CTB pakt veiligheid van toeristen aan

Tornee CTB

CTB pakt veiligheid van toeristen aan

WILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van de Curaçao Tourist Board (CTB) en andere betrokken instanties hebben afgelopen vrijdag vergaderd over de veiligheid van toeristen.

De vergadering begon met een evaluatie van initiatieven, genomen door de CTB in de voorgaande jaren, om zo het huidige niveau van veiligheid te peilen.

De mogelijke problemen en oplossingen zijn besproken met het Korps Politie Curaçao, het Openbaar Ministerie, Carmabi, Uniek Curaçao, Chata, ROP, Hawk Eye Security, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie Natuur en Milieu, Curaçao Airport Holding en het bestuur van Politur.

Er is aangetoond dat initiatieven van de CTB op meerdere vlakken resultaat boeken. Vervolgens is geïnventariseerd welke maatregelen er getroffen moeten worden om de blijvende problemen wat betreft de veiligheid van de toerist aan te pakken. Wetende dat toerisme flink bijdraagt aan de economie van Curaçao, waren alle aanwezigen het ermee eens dat er een eind moet komen aan dit probleem. Iedereen heeft dan ook oplossingen op korte en lange termijn aangedragen. De komende weken wordt er actief vergaderd om een concreet plan voor te dragen aan de regering. CTB wil iedereen medewerking vragen door van opvallende situaties te allen tijde melding te doen, voor een veilig Curaçao

Bron: Amigoe

Een Reactie op “CTB pakt veiligheid van toeristen aan

  1. Is dit de verkeerde wereld ? Misdrijven worden toch niet aangepakt door toeristen promotors. Die bieden hooguit excuses aan, aan de slachtoffers.
    Al die clubjes zijn kennelijk niet in staat iets te doen aan deze criminaliteitsterreur, dan naar elkaar te wijzen.
    Ik zou de Politie eens proberen te activeren, wellicht zien die hier een taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *