Crimesite | Coke uit Curaçao onderschept

De Belgisch douane vond de coke in de kokerbalken van de container

Afgelopen dinsdag zijn vijf mannen gearresteerd voor de smokkel van ruim 65 kilo cocaïne. De drugs kwamen in een container de Antwerpse haven binnen en werden vervoerd naar Hoofddorp.

In Antwerpen werd de partij al ontdekt, maar hij werd gecontroleerd afgeleverd in Nederland.

De Belgisch douane vond de coke in de kokerbalken van de container. Er kwam ruim 65 kilo cocaïne tevoorschijn. De bestemming van de container was Hoofddorp en de Nederlandse politie werd ingeschakeld.

Loods

Afgelopen dinsdag werd de container in België opgehaald en vervoerd naar Hoofddorp. Door de politie werd de container in de gaten gehouden en zag dat deze een loods werd ingereden. Toen de mannen in de loods de container openden stormden de agenten naar binnen. Vier mannen zijn direct aangehouden. In Amsterdam is een vijfde persoon in een hotel aangehouden. De mannen uit Colombia, Amerika, Spanje en Nederland zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drie buitenlandse verdachten zitten nog vast.

Bron: Crimsite

4 Reacties op “Crimesite | Coke uit Curaçao onderschept

 1. @Mano, Zijn altijd de kleine jongens die de cel in gaan. Heel Zuid Amerika en ook Azie zit vol met voornamelijk losers.. De rijke gasten achter het smokkelen staan nooit voor een vuurpeleton of zitten de gevangenis.

 2. Ik snap het niet, misschien heb ik niet goed gelezen. De kop boven het artikel luidt; ‘Coke uit Curaçao onderschept’.

  Hoe ik ook lees, waar ik ook lees, links of rechts in de hoek, ondersteboven, ik kan maar niet ontdekken waar de coke vandaan komt. Of moet ik zomaar klakkeloos de kop boven het artikel geloven? Ik krijg bijna de indruk dat crime-site zomaar voor de grap schrijft dat de coke ‘uit Curaçao’ komt omdat ze het zelf ook niet weten.. Zou kunnen natuurlijk, hoewel Curaçao geen coke-producerend eiland is.

  Misschien is het een nieuwe trend, want de laatste tijd komen volgens verschillende Nederlandse bronnen, (zogenaamde misdaadverslaggevers die in feite ook geen moer weten anders dan de roddels uit het ‘van horen zeggen circuit’ ) werkelijk alle onderschepte partijen coke uit Curaçao… ook al lees je dat het schip uit Zuid-amerika kwam en de coke tussen ananassen of bananen verstopt zat.

  Normaliter wordt in dit soort berichtgeving meestal duidelijk aangegeven waar het schip vandaan komt/kwam, onder welke vlag het smokkelschip voer en etc. Maar ik mis die info hier…

  Nog zo’n rare zin in het artikel waar ik niets mee kan is deze;
  ‘De mannen uit Colombia, Amerika, Spanje en Nederland zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drie buitenlandse verdachten zitten nog vast.’

  Dus de Nederlander zit niet meer vast, wordt dus niet meer verdacht.
  De drie buitenlandse verdachten wel, een Colombiaan, Amerikaan en een Spanjaard, zitten nog wel vast. Nou, het gaat hier om een behoorlijke zware delegatie internationale bende criminelen, en dat voor een lousy kleine partij van 65 kilo uit Curaçao (?) in plaats van een paar duizend kilo’s uit een coke producerend Latijns-amerikaans land. Waarom zouden zij máár 65 kilo vanuit Curaçao smokkelen terwijl ze beter konden?
  Vreemde niet bepaald koosjere berichtgeving vind ik, het is maar een mening, niks bijzonders :lol;

 3. Allemaal op pakken.

 4. goed en fantastisch werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *