Crimesite | 2 mannen opgepakt voor liquidatie Marrakech

Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam

In Marokko zijn twee Nederlandse Marokkanen opgepakt. Het zou om de broers gaan van de mogelijke opdrachtgever van de liquidatie in Café La Crème in Marrakech. De twee, die internationaal werden gezocht, zouden de schutters hebben geholpen. 

Dat blijkt uit een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) van Marokko, die aan Marokkaanse media is verstrekt. Over de identiteit van de twee is niets bekendgemaakt.

Al Hoceima

De twee verdachten werden aangehouden in verschillende woningen in de buurt van de kustplaatsen Al Hoceima en Oued Laou, aan de Middellandse Zee. Bij hun arrestatie werden ook cash geld en mobiele telefoons in beslag genomen. De broer en vermeende opdrachtgever van de liquidatie in Marrakech zou zich buiten Marokko bevinden.

Bekenden van de politie

Bij de liquidatie in Marrakech kwam een 26-jarige student om het leven. Dat was een vergissing. De aanslag was eigenlijk bedoeld voor de eigenaar van Café La Crème, Mustapha S., alias Moes. Er zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht de fatale kogels in het café te hebben afgevuurd. Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam. Beiden zijn bekenden van de Nederlandse politie.

Derde verdachte

In november vorig jaar werd nog een derde verdachte aangehouden: Anouar B., alias Zwartkat. B. was in 2016 verdachte van betrokkenheid bij het plaatsen van een zwaar explosief onder de auto van misdaadblogger Martin Kok (die in december 2016 is geliquideerd). Nadat Kok in restaurant Klein Kalfje aan de Amsteldijk in Amsterdam-Zuid was wezen eten ontdekte hij het explosief zelf. Naast B. zat er ook een 49-jarige man uit Zuid-Holland vast. De raadkamer van de rechtbank zag vorig jaar onvoldoende ernstige bezwaren om de twee langer dan twee weken gevangen te houden.

Bron: Crimesite

7 Reacties op “Crimesite | 2 mannen opgepakt voor liquidatie Marrakech

 1. Graai & de Raaf Consultants

  Een land en rechtssysteem in Moeder Afrika zal deze landgenoot en meest beruchte exportproduct van Curacao berechten .

  Kan in elk geval niet de ras, kolonialisme , discriminatie en supremasia blanku, kaart getrokken worden.

 2. Joep Meloen

  @ Jan Harts,

  Ze zijn inmiddels ter dood veroordeeld en hebben dus geen paspoort meer nodig.
  Curacao zou zich moeten schamen dat criminaliteit zo’n doodgewoon export product is geworden, we doen alsof het de normaalste zaak ter wereld is. Mensen worden vermoord voor een paar centen en de daders denken nog niet eens 1 keer na over het doden van een ander. Een mensenleven heeft voor hen geen waarde. Hun privacy heeft voor mij dan ook geen waarde.
  Opknopen aan de hoogste boom en geen seconde meer over nadenken.

 3. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 4. Het zijn vast geen dierenmishandelaars, want bij die mag je volgens de (Curacaose) Raad van Advies geen ‘naming and shaming’ toepassen. Klaarblijkelijk mag dat wel bij (verdachte) plegers van andere misdrijven, en dan nog met een kopie van het paspoort met informatie (bijv. paspoortnummer) waarmee fraude kan worden gepleegd. Maar waarom publiceert KKC zulke informatie?

 5. Shardyone S.

  Vanwaar die S?
  Zijn achternaam is Semerel en over een dikke 2 weken is hij jarig.

 6. joop savaneta

  Die zien we nooit meer terug. Deze desgraciadonan zijn zo stom geweest om per abuis een zoon van een Marokkaanse rechter dood te schieten. zij worden dus ook niet uitgeleverd aan Nederland met zijn softe gevangenis systeem.

 7. Daders zijn duidelijk oer Nederlandse kaaskoppen.

  Belangrijkste exportprodukt van Curacao blijft de mondi monkey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *