31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Copa Airlines vliegt tussen Curaçao en Panama

HomeNieuwsCopa Airlines vliegt tussen Curaçao en Panama

 

WILLEMSTAD — Curaçao als springplank tussen Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en de rest van de Caribbean wordt in juni werkelijkheid als de Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines op Curaçao gaat vliegen. Gisteren werd Curaçao officieel als nieuwste bestemming gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een persconferentie in het Hyatt Hotel. Volgens sales director Adolfo Sen is de aantrekkelijke combinatie van toeristische trekpleister en commercieel handelscentrum de reden waarom de luchtvaartmaatschappij vier wekelijkse vluchten naar Curaçao gaat uitvoeren.

De inauguratievlucht vindt op 10 juni plaats. Dan wordt de rechtstreekse vlucht van Aeropuerto Internacional de Tocumen in Panama-stad naar ‘Nederland in de Tropen’ voor het eerst voltrokken. Met de komst van Copa Airlines wordt Curaçao een platform en ‘hub’ voor landen zoals Brazilië, Chili, Argentinië en andere landen in deze contreien. Dit brengt niet alleen meer toeristen naar het eiland maar opent ook de deuren voor handelsbetrekkingen met landen waarmee Curaçao nog geen zaken doet.

Liefdeseiland

Op de website van Copa Airlines wordt Curaçao ook als liefdeseiland gepromoot. Singles die op zoek zijn naar hun betere helft kunnen hier hun geluk zoeken. Het Curaçaose nachtleven wordt geprezen om zijn uniciteit met Las Vegas-achtige casino’s en buitengewone kansen om nieuwe mensen te ontmoeten. “Clubs, live muziek, exotische cocktails en de ‘islanders flavour’ is op elke hoek te vinden.”

De vluchten vertrekken rond 09.16 uur uit Panama-stad. De vlucht duurt 1 uur en 56 minuten. De toestellen maken dezelfde dag de terugreis. Deze vertrekken om 13.34 uur en komen om 14.44 uur aan. De vluchten vinden op zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag plaats. De vluchten worden met uitzondering van de donderdag met een Embraer 190 met een capaciteit van 96 stoelen uitgevoerd. Op donderdag vliegt Copa met een Boeing 737-700 met 124 stoelen en een grotere vrachtcapaciteit.

Copa Holdings

Copa Airlines en Copa Airlines Colombia zijn onderdeel van Copa Holding, marktleider in de luchtvaartsector voor zowel passagiers als vracht in Latijns-Amerika. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf juni op 64 bestemmingen in 29 landen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De maatschappij bedient een moderne vloot van 79 vliegtoestellen, waaronder: 53 Boeings 737 Next Generation en 26 Embraers-190.

Meer informatie is te vinden op www.copa.com. Ook is het mogelijk om online reserveringen te maken. Copa Airlines is verder de eerste luchtvaartmaatschappij in Latijns-Amerika die elektronisch inchecken heeft ingevoerd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties