30 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Column Youp | Klaar met Kees

Column Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Klaar met Kees

Mijn Amerikaanse vriend Jim belde en vroeg me wie die Van der Staaij is? Hij had zijn brief in The Wall Street Journal gelezen. Ik legde hem uit dat deze Kees van der Staaij iemand is die tragisch jong dementeert en daarom binnenkort wordt afgespoten.

Daar is de Nederlandse wet gelukkig heel duidelijk over. Als je zulke onzin gaat uitkramen als Kees nu doet dan is je leven gewoon voltooid en is het voor alle partijen beter dat je geruimd wordt. Zowel voor de patiënt zelf als voor zijn familie, vrienden en kennissen. Zijn echtgenote mevrouw van der Staaij heeft enthousiast op de beslissing van de euthanasie-artsen gereageerd. Zij is al heel lang klaar met Kees en heeft sinds twee jaar een grote bruine minnaar die we vroeger een neger zouden noemen.

Ze kent hem via Second Love, een website voor vreemdgangers waar Kees ook niet erg enthousiast over is. De minnaar van mevrouw van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien en ze kraait dan van genot de halve Veluwe wakker. Ze doet met de minnaar alles wat God verboden heeft. En volgens mevrouw Van der Staaij is dat best veel. Alles wat van God niet mag is volgens haar hartstikke lekker.

Jim vroeg of het een idee is om Donald Trump ook een tijdje onze kant op te sturen en dat wij hem dan op medische gronden zouden ruimen. Hij had trouwens ook nog wel wat andere Republikeinen die er voor in aanmerking kwamen. Hij vroeg of onze regering dit echt allemaal toeliet. Of onze artsen werkelijk allemaal seriekillers waren. Want dat zei Keessie in zijn brief.

Regering? Regering? Ik vertelde Jim dat we die niet echt hebben. We hebben half maart verkiezingen gehad en sinds die tijd zitten een stuk of vier partijtjesleiders fulltime te kommaneuken op een Haagse zolder zonder airco. Eerst onder leiding van de uitgerangeerde Edith, daarna een aardige bejaarde vriend van onze sprookjeskoning en nu wordt het geregeld door gekke Gerrit, een wat excentrieke flipperkampioen, die we vooral kennen omdat hij op alle foto’s astmatisch staat te gieren van het lachen. Ook toen hij een aantal jaren geleden een van de grootste oplichters van het land assisteerde.

Ik bedoelde uiteraard Dirk Scheringa over wie het gerucht gaat dat hij binnenkort commissaris bij KPMG wordt. Ook wel weer leuk dat deze criminele organisatie met zijn twee megalomane hoofdkantoren deze week weer even lekker in het nieuws kwam.
Ik vroeg Jim hoe het kan dat een gerespecteerde krant als The Wall Street Journal dit soort nepnieuws afdrukt. Hij had geen idee, maar ik wist toch wel hoe debiel zijn land überhaupt in elkaar steekt?

Niet alleen jouw land, zuchtte ik en beloofde hem de nieuwe reclamespotjes van Albert Heijn te sturen. Die Buik-Billen-Bonusfilmpjes van onze grootste supermarktketen. Elk bedrijf slaat wel eens een keer per ongeluk de plank mis met een bepaalde reclamecampagne, maar in dit geval waren ze zowel op het reclamebureau als op het Zaanse hoofdkantoor van de grootgrutter zelf allemaal knetterstoned van kilo’s paddo’s, coke, xtc en ander geestelijk snoepgoed. Over deze totaal debiele campagne is niet nuchter vergaderd. Het kan niet dat een of andere goedbetaalde bonusgraaier hier zijn fiat aan gegeven heeft. Vraag is nu dan ook hoe lang Appie met deze onzin doorgaat. Ik heb het over die fitnessleraar tussen de Cornetto’s en de Pampers. Mijn advies is om de directie van Appie zo snel mogelijk af te laten spuiten. Kees van der Staaij weet hoe dat werkt. Elke huisarts in ons land regelt dat volgens hem binnen een kwartier.

Jim is benieuwd naar de spotjes. Ik voer dit telefoongesprek met hem aan een doodstil Nederlands strand en ik begrijp daar niks van omdat het hartstikke mooi weer is. De zon fikt aan een knalblauwe hemel. Maar je kunt er een Kalasjnikov leegknallen zonder iemand te raken. Waar zijn de mensen? Het is vakantietijd. Liggen ze allemaal te smeren en te keren aan die treurige Côte d’Azur of op dat burgerlijke Ibiza waar je nog geen gezond balletje kan trappen? Waar zijn de mensen? Opeens kijk ik naar links en zie daar opeens de vroegere politicus Jan Roos zitten. Die van dat matrozenpetje. En in een klap snap ik alles.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

12 reacties

 1. Stevie, God bestaat en de duivel bestaat ook, maar die duivel kan alleen aanwezig zijn in het hart van een mens en God is overal en in alles aanwezig.

  Jij mag zelf kiezen wie je vereerd dat is jou goed recht, maar binnen kort beseft je wel dat God bestaat.

  Niets bestaat niet je ademt lucht en dit bestaat uit diverse gasvormige stoffen. Stikstof met ruim 78% , Zuurstof met 21% en 1% andere gassen.

 2. @ Enri en de rest van de hier postende relifreaks;
  “Er zijn genoeg bewijzen dat alles is geschapen”

  Doe mij en de overige ontkenners die hier wel eens wat posten een plezier en noem er slechts 1, gestaafd met argument en bewijs. (Dus niet dat gewauwel dat iets ingewikkeld is en dus wel geschapen moet zijn, da’s enkel bewijs van jouw beperkt begrip)

  Ben benieuwd….

 3. @Makamba jij hebt het mis omdat jij gelooft in niets en je bent gemaakt uit niets dus dit is echt een sprookje omdat dit kan niet.

  Er zijn genoeg bewijzen dat alles is geschapen, Wetenschappers (die niet gelovig warren) van CERN had dit ook bewezen “God particle” en “Matter” ga maar googleen.

  Je begrijpt toch geen moer van omdat het gaat jouw verstand niets te boven.

 4. Makamba als jouw leven een sprookje is dan wens ik jouw succes ermee.

  Erica als ze niet in God of hel geloven waarom anderen (artsen) belazeren met moord? Ze kunnen toch lekker zelfmoord plegen zonder anderen lastig te vallen.

  Mensen die niet in God geloven zijn de allergrootste leugenaars en moordenaars, ze hebben toch niets te vrezen.

  Niemand kan God Almachtig doen verdwijnen.

 5. Het gaat hier om serieuze onderwerpen zoals, euthanasie, voltooid leven en ondraaglijk lijden. Jammer dat sommige mensen hier respectloos mee omgaan. Als iemand niet in God geloofd hoe achterlijk moet je zijn om te weten dat hij ook niet in de hel geloofd?

 6. @Enri

  Kim op soms schrijf je echt gewoon rake dingen , maar je reactie op Bas.
  Geloof je echt in sprookjes ?

  Voor de rest weer eens een leuk stukje van Yoep.

 7. Bas misschien ziet je hem niet eens na jouw dood omdat je gaat rechtstreeks naar de hell.

  Er is nog hulp voor jou.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -