27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 19:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Concessie Nederex snel beklonken

- Advertentie -

Willemstad – Het contract tussen Curaçao Ports Authorities en Nederex bv voor een twintigjarige concessie in de haven zal in de komende dagen getekend worden. Dat liet Amparo dos Santos, de president-commissaris van de Raad van Commissarissen van CPA, gisteren weten.

Amparo dos SantosDe president-commissaris trok gisteren fel van leer tegen Helmin Wiels, de leider van Pueblo Soberano, die in de Statenvergadering van gisteren om uitstel van de persconferentie van CPA en Nederex had gevraagd.
Het Statenlid vreest voor een monopolie in de haven en wilde eerst inzage in de documenten, voor een akkoord wordt bereikt tussen de twee partijen. Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft na het verzoek om uitstel van Wiels, Humberto de Castro, de directeur van CPA, benaderd en hem verzocht de persconferentie die voor gistermiddag 16.00 uur gepland stond, uit te stellen.
Dit is ook gebeurd, tot grote ergernis van Dos Santos.

Ondanks het feit dat de persconferentie werd uitgesteld, blijkt er toch al sprake te zijn van een akkoord met Nederex dat volgens Dos Santos hiermee toestemming heeft gekregen om in de haven sleepboten te gaan repareren.

,,Dit is een goed project”

, zei Dos Santos gisteren die meteen meldde dat het project door zes leden van de Raad werd goedgekeurd.
Volgens de president- commissaris creëert deze samenwerking werkgelegenheid voor wel 25 mensen.
Dos Santos, die namens de partij van Wiels lid is van de Raad van Commissarissen van CPA, had gisteren op het terrein van Nederex, waar de persconferentie in eerste instantie zou worden gehouden, geen goed woord over voor de PS-leider.

,,Die man schreeuwt en praat alleen maar.
Hij heeft geen kaas van zaken en de economie gegeten.
Hij is niet goed wijs.”

- Advertentie -

Volgens de president-commissaris heeft minister Martina geen enkele input in het besluit van de RvC en kunnen er nu geen wijzigingen worden aangebracht.

,,Het besluit is al genomen.
De aandeelhouder kan zeggen wat hij wil, maar het besluit ligt bij de Raad”

, aldus Dos Santos.
De twintigjarige concessie gaat in per 1 januari 2013 en vervalt op 31 december 2032.
Verlenging is enkel mogelijk onder voorwaarden waar beide partijen hun akkoord aan hebben gegeven en alleen voor de periode van twintig jaar die direct aansluit op de vervaldatum van het eerste contract.
Nederex zal CPA dit jaar een bedrag van 60.000 gulden betalen, gevolgd door een bedrag van 90.000 gulden in 2014 en vanaf het derde jaar tot aan het einde van de concessietermijn zal het bedrijf 100.000 gulden aan CPA betalen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -