27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CPA-commissarissen distantiëren zich van antwoord Dos Santos

Ook verzet tegen ontslag

Amparo dos SantosWILLEMSTAD — Vier leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Curaçao Ports Authority (CPA) hebben zich gedistantieerd van de brief die president- commissaris Amparo dos Santos op 6 maart naar de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais) stuurde.
De commissarissen Tarzeno ‘Zeno’ Circkens, Yamil Lasten, Cicely van der Dijs en Carol Capriles deden dat in een schrijven gedateerd op 4 april aan diezelfde minister.

“Wij zijn niet gekend in de brief van de president-commissaris waarbij de inhoud nimmer met de raad is besproken, laat staan dat zij hiermee heeft ingestemd”

- Advertentie -

, aldus de vier RvC-leden.
De inhoud van de brief van Dos Santos is niet bekend en in hun brief gaan de vier commissarissen hier ook niet verder op in.
Zij geven wel hun eigen uiteenzetting aan de minister waarbij zij zich ‘met klem tegen het besluit van ontslag’ verzetten.
De commissarissen stellen voorop dat zij het voornemen hadden om op korte termijn op de brief van de minister van 6 maart te reageren.
Hiervoor was een conceptbrief opgesteld maar aan een verzoek om een vergadering te beleggen hierover, ‘werd geen gehoor gegeven’.
De vier leden stellen zich niet te kunnen vinden in de door de minister opgevoerde redenen om zijn vertrouwen in de RvC op te zeggen.
Zo zou de uiteindelijke beslissing om in hoger beroep te gaan tegen de gepensioneerde CPAdirecteuren, Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez, een beslissing van de directie zijn geweest waarbij ‘de goedkeuring (advies)’ van de RvC niet doorslaggevend was.

“Ook uw oordeel dat de besluitvorming met betrekking tot de aankoop van het gebouw ‘The Safety Zone NV (aan de Pletterijweg, red.) hoogst onzorgvuldig heeft plaatsgevonden, kunnen ondergetekenden niet volgen.
Dat er dan ook onvoldoende vertrouwen bestaat in het functioneren van de leden van de RvC, mist feitelijke en juridische grondslag”

, aldus de vier commissarissen.
De aankoop van het gebouw werd volgens de RvC-leden ‘tijdens de vergadering van 19 september 2012 door de CPA-directeur, Humberto de Castro, aangekaart’.

“De aanwezige leden hebben positief gereageerd, doch wensten door te gaan onder de voorwaarde dat er een ‘due-dilligence’ zou worden opgestart.
De leden hebben voorts in de vergadering van 19 november 2012 besloten dat de aankoopprijs 2,2 miljoen gulden zal bedragen.
Hiermee wordt niet bedoeld dat het gebouw wordt gekocht voor dat bedrag, maar dat 2,2 miljoen gulden de maximale aankoopprijs zal zijn.
Ten overvloede, het opstarten van een ‘duedilligence’ proces gold hierbij nog steeds”

, aldus de uiteenzetting.

Onhandig geformuleerd
De commissarissen verwijzen vervolgens naar de notulen van de vergadering van 14 januari 2013 waaruit bovengenoemde zou blijken:

“Waar op een vraag van een commissaris naar de stand van zaken, door de directie werd geantwoord dat ‘dat het duedilligence proces’ nog niet was afgerond.
Ondergetekenden geven toe dat de notulen ietwat ongelukkig zijn geformuleerd, doch het was voor iedereen duidelijk dat duedilligence een conditie was”

, aldus de vier RvC-leden, die tevens naar een eerder antwoord van de directie aan de minister verwijzen waarin gesteld werd dat ‘het gebouw niet is gekocht, de RvC voorwaardelijk heeft ingestemd met de aankoop doch de directie nog steeds bezig is met due-dilligence’.

Tegenstrijdig belang
Voor wat betreft ‘een vermeend tegenstrijdig belang van een lid van de RvC bij het nemen van de beslissing over de aankoop van Pletterijweg, stellen de vier RvC-leden dat het gebouw geregistreerd staat op naam van Safety Zone.

“Navraag bij het kadaster en Hypotheekkantoor leverde hetzelfde resultaat op.
Op de vraag van een lid van de RvC, antwoordde de CPA-directeur (De Castro, red.) dat alle gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen hem en de directeur van Safety Zone NV, de heer R. Regina, waren.
De heer Regina staat in geen enkele familierechtelijke relatie tot de RvC.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -