29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Crimesite | 2 mannen opgepakt voor liquidatie Marrakech

HomeMediaCrimesite | 2 mannen opgepakt voor liquidatie Marrakech
Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam

In Marokko zijn twee Nederlandse Marokkanen opgepakt. Het zou om de broers gaan van de mogelijke opdrachtgever van de liquidatie in Café La Crème in Marrakech. De twee, die internationaal werden gezocht, zouden de schutters hebben geholpen. 

Dat blijkt uit een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) van Marokko, die aan Marokkaanse media is verstrekt. Over de identiteit van de twee is niets bekendgemaakt.

Al Hoceima

De twee verdachten werden aangehouden in verschillende woningen in de buurt van de kustplaatsen Al Hoceima en Oued Laou, aan de Middellandse Zee. Bij hun arrestatie werden ook cash geld en mobiele telefoons in beslag genomen. De broer en vermeende opdrachtgever van de liquidatie in Marrakech zou zich buiten Marokko bevinden.

Bekenden van de politie

Bij de liquidatie in Marrakech kwam een 26-jarige student om het leven. Dat was een vergissing. De aanslag was eigenlijk bedoeld voor de eigenaar van Café La Crème, Mustapha S., alias Moes. Er zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht de fatale kogels in het café te hebben afgevuurd. Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam. Beiden zijn bekenden van de Nederlandse politie.

Derde verdachte

In november vorig jaar werd nog een derde verdachte aangehouden: Anouar B., alias Zwartkat. B. was in 2016 verdachte van betrokkenheid bij het plaatsen van een zwaar explosief onder de auto van misdaadblogger Martin Kok (die in december 2016 is geliquideerd). Nadat Kok in restaurant Klein Kalfje aan de Amsteldijk in Amsterdam-Zuid was wezen eten ontdekte hij het explosief zelf. Naast B. zat er ook een 49-jarige man uit Zuid-Holland vast. De raadkamer van de rechtbank zag vorig jaar onvoldoende ernstige bezwaren om de twee langer dan twee weken gevangen te houden.

Bron: Crimesite

7 reacties

 1. Een land en rechtssysteem in Moeder Afrika zal deze landgenoot en meest beruchte exportproduct van Curacao berechten .

  Kan in elk geval niet de ras, kolonialisme , discriminatie en supremasia blanku, kaart getrokken worden.

 2. @ Jan Harts,

  Ze zijn inmiddels ter dood veroordeeld en hebben dus geen paspoort meer nodig.
  Curacao zou zich moeten schamen dat criminaliteit zo’n doodgewoon export product is geworden, we doen alsof het de normaalste zaak ter wereld is. Mensen worden vermoord voor een paar centen en de daders denken nog niet eens 1 keer na over het doden van een ander. Een mensenleven heeft voor hen geen waarde. Hun privacy heeft voor mij dan ook geen waarde.
  Opknopen aan de hoogste boom en geen seconde meer over nadenken.

 3. Het zijn vast geen dierenmishandelaars, want bij die mag je volgens de (Curacaose) Raad van Advies geen ‘naming and shaming’ toepassen. Klaarblijkelijk mag dat wel bij (verdachte) plegers van andere misdrijven, en dan nog met een kopie van het paspoort met informatie (bijv. paspoortnummer) waarmee fraude kan worden gepleegd. Maar waarom publiceert KKC zulke informatie?

 4. Die zien we nooit meer terug. Deze desgraciadonan zijn zo stom geweest om per abuis een zoon van een Marokkaanse rechter dood te schieten. zij worden dus ook niet uitgeleverd aan Nederland met zijn softe gevangenis systeem.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties