31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Lichaam gevonden in een verlaten huis op Berg Altena

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een verlaten gebouw op Berg Altena is gisteren in de late namiddag een levenloos lichaam ontdekt. Dat meldt de politie. Een voorbijganger zag een...

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Luchtruimproblemen Puerto Rico zorgen voor vertragingen op Hato

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers op de Winairvlucht 804 van Curacao naar Sint Maarten waren al op weg naar de startbaan, toen het toestel stopte en iedereen uitmoest...
- Advertisement -spot_img

Commissie arbeidsomstandigheden onderwijs

HomeNieuwsCommissie arbeidsomstandigheden onderwijs

Rubia BitorinaWILLEMSTAD — Minister Rubina ‘Rubia’ Bitorina (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS) heeft eind vorige week een commissie in het leven geroepen die moet gaan toezien op de werkomstandigheden en veiligheid op de lokale scholen. De vakbond voor niet-onderwijzend personeel op Curaçao, de STSK, is zeer te spreken over het initiatief van de minister.

1-1

Aanleiding voor de oprichting van de STSK vorig jaar was onder meer de onveilige situatie op scholen, waarmee het niet onderwijzend personeel te kampen had.
Volgend op acties van STSK werd een commissie in het leven geroepen om deze problematiek te bekijken en werd er een rapport opgesteld dat de titel ‘Op weg naar een betere werkplek’ meekreeg.
In augustus vorig jaar werd een commissie in het leven geroepen om de aanbevelingen van de commissie in praktijk te brengen.
Deze commissie werd volgens de STSK echter nooit geactiveerd.
In een overleg met Bitorina op 24 januari van dit jaar werd de minister door STSK hiervan op de hoogte gebracht.
De minister gaf de vakbond de toezegging dat zij de commissie alsnog zou activeren.
Tijdens een vergadering op 7 februari werd deze commissie onder leiding van Marlon Martina officieel geactiveerd.
Volgens de STSK moet deze commissie zich over een aantal specifieke zaken gaan buigen, met als belangrijkste dat er een einde moet komen aan gevaarlijke werkomstandigheden op scholen.
In de commissie, die door Martina wordt voorgezeten, zitten verder een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), een vertegenwoordiger van de stichting Arbo Consult en twee personen namens de twee vakbonden die op onderwijsgebied actief zijn, namelijk de STSK en Sitek.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties