AD | Contract directeur RdK

Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK

Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur van het overheidsbedrijf. FOTO RDK


Willemstad – Jose van den Wall-Arnemann heeft afgelopen vrijdag zijn contract bij Refinería di Kòrsou (RdK) getekend. Met ingang van 15 april is hij de nieuwe directeur bij het overheidsbedrijf.

 

 

Advertentie

In een schriftelijke verklaring laat de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK weten dat het wervingsproces voor een nieuwe directeur na vier maanden afgelopen vrijdag werd afgerond.

,,De RvC is heel tevreden dat er na een lang beleid door verschillende waarnemend directeuren, nu eindelijk een nieuwe statutair directeur is benoemd.
De sollicitatieprocedure is transparant en volgens de regels van corporate governance verlopen en de heer Van den Wall-Arnemann is door Balance Recruitment Company als één van de drie beste kandidaten voor de functie gekozen.”

Van den Wall-Arnemann zal met ingang van 15 april de scepter zwaaien bij RdK.
Hij is benoemd door de aandeelhouder, in dezen de regering. De nieuwe directeur zal Irvin Hanst vervangen die de afgelopen maanden als waarnemend directeur heeft gefungeerd.
De benoeming van Van den Wall-Arnemann is niet zonder problemen verlopen.
Na een selectie- en wervingsprocedure van maanden zijn samen met Van den Wall-Arnemann twee anderen gekozen als beste kandidaat voor de functie.
Een van hen verliet het proces, maar de andere, Roderick van Kwartel, bleek verreweg de beste kandidaat voor de functie.
Regeringspartij PAIS wilde Van Kwartel dan ook als nieuwe directeur voor de functie, maar premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) wilde per se Van den Wall-Arnemann als directeur van het overheidsbedrijf.
Uiteindelijk trok Van Kwartel zich terug en werd Van den Wall-Arnemann alsnog tot nieuwe statutair directeur van RdK benoemd.
De RvC wenst Van den Wall- Arnemann in een persbericht het allerbeste in zijn nieuwe functie ‘waarbij hij RdK een nieuwe richting uit moet leiden, met nieuwe uitdagingen waarmee het bedrijf zich geconfronteerd zal zien vanwege de toekomst van de raffinaderij’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

0 Reacties op “AD | Contract directeur RdK

  1. Schande om incompetentie te benoemen. Vriendjespolitiek. Dit is de reden, dat er zoveel talent in het buitenland woont.
    Nogmaals: schande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *