27 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 09:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | Man opgepakt voor dodelijke steekpartij

Man opgepakt voor dodelijke steekpartij op 35-jarige Curacaoenaar

De politie in Friesland heeft gisteren een 38-jarige man uit Leeuwarden in zijn woning opgepakt. Hij wordt verdacht van het doodsteken van Ursel Sprott afgelopen dinsdagavond. Sprott, afkomstig uit Curaçao was nog maar drie maanden in Nederland. Hij laat op Curaçao een vrouw en vier kinderen achter.

Het slachtoffer werd neergestoken bij het Jacobijnenkerkhof in Leeuwarden. Omstanders en later ambulancepersoneel probeerden Sprott nog te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs.

Op straat

- Advertentie -

Volgens een familielid tegenover de Leeuwarder Courant was Sprott werkzoekend en probeerde hij op straat geld bij elkaar te scharrelen. Familie en nabestaanden organiseren zaterdag een stille tocht voor Sprott.

Ursel Sprott is al het negende dodelijke slachtoffer van geweld in Friesland dit jaar, een absoluut record.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. geld scharrelen betekend gewoon bedelaar, een scharrelaar is iemand die alles bij elkaar rommeld maakt niet uit wat en hoe, ik ken er een die miljoenen? bij elkaar heeft gescharreld in korte tijd, zijn naam is Gerrit de Raaf??

 2. En voordat iedereen mij verkeerd begrijpt. Ik zeg dus niet dat hij dood moest of dat zijn dood terecht is. Verre van dat, hij is slachtoffer van geweld, waarbij ik overigens niet weet wat de aanleiding was.

  Ik ken de man verder niet, zal er ook geen uitspraken over doen, maar het scharrelen naar geld op straat is wel heel apart.

 3. Hij was 3 maanden in Nederland en probeerde op straat zijn geld bijeen te scharrelen ?????

  Bestaat er zoiets als ‘scharrelgeld’ in Nederland ? Een soort scharrelei, maar dan in de vorm van geld ? Of was hij dan toch aan het ‘hosselen’ ?
  Laat me gokken, zijn Nederlands was werkelijk van het allerhoogste niveau, hij was afgestudeerd tandarts en had hier al een briljante carriere achter de rug.

  Geen wonder dat Nederland dit soort figuren daar niet wil hebben, maar dat vinden velen alhier dan weer racisme. Wellicht dat ze uit kunnen leggen wat voor bijdrage deze persoon in Nederland heeft geleverd aan de samenleving ?

 4. ‘en probeerde hij op straat geld bij elkaar te scharrelen’

  Lezers, niet op reageren – want reacties op het slachtoffer anders dan dat hij een vroom en eerlijk mens was worden door de comment polis op Noord Koreaanse wijze verwijderd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -