30 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 17:43

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Contract directeur RdK

Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK
Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK


Willemstad – Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur bij het overheidsbedrijf.

 

 

- Advertentie -

Advertentie

In een schriftelijke verklaring laat de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK weten dat het wervingsproces voor een nieuwe directeur na vier maanden afgelopen vrijdag werd afgerond.

,,De RvC is heel tevreden dat er na een lang beleid door verschillende waarnemend directeuren, nu eindelijk een nieuwe statutair directeur is benoemd.
De sollicitatieprocedure is transparant en volgens de regels van corporate governance verlopen en de heer Van den Wall-Arnemann is door Balance Recruitment Company als één van de drie beste kandidaten voor de functie gekozen.”

Van den Wall-Arnemann zal met ingang van 15 april de scepter zwaaien bij RdK.
Hij is benoemd door de aandeelhouder, in dezen de regering. De nieuwe directeur zal Irvin Hanst vervangen die de afgelopen maanden als waarnemend directeur heeft gefungeerd.
De benoeming van Van den Wall-Arnemann is niet zonder problemen verlopen.
Na een selectie- en wervingsprocedure van maanden zijn samen met Van den Wall-Arnemann twee anderen gekozen als beste kandidaat voor de functie.
Een van hen verliet het proces, maar de andere, Roderick van Kwartel, bleek verreweg de beste kandidaat voor de functie.
Regeringspartij PAIS wilde Van Kwartel dan ook als nieuwe directeur voor de functie, maar premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) wilde per se Van den Wall-Arnemann als directeur van het overheidsbedrijf.
Uiteindelijk trok Van Kwartel zich terug en werd Van den Wall-Arnemann alsnog tot nieuwe statutair directeur van RdK benoemd.
De RvC wenst Van den Wall- Arnemann in een persbericht het allerbeste in zijn nieuwe functie ‘waarbij hij RdK een nieuwe richting uit moet leiden, met nieuwe uitdagingen waarmee het bedrijf zich geconfronteerd zal zien vanwege de toekomst van de raffinaderij’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Schande om incompetentie te benoemen. Vriendjespolitiek. Dit is de reden, dat er zoveel talent in het buitenland woont.
    Nogmaals: schande

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Corona blijft weer toenemen op Aruba

Aruba registreerde donderdag 130 actieve gevallen van corona: 65 ingezetenen en 65 toeristen. Volgens het crisisteam heeft de stijging te maken met de Deltavariant, die besmettelijker is.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ontwikkelaars geloven er weer in

Project Groot Santa Martha van eind 2018 toegelicht aan nieuwe regering | Antilliaans Dagblad Willemstad - Op uitnodiging van de ontwikkelaars van Groot Santa Martha hebben de...

AntilliaansDagblad | Premier ontmoet consul Amerika

Pisas uitgenodigd voor een officieel bezoek aan VS | Antilliaans Dagblad Willemstad - Premier Gilmar Pisas (MFK) is uitgenodigd om ‘een officieel bezoek te brengen aan de...

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -