30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ctex breidt cloudplatform uit

HomeMediaCtex breidt cloudplatform uit

Willemstad – Curaçao Technology Exchange (Ctex) heeft de migratie en uitbreiding van haar geavanceerde hypercloudplatform naar het nieuwe Uptime Institute-gecertificeerde Tier-IV-datacenter voltooid.

Advertentie

Ctex is vier grote faciliteiten van 71.000 vierkante meter aan het bouwen. De eerste is deze maand operationeel geworden. FOTO CTEX
Ctex is vier grote faciliteiten van 71.000 vierkante meter aan het bouwen. De eerste is deze maand operationeel
geworden. FOTO CTEX

De implementatie van het – nieuwe generatie – computerplatform, waarbij geavanceerde cloudoplossingen aan klanten in het Caribisch gebied en in Latijns- Amerika worden aangeboden, is afgerond.
Het Ctex cloudplatform was eerder alleen voor een select aantal klanten beschikbaar, maar nu kan iedereen er gebruik van maken.
Verschillende klanten uit de regio zijn nu in productie. VCE, Cisco en EMC maken deel uit van het Ctex cloudplatform, dat computergebruik, opslag en applicatiediensten aanbiedt die ondersteuning geven aan zware websites en bedrijfskritische applicaties. Ctex lanceerde zijn cloudplatform een jaar geleden, maar beheerde de distributie tot het platform werd uitgebreid en gemigreerd naar het Tier-IV datacenter.
Het Ctex hypercloudplatform is vooral gericht op de zakenman die altijd beschikbaar wil zijn.
Het bedrijf biedt 100 procent ‘uptime’ van alle kritische datacentercomponenten, die behaald zijn door het nieuwste en meest geavanceerde Tier-IV gecertificeerde Uptime Institute datacenter in de regio.
Vanessa Varies, de manager van de clouddiensten van Ctex, merkt op dat het bedrijf ‘dezelfde diensten aanbiedt, die door datacenters in de Verenigde Staten, Europa en andere plaatsen worden aangeboden’.

,,Klanten hebben in het verleden geen ‘down time’ ervaren met het cloudplatform van Ctex. De laatste migratie en uitbreiding naar het Tier-IV datacenter geeft de klanten meer zekerheid en de flexibiliteit om ingewikkelde computeroplossingen te configureren.”

Ceo en voorzitter van Ctex, Anthony de Lima:

,,Om de zakelijke uitdagingen, wereldse veiligheid, privacybedreigingen en de voordelen van de cloud aan te kunnen pakken, zijn bedrijven hun investeringen in hun eigen computerplatforms en datacenterfaciliteiten aan het heroverwegen. Met ons verenigde hypercloudplatform zorgen we voor een scala aan opties voor het verminderen van infrastructurele moeilijkheden, operationele kosten, meer snelheid en betrouwbaarheid. Onze klanten eisen extreme veiligheid om te garanderen dat hun data en applicaties beschermd worden. Gebruikmakend van ons onlangs verbeterde cloudplatform, kunnen bedrijven en hun IT-afdelingen veel meer dan ooit tevoren.”

De Tier-IV datacenters van Ctex zijn de nieuwste en meest uitgebreide Uptime Institute gecertificeerde Tier-IV-faciliteiten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Curaçao biedt vele voordelen, waaronder strenge Europese privacywetten, beschikbaarheid via vijf onderzeese kabels, met twee extra gepland voor dit jaar, een unieke locatie buiten de orkaangordel en grote seismisch actieve zones, meertalig personeel en belastingvoordelen voor internationale bedrijven die hun computerinfrastructuur, data en applicaties bij het datacenter van Ctex onderbrengen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties