advertentie -

, zo meldt De Lima.

“Regionale klanten die een ‘zero down-time’ en toegang tot een uitgebreid systeem van oplossingen en geavanceerde veiligheid vereisen, hebben nu toegang tot ‘s werelds nieuwste Tier 4-datacenter op Curaçao. Dit houdt in dat men niet langer naar verre datacentra in de Verenigde Staten, Canada, Europa of elders hoeft.”

Het Uptime Institute hanteert een vier verdiepingen tellend classificatiesysteem, dat wereldwijd erkend wordt als de standaard voor datacenter-faciliteiten.
Het Tier 4-certificaat is het hoogste, meest bindende en moeilijkste certificaat om te behalen, en daardoor de veiligste optie voor bedrijven.

“Ctex treedt op de voorgrond als een belangrijke technologische host en een rampenherstel-middelpunt voor bedrijven die gevestigd zijn in Latijns-Amerika en de regio”

, vervolgt De Lima.

“Het bedrijf werkt samen met een aantal van de grootste bedrijven op het gebied van olie en gas, financiële diensten, overheden, transport en logistiek, nutsbedrijven en telecombedrijven die gevestigd zijn in onder meer Colombia, Trinidad & Tobago, Panama en Venezuela. We faciliteren klanten al met geavanceerde cloud solutions, waarbij een supermoderne computing fabric ontwikkeld is in samenwerking met VCE, Cisco en EMC.”

De gehele elektriciteits- en koelingsinfrastructuur van Ctex is ontworpen met Schneider Electric als partner. De datacenter-faciliteiten van Ctex zullen in oktober van dit jaar operationeel zijn.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -