34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Column Youp | Piemelpandemie

HomeColumnColumn Youp van 't HekColumn Youp | Piemelpandemie
Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Piemelpandemie

Hebben we eigenlijk wel door dat we op het randje van de derde wereldoorlog staan? Iets met Oekraïne. En na de Olympische Spelen waarschijnlijk met Taiwan. Ik zei dit gisteren tegen mijn buurman, die meteen vroeg of Poetin een dickpic naar Biden had gestuurd. Of andersom.

Ik snapte de buurman. We zitten nou eenmaal midden in een nationale piemelpandemie en kunnen even nergens anders over praten dan over potloodventers. Vroeger waren dat vieze losers in een regenjas vol vlekken die bij het zwembad opeens astmatisch uit de struiken sprongen. Maar nu zijn het juist kranige jongens in de kracht van hun succesvolle levens.

Zoals de Zeeuwse verloofde van onze Linda, die onlangs openlijk moest toegeven dat hij foto’s van zijn woeste wezel ongevraagd met onschuldige meisjes deelde. Hij had daar zelfs een speciaal mobieltje voor. Dat lag in zijn Porsche. Je verwacht bij dat soort rommelige rukkers een derdehands Fiat Uno of een roestige Hyundai. Geen patserige pooierbak.

Of juist wel? Zijn het inderdaad de mannen die met de zeven vinkjes van Joris aan de goede kant van de kloof van Sander geboren zijn? Die een creditcard hebben die nooit weigert en die daarom op zoek gaan naar meer, meer en nog eens meer?

Nu is ook de beste directeur die Ajax ooit gehad heeft wereldnieuws omdat hij meerdere vrouwen gedurende lange tijd lastigviel met praatjes en plaatjes waar ze niet echt op zaten te wachten. Dus je werkt op de afdeling parkeerkaarten van de Johan Cruijff Arena en opeens heb je de sneue snikkel van je baas in je telefoon. Tussen de babyfoto’s van je kinderen en het aandoenlijke kiekje van je nichtje op de speeltuinschommel. Zijn Veluwse fallus geschoten op de wc, die je herkent aan de treurige tegeltjes. En waarom stuurde hij zijn joelende jodocus? Omdat hij net Frenkie voor meer dan 75 miljoen aan het failliete Barcelona had verkocht? De transfer van Matthijs aan Juve was op dat moment nog in de maak. Dus zijn telefoon lag waarschijnlijk al krols te grommen op zijn bureau.

Toevallig zag ik deze week de bijna overleden Willibrord Frequin nog wat murmelen bij Beau en dat lijkt me een zegen voor de vunzige voetbaldirecteur. Dat deze journalistieke pitbull ziek is en hem dus niet meer kan opwachten voor zijn huis om hem te onderwerpen aan een stevig kruisverhoor. Leuk woord in dit geval. Net als pikorde.

Volgens mij moet Marc met spoed zijn ex-collega Dirk Kuijt bellen om hem het nummer van diens plastisch chirurg te vragen. Die dokter heeft de Katwijker namelijk zo knap onherkenbaar gemaakt dat dat bij de kleine voetbaldirecteur ook moet lukken. En dan? Dan mag hij proberen gelukkig te worden in Dubai, het toevluchtsoord voor alle rijke radelozen. Hoe ik dat weet? Gordon vindt het er fantastisch. Zijn twee hondjes ook.

Inmiddels is ook een journalist van De Telegraaf, die in zijn krant uitgebreid en vooral verontwaardigd verslag deed van de seksuele strapatsen van Marco Borsato, op staande voet geschorst omdat hij vrouwelijke collega’s lastigviel met zijn lallende laadpaal. Dat noemen we een gotspe. Deze man mocht ook in talkshows graag een woordje mee kakelen. Ook daar gaan we hem voorlopig niet meer zien. Hij laat zich behandelen. Lijkt me in zijn geval een klusje.

Mocht hij een advocaat zoeken dan raad ik hem aan om de Haagse witwasserij Pels Rijcken te bellen. Waarom? Daar snappen ze hem wel. Dit gerenommeerde kantoor liet onlangs een boekhoudkundig oneffenheidje van 11 miljoen onderzoeken door een voormalig partner, die er niks van kon en de meest essentiële zaken vergat. Grappig om te weten dat Pels Rijcken onze landsadvocaat is.

Diep in mijn ziel rommelt een zeer unheimisch gevoel. De stand van ons land. Samengevat in het beeld dat burgemeester Bruls van Nijmegen aan zijn vrouw vraagt wanneer ook alweer het weegmoment is. Symbolisch? Ja!

Daarom vroeg ik gisteren aan mijn buurman: „Hebben we eigenlijk wel door dat we op het randje van de derde wereldoorlog staan?”

Bron: NRC Handelsblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties