Crimesite | Ook in hoger beroep drie jaar voor Schotte

Gokbaas Francesco Corallo dineert met Ex-premier Gerrit Schotte | Foto maart 2008

Vrijdag heeft het Hof van Justitie op Curaçao oud-premier Gerrit Schotte veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, dezelfde straf als de rechtbank oplegde. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan ambtelijke omkoping, valsheid in geschrift en witwassen.

Vervalst

Als minister-president heeft hij diensten verleend aan een bevriende zakenman en facturen vervalst. Voor die diensten heeft hij volgens het Hof betalingen ontvangen en die betalingen witgewassen. Ook had hij jammers in zijn bezit.

Schotte mag verder voor een periode van vijf jaar niet gekozen worden in de Staten. Schotte was van oktober 2010 tot eind september 2012 premier namens zijn partij MFK, de Movementu Futuro Korsou (Beweging voor de Toekomst van Curaçao).

Schotte’s vrouw is veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk, onder meer voor witwassen. Zij werd vrijgesproken van valsheid in geschrifte.

De vordering van het Openbaar Ministerie om S. direct gevangen te nemen is afgewezen. Hij kan nu nog in cassatie bij de Hoge Raad.

Corallo

De man van wie Schotte geld ontving was gokbaas Francesco Corallo (1960). Vrijdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat deze zich niet langer tegen uitlevering aan Italië verzet waar hij vervolgd zal worden coor financiële delicten en zijn banden met de Siciliaanse Cosa Nostra.

Corallo is eigenaar van de Atlantis Group, een uitbater van casino’s op verschillende eilanden, en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij wordt wordt in Italië verdacht van onder andere belastingontduiking voor ruim 250 miljoen euro, lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen. Corallo verblijft al meer dan een half jaar in het cellencomplex achter het politiebureau van Philipsburg op Sint Maarten. Daar zijn de detentieomstandigheden formeel ongeschikt voor langdurige detentie in voorarrest. Het Hof van Justitie heeft bezwaar daartegen echter afgewezen. Corallo wilde overigens niet naar Curaçao worden overgeplaatst.

Zie alle berichten over de zaak.

Bron: Crimesite

4 Reacties op “Crimesite | Ook in hoger beroep drie jaar voor Schotte

 1. Mano = ( Norbert George ) = de free Lance journalist? Wat erg dat hij voor een heilige man te spelen achter een camera en microfoon, maar achter zijn laptop is hij een duivel.

  Mano je bent ontmaskert als duivel in schaapskleren, hahahaaaaaaaaa Mossel je had LaStiwz weer in de boeien geslagen dat hij niet meer reageerde.

 2. Abraham Mossel

  @ LasTiwz, wie weet bedoel ik het wel tweedelig Lassie, mijn mening over drechie en Mano ( Norbert George ) en onze nep-ex PM Gerrit de Raaf??,die ken je ook. prettige zondag verder,☺

 3. @Mossel: ook voor jou: geef eens 1 voorbeeld dat ik wat positiefs vind van Schotte.

  Je zit altijd op dom mondivolk af tegeven die klakkeloos andere napapegaaien zonder de feiten te checken.

  Lijkt er veel op dat je dit zelf ook doet.

 4. Abraham Mossel

  @ Drechi, LasTiws en Mano hier een speciaaltje voor jullie. Hier nog gezellig aan een tafel, nu is de broeder liefde een aardig stukkie onderkoeld en bijna helemaal verwatert??, wat hebben deze twee maffia vrienden zig vergist in de curacaose / nederlandse bevolking/regering. Maar ja wat kan je meer verwachten van een Goctor Honoris Aegree met een Mavo3 1e klas opleiding.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *