Crimesite | Oud-minister Curaçao krijgt 28 jaar voor moord

Jamaloodin moet de kinderen van Wiels een schadevergoeding betalen

De Curaçaose oud-minister van Financiën George Jamaloodin is door de rechtbank op Curaçao veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar. Volgens de rechtbank heeft Jamaloodin opdracht heeft gegeven om de politicus Helmin Wiels te liquideren.

Corruptie

Wiels werd in 2013 op een strand bij Willemstad doodgeschoten. De schutter is hiervoor al veroordeeld, evenals de man die volgens de rechtbank heeft bemiddeld en opdracht kreeg van Jamaloodin. Het Openbaar Ministerie had 30 jaar cel geëist.

De rechters gaan ervan uit dat het een politieke moord betrof. Jamaloodin was minister in het kabinet van Gerrit Schotte die inmiddels voor corruptie is gestraft. Helmin Wiels stelde die corruptie indertijd openlijk aan de kaak.

Gokcircuit

De regering Schotte zou onder invloed van machtige geldschieters hebben gestaan, die belangen hadden in onder meer het gokcircuit op de Antillen. Jamaloodin zou voor de moord geld uit die kringen hebben ontvangen, zo denkt de rechtbank. Naar die verbanden loopt momenteel nog onderzoek.

Jamaloodin moet de kinderen van Wiels een schadevergoeding betalen.

Naschrift KKC

2019 08 16 – Strafvonnis George Jamaloodin Maximus Helmin Wiels Moord by Black Lion on Scribd

4 Reacties op “Crimesite | Oud-minister Curaçao krijgt 28 jaar voor moord

  1. Abraham Mossel

    Het lachen vergaat Jammie straks wel, als hij ! één ( waar onder vermoedelijk Gerrit de Raaf $$ ??? )van zijn meerdere opdracht gevers gewoon vrij rond zien rond lopen en voor niks nada hun pens vol vreten in de beste restaurants op Curcrim

  2. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  3. Te lichte straf. Die teringlijer had levenslang moeten krijgen!!

  4. Curacao revisited

    Terechte straf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *