29 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 10:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | 2 mannen opgepakt voor liquidatie Marrakech

Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam

In Marokko zijn twee Nederlandse Marokkanen opgepakt. Het zou om de broers gaan van de mogelijke opdrachtgever van de liquidatie in Café La Crème in Marrakech. De twee, die internationaal werden gezocht, zouden de schutters hebben geholpen. 

Dat blijkt uit een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) van Marokko, die aan Marokkaanse media is verstrekt. Over de identiteit van de twee is niets bekendgemaakt.

Al Hoceima

- Advertentie -

De twee verdachten werden aangehouden in verschillende woningen in de buurt van de kustplaatsen Al Hoceima en Oued Laou, aan de Middellandse Zee. Bij hun arrestatie werden ook cash geld en mobiele telefoons in beslag genomen. De broer en vermeende opdrachtgever van de liquidatie in Marrakech zou zich buiten Marokko bevinden.

Bekenden van de politie

Bij de liquidatie in Marrakech kwam een 26-jarige student om het leven. Dat was een vergissing. De aanslag was eigenlijk bedoeld voor de eigenaar van Café La Crème, Mustapha S., alias Moes. Er zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht de fatale kogels in het café te hebben afgevuurd. Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam. Beiden zijn bekenden van de Nederlandse politie.

Derde verdachte

In november vorig jaar werd nog een derde verdachte aangehouden: Anouar B., alias Zwartkat. B. was in 2016 verdachte van betrokkenheid bij het plaatsen van een zwaar explosief onder de auto van misdaadblogger Martin Kok (die in december 2016 is geliquideerd). Nadat Kok in restaurant Klein Kalfje aan de Amsteldijk in Amsterdam-Zuid was wezen eten ontdekte hij het explosief zelf. Naast B. zat er ook een 49-jarige man uit Zuid-Holland vast. De raadkamer van de rechtbank zag vorig jaar onvoldoende ernstige bezwaren om de twee langer dan twee weken gevangen te houden.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

 1. Een land en rechtssysteem in Moeder Afrika zal deze landgenoot en meest beruchte exportproduct van Curacao berechten .

  Kan in elk geval niet de ras, kolonialisme , discriminatie en supremasia blanku, kaart getrokken worden.

 2. @ Jan Harts,

  Ze zijn inmiddels ter dood veroordeeld en hebben dus geen paspoort meer nodig.
  Curacao zou zich moeten schamen dat criminaliteit zo’n doodgewoon export product is geworden, we doen alsof het de normaalste zaak ter wereld is. Mensen worden vermoord voor een paar centen en de daders denken nog niet eens 1 keer na over het doden van een ander. Een mensenleven heeft voor hen geen waarde. Hun privacy heeft voor mij dan ook geen waarde.
  Opknopen aan de hoogste boom en geen seconde meer over nadenken.

 3. Het zijn vast geen dierenmishandelaars, want bij die mag je volgens de (Curacaose) Raad van Advies geen ‘naming and shaming’ toepassen. Klaarblijkelijk mag dat wel bij (verdachte) plegers van andere misdrijven, en dan nog met een kopie van het paspoort met informatie (bijv. paspoortnummer) waarmee fraude kan worden gepleegd. Maar waarom publiceert KKC zulke informatie?

 4. Die zien we nooit meer terug. Deze desgraciadonan zijn zo stom geweest om per abuis een zoon van een Marokkaanse rechter dood te schieten. zij worden dus ook niet uitgeleverd aan Nederland met zijn softe gevangenis systeem.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -