29 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 10:05

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | Rechtszaak ‘ripdeal’ Rotterdam van start

Het slachtoffer, de 30-jarige Zino Ignasia

Op donderdag 20 september begint in de rechtbank Rotterdam de pro-formazitting tegen twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van Zino Ignasia op 15 juni 2018 in Rotterdam.

Klopjacht

De 30-jarige Ignasia werd die dag geliquideerd in het trappenhuis van een wooncomplex aan het Sandelingplein in Rotterdam-Zuid. Getuigen zagen die middag dat er twee mannen uit een portiek kwamen rennen en vertrokken in een auto. De eerste verdachte, een 34-jarige Rotterdammer werd na een klopjacht van ongeveer 4,5 uur klemgereden op de Maasboulevard.

ʻAntilliaans uiterlijk’

- Advertentie -

Enkele dagen later werden ook twee andere Rotterdamse verdachten van 21 en 32 aangehouden nadat Opsporing Verzocht de signalementen van twee andere verdachten met “een Antilliaans uiterlijk” bekendmaakte. De politie dacht daarmee de drie hoofdverdachten in beeld te hebben.

ʻRipdeal’

Het heeft er volgens het AD alle schijn van dat Ignasia met de Rotterdammers van 32 en 34 een afspraak had voor een drugsdeal en dat de 21-jarige verdachte zijn woning voor de deal beschikbaar heeft gesteld. De politie maakte bekend dat Zino op de dag van zijn dood nog contact heeft gehad met iemand die “Goofy” wordt genoemd.

Naar verluidt zou Zino zijn geript. Hij werd vlak voordat hij werd doodgeschoten met een blauwe Nike sporttas in het Rotterdamse wooncomplex gezien. De verdachten die wegrenden hadden die tas bij zich, maar die is niet teruggevonden door de politie.

Begeleid wonen

Zino Ignasia (oorspronkelijk van Curaçao) woonde in een appartementencomplex in Roermond waar mensen begeleid wonen. Het slachtoffer was met de auto van zijn vriendin naar Rotterdam gereden.
Twee gezichten

Op Facebook werd de Limburger met zijn innemende glimlach ‘de vriendelijke reus’ genoemd. Een buurtgenoot uit Roermond zei eerder tegen het AD: ‘Ik ben bang dat Zino twee gezichten had.’

De pro-formazitting tegen de Rotterdamse hoofdverdachten van 32 en 34 begint op 20 september. De inhoudelijke behandeling volgt later.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

 1. Iedereen weet wat een Antilliaans uiterlijk is.

  Behalve de beroeps ruziemakers Mano en Beflapas.

  Antilliaans uiterlijk is voor iets waar mijn dochter niet mee thuis moet komen.

 2. @Opsporing Verzocht de signalementen van twee andere verdachten met “een Antilliaans uiterlijk” bekendmaakte.

  Ik ben benieuwd wat ‘een Antilliaans uiterlijk’ inhoudt. Wat is een Antilliaans uiterlijk? Hoe ziet dat eruit? Bestaat er wel zoiets als een “Antilliaans uiterlijk”?
  Wel, ik weet heel zeker dat er niet zoiets als ‘Antilliaans uiterlijk’ bestaat!

  Welke Antillianen hebben een Antilliaans uiterlijk? Ik zou het echt niet weten, met de beste wil van de wereld niet! Betekent een ‘Antilliaans uiterlijk” het hebben een zwarte huid? Is het inderdaad mogelijk om een zwarte Amerikaan, een zwarte Cubaan (Cubanen zijn overigens ook ‘Antillianen’), een zwarte Surinamer of een zwarte Afrikaan te onderscheiden/categoriseren, dus etnisch in te delen (naar etniciteit)? Als dat het geval is, hebben blanke of heel licht getinte Antillianen ook een “Antilliaans uiterlijk”?

  Al met al betekent dat ik me in geval van een criminele daad nooit zorgen hoef te maken dat ik iemand met een ‘Antilliaans uiterlijk” ben.

  @ericlapas, je hebt gelijk, opsporing verzocht bedient zich van de reinste discriminatie. Het gaat niet eens over etniciteit. Want als ik een zwarte over straat zie lopen weet ik nooit of het een Antilliaan is of Surinamer, of een Afrikaan, of een dominicaan, of een zwarte Amerikaan. Tenzij ik ze hoor praten, maar ook dat is soms twijfelachtig. Ik heb me talloze malen vergist. Maar blijkbaar kunnen die slimmeriken van opsporing verzocht wel het verschil zien. Frappant.

 3. Twee andere verdachten met “een Antilliaans uiterlijk”. Hoezo, is dat geen etnisch profileren? Helaas gaat het niet vooruit wij hebben hier veel te veel Haïtianen toegelaten en zij beginnen ze ook te mengen met de YDK. Het wordt tijd dat wij wat Venezolanen en Colombianen toelaten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -