Crimesite | Crimineel Inchomar Balentien doodgeschoten in A’dam-Zuidoost

Crimineel Inchomar Balentien doodgeschoten in A’dam-Zuidoost

De man die zaterdagavond om 23.53 bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam-Zuidoost is doodgeschoten zou volgens Het Parool de Amsterdamse/Antilliaanse crimineel Inchomar Balentien (33) zijn.

Hij overleefde in 2013 nog een liquidatiepoging op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten, had een fors strafblad en was een bekende van de geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha.

Op sociale media circuleren videobeelden van vlak na de schietpartij zaterdagavond. Zie verderop hieronder.

Vluchtauto

Balentien stond met meerdere mannen op een parkeerplaats vlakbij metrohalte Kraaiennest toen er plotseling een zwarte Renault Megane aan kwam rijden en er meerdere malen geschoten werd. Balentien werd daarbij dodelijk geraakt, de anderen wisten te vluchten. Meerdere huizen aan de Kleiburg werden geraakt door kogels. Op foto’s zijn verschillende patronen op straat te zien. De vluchtauto werd om 0.10 uitgebrand teruggevonden aan de Valburgdreef bij de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost, 3 kilometer van de plaats delict. Vanwege politieonderzoek kon metro 53 niet stoppen op halte Kraaiennest.

Liquidatiepoging

Inchomar Balentien overleefde op 17 augustus 2013 op 27-jarige leeftijd ternauwernood een moordaanslag toen hij op zijn scooter door twee mannen meerdere malen werd beschoten op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten. Daar was hij naar toe gelokt en klemgereden. Hij raakte daarbij gewond, maar overleefde doordat hij een kogelvrij vest droeg. Hij verdween na ruim een week uit het ziekenhuis en dook onder. Justitie gijzelde Balentien enige tijd omdat ze ervan overtuigd was dat hij wist wie het die avond op hem gemunt hadden, maar dat hij dat moedwillig voor zich hield. (tekst loopt door onder de advertenties).

Bron: Crimesite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *