Correctie besluit bevordering Laclé

Marco LacléWillemstad – Het landsbesluit waarin de promotie van Marco Laclé, voorzitter van politievakbond SAP is geregeld, wordt zo snel mogelijk gecorrigeerd omdat er een fout is geslopen in de specificatie van de nieuwe schaal waar de vakbondsman onder komt te vallen.

Advertentie

Dat heeft verantwoordelijk minister Nelson Navarro van Justitie tegenover het Antilliaans Dagblad verklaard. De bewindsman reageerde daarmee op het bericht afgelopen zaterdag dat Laclé een bevordering van schaal 10 naar 16 had gekregen.

,,Bij het landsbesluit waarin de promotie van Laclé geregeld wordt is er per abuis melding gemaakt van een bevordering van schaal 10 naar schaal 16, maar dat had schaal 12 moeten zijn.”

Volgens de bewindsman is de promotie van Laclé al een tijd door twee eerdere ministers opgepakt maar niet verder afgehandeld.

,,Laclé heeft al sinds de tijd dat David Dick minister van Justitie was, de toezegging gekregen dat hij bevorderd zou worden. De zaak is later door minister Elmer Wilsoe van Justitie opgepakt maar door de val van het kabinet Schotte is het er niet meer van gekomen.”

De voorzitter van SAP zou met documenten waarin toezeggingen over de promotie zijn gedaan, naar Navarro zijn gegaan.

,,Ik heb daarop de afdeling Human Resources Management opdracht gegeven om de zaak uit te zoeken. Hierna is de promotie in een landsbesluit geregeld.”

Navarro weerspreekt het bericht dat Laclé, nu hij bevorderd is tot schaal 16, op zal kunnen treden als plaatsvervangend korpschef voor de inmiddels definitief geschorste chef Marlon Wernet.
Politiebond NAPB zou fel tegen de bevordering van Laclé van schaal 10 naar 16 zijn en het idee dat hij als waarnemend korpschef zou kunnen optreden.

,,Wat mij betreft gaat het om een storm in een glas water. De zaak wordt nu door het NAPB opgeblazen terwijl er niets aan de hand is.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *