27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

AD | Contract directeur RdK

HomeMediaAD | Contract directeur RdK
Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK
Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK


Willemstad – Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur bij het overheidsbedrijf.

 

 

Advertentie

In een schriftelijke verklaring laat de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK weten dat het wervingsproces voor een nieuwe directeur na vier maanden afgelopen vrijdag werd afgerond.

,,De RvC is heel tevreden dat er na een lang beleid door verschillende waarnemend directeuren, nu eindelijk een nieuwe statutair directeur is benoemd.
De sollicitatieprocedure is transparant en volgens de regels van corporate governance verlopen en de heer Van den Wall-Arnemann is door Balance Recruitment Company als één van de drie beste kandidaten voor de functie gekozen.”

Van den Wall-Arnemann zal met ingang van 15 april de scepter zwaaien bij RdK.
Hij is benoemd door de aandeelhouder, in dezen de regering. De nieuwe directeur zal Irvin Hanst vervangen die de afgelopen maanden als waarnemend directeur heeft gefungeerd.
De benoeming van Van den Wall-Arnemann is niet zonder problemen verlopen.
Na een selectie- en wervingsprocedure van maanden zijn samen met Van den Wall-Arnemann twee anderen gekozen als beste kandidaat voor de functie.
Een van hen verliet het proces, maar de andere, Roderick van Kwartel, bleek verreweg de beste kandidaat voor de functie.
Regeringspartij PAIS wilde Van Kwartel dan ook als nieuwe directeur voor de functie, maar premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) wilde per se Van den Wall-Arnemann als directeur van het overheidsbedrijf.
Uiteindelijk trok Van Kwartel zich terug en werd Van den Wall-Arnemann alsnog tot nieuwe statutair directeur van RdK benoemd.
De RvC wenst Van den Wall- Arnemann in een persbericht het allerbeste in zijn nieuwe functie ‘waarbij hij RdK een nieuwe richting uit moet leiden, met nieuwe uitdagingen waarmee het bedrijf zich geconfronteerd zal zien vanwege de toekomst van de raffinaderij’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Schande om incompetentie te benoemen. Vriendjespolitiek. Dit is de reden, dat er zoveel talent in het buitenland woont.
    Nogmaals: schande

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties