28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Concessie Nederex snel beklonken

HomeNieuwsConcessie Nederex snel beklonken

Willemstad – Het contract tussen Curaçao Ports Authorities en Nederex bv voor een twintigjarige concessie in de haven zal in de komende dagen getekend worden. Dat liet Amparo dos Santos, de president-commissaris van de Raad van Commissarissen van CPA, gisteren weten.

Amparo dos SantosDe president-commissaris trok gisteren fel van leer tegen Helmin Wiels, de leider van Pueblo Soberano, die in de Statenvergadering van gisteren om uitstel van de persconferentie van CPA en Nederex had gevraagd.
Het Statenlid vreest voor een monopolie in de haven en wilde eerst inzage in de documenten, voor een akkoord wordt bereikt tussen de twee partijen. Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft na het verzoek om uitstel van Wiels, Humberto de Castro, de directeur van CPA, benaderd en hem verzocht de persconferentie die voor gistermiddag 16.00 uur gepland stond, uit te stellen.
Dit is ook gebeurd, tot grote ergernis van Dos Santos.

Ondanks het feit dat de persconferentie werd uitgesteld, blijkt er toch al sprake te zijn van een akkoord met Nederex dat volgens Dos Santos hiermee toestemming heeft gekregen om in de haven sleepboten te gaan repareren.

,,Dit is een goed project”

, zei Dos Santos gisteren die meteen meldde dat het project door zes leden van de Raad werd goedgekeurd.
Volgens de president- commissaris creëert deze samenwerking werkgelegenheid voor wel 25 mensen.
Dos Santos, die namens de partij van Wiels lid is van de Raad van Commissarissen van CPA, had gisteren op het terrein van Nederex, waar de persconferentie in eerste instantie zou worden gehouden, geen goed woord over voor de PS-leider.

,,Die man schreeuwt en praat alleen maar.
Hij heeft geen kaas van zaken en de economie gegeten.
Hij is niet goed wijs.”

Volgens de president-commissaris heeft minister Martina geen enkele input in het besluit van de RvC en kunnen er nu geen wijzigingen worden aangebracht.

,,Het besluit is al genomen.
De aandeelhouder kan zeggen wat hij wil, maar het besluit ligt bij de Raad”

, aldus Dos Santos.
De twintigjarige concessie gaat in per 1 januari 2013 en vervalt op 31 december 2032.
Verlenging is enkel mogelijk onder voorwaarden waar beide partijen hun akkoord aan hebben gegeven en alleen voor de periode van twintig jaar die direct aansluit op de vervaldatum van het eerste contract.
Nederex zal CPA dit jaar een bedrag van 60.000 gulden betalen, gevolgd door een bedrag van 90.000 gulden in 2014 en vanaf het derde jaar tot aan het einde van de concessietermijn zal het bedrijf 100.000 gulden aan CPA betalen.

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties